Bauer Tamás elszellentette magát

2019. június 15. (szombat) 11:22 - doszerk

A Demokratikus Koalíció főideológusa, Bauer Tamás kritikus facebook bejegyzést helyezett el. Saját pártját kritizálja és saját kritikus állapotát is föltárja. A volt SZDSZ-es képviselőnek az a problémája, hogy a DK nem eléggé magyargyűlölő álláspontot foglalt el a parlamentben: Gréczy Zsolt szerinte puha volt, amikor a parlament a Trianon emlékévet tárgyalta.

A nemzeti összetartozás évéről szólt a vita a parlamentben, amikor - Bauer szerint – a DK nem volt elég radikális, így az ideológusnak csalódnia kellett pártjában. 

Ahhoz, hogy nemmel szavazhasson a DK-frakció, mint ahogy ezt minden nemzetpolitikai kérdésben tette eddig, a felszólaló Gréczynek világossá kellett volna tennie, hogy miben tér el a DK felfogása a magyar kisebbségek problémájának kezelésében a kormányétól – írja bejegyzésében. Na, és miben is? „Mindenekelőtt abban, hogy a DK sohasem helyeselte a letelepedés nélküli kettős állampolgárságot, és különösen nem helyesli a nem Magyarországon élő (és az országban korábban sem élt) személyek választójogát. Vagyis: nem helyesli, hogy közjogi kapcsolatot hoztak létre a magyar állam és a kisebbségben élő magyar személyek között.”- írja Bauer hazaárulással egyenértékű fejtegetésében. Trianon nem fáj neki, azonban az igen, hogy a külhoni magyarok és a magyar állam között kapcsolat jön létre. És ezt írásba is adja.

Bauer izgatottsága fokozódik, amikor megfogalmazza a kormányzati elképzelésben rejlő veszélyt: „Mind a »nemzeti összetartozás emlékhelyével«, mind a »nemzeti összetartozás évével« az összetartozás olyan értelmezését kívánják kőbe vésni, illetve ünnepelni, amelynek hangsúlyos része mind a közjogi »újraegyesítés«, mind a kisebbségi magyarságnak a magyar gazdasági és szociális entitásba való befoglalása.”

A szélsőliberális ideológus a fentiek szerint azt fájlalja, hogy a magyar gazdaság és szociális gondoskodás befogadja, integrálja a határon túli magyarokat. Szerinte inkább ki kellene őket rekeszteni, továbbra is kiszolgáltatni őket a velük többnyire ellenséges idegen államoknak.

Bauer Tamás szellemiekben már sokfelé elkalandozott élete során – volt maoista, de a liberalizmus zászlóivője is. Munkásságában egy állandó jellemző állandó: a magyargyűlölet. Jelenleg a Gyurcsány párt bölcseként üzemel. Édesapja arról híresült el, hogy mielőtt a Kádár-rendszerben sikeres ügyvédi irodát épített föl, az ÁVH keretében épített networköt: az Andrássy út 60. alatt működő ÁVH székházban áldozataiból körömletépéssel csikart ki vallomásokat. Így ragadt rá a körmös Bauer elnevezés.

Most Bauer Tamás érdemelne körmöst.

- Rosdy Tamás -

A rovat további hírei: Politika

Pintér Tamás aggódik

Pintér Tamás aggódik

2019. július 17. (szerda)

Felszólalt a Parlamentben, hogy aggódik Dunaújváros sorsáért, mert ha esetleg, ha netalán, véletlenül hatalomra kerülne, ő szerinte tuti,  fogalma sincs arról, hogy a 1,5 milliárd forint hitelt, amit a folyó beruházások finanszírozására fordít a város, hogyan és miből fogja visszafizetni.

Előttünk a város – mögöttünk a kormány

Előttünk a város – mögöttünk a kormány

2019. július 16. (kedd)

Cserna Gábor a közösségi oldalán tette közzé az imént a Fidesz képviselőjelöltjeinek névsorát, akiket jó szívvel ajánl a választópolgároknak.  

Elvtelen összefogás

Elvtelen összefogás

2019. július 16. (kedd)

Nagyon úgy tűnik, hogy ez az összefogás nem a választópolgárok képviselete miatt jött létre, sokkal inkább az elvtelen pártpolitikusok egyéni érdekei miatt.

Kenőpénzzel, zsarolással „koordináltak” Gyurcsányék a tavalyi országgyűlési választások előtt

Kenőpénzzel, zsarolással „koordináltak” Gyurcsányék a tavalyi országgyűlési választások előtt

2019. július 16. (kedd)

Nesze, itt egy „költségtérítés okosba”, csak lépj vissza szép csendben, mi az, hogy nem kell, akkor fideszbérenc leszel, mindenki annak fog tartani, erről gondoskodunk – csak egy megtörtént példa arra, hogy miképp koordinál zsarolnak Gyurcsány Ferencék az olyan körzetekben, ahol más ellenzéki indulók is megmérettetnék magukat.

Magyarország tovább erősödhet az EP-választás után

Magyarország tovább erősödhet az EP-választás után

2019. július 16. (kedd)

Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A magyar kormány soha nem áldozza fel egyetlen nemzeti közösségét sem

A magyar kormány soha nem áldozza fel egyetlen nemzeti közösségét sem

2019. július 16. (kedd)

A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha - jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.

Köpönyegforgatók hava

Köpönyegforgatók hava

2019. július 15. (hétfő)

Fekete-Győr András mozgalma kapitulált, feladott mindent, amit éveken keresztül ígért követőinek, az alapítóknak, akik jelentős része már máshol – vagy inkább sehol – sem politizál.