Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda) 12:31 - spigott

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

A Pénzügyőr és a PVSK elleni győzelmek után a Biatorbágy elleni osztályozó első felvonásán lépett pályára ma délelőtt tíz órától a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata. A párharc tétje óriási, hiszen az a csapat, amelyik továbbjut, egy osztállyal feljebb, az NB II-ben folytathatja a játékot a következő szezontól. Talán éppen ezért, de meglehetősen visszafogottan kezdte a meccset Lőrincz Emil alakulata, s a mieink helyzetén az sem segített, hogy már az 5. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat. Ezt azonban szerencsére csúnyán fölé lőtték a biatorbágyiak, s a kihagyott tizenegyes fel is ébresztette a DPASE fiataljait, akik fokozatosan átvették az irányítást, ám hiába alakítottak ki két-három nagy helyzetet is ellenfelük kapuja előtt, ezekkel sajnos nem tudtak élni. Egészen a 30. percig, mikor a mieink is tizenegyeshez jutottak, s mivel ezt Kovács Barnabás magabiztosan értékesítette, így a szünetre minimális hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.

A fordulást követően viszont nagyon visszaálltak a dunaújvárosi fiatalok, s a szervezetten játszó vendégek egyértelmű fölénybe kerültek, s ez nemcsak a játék képében, hanem a helyzetek számában is megmutatkozott. Az első húsz perc végén ráadásul az eredményben is, mert egy szép jobb oldali támadás végén Nagygyörgy Bence érkezett a kapu elé, majd senkitől sem zavartatva öt méterről a kapu közepébe vágta a játékszert (1-1). Innentől lett ismét sietősebb együttesünk számára a meccs, ám igen sok hiba csúszott a hazai összjátékba, s ha sikerült is a kapu elé kerülni, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, pedig előbb Al-Sheraji, majd Kovács Barnabás is ígéretes helyzetből próbálkozhatott. Szerencsére a Viadukt SE játékosai sem koncentráltak megfelelően a dunaújvárosi kapu előtt, ezért a hajrában már nem változott az eredmény, így 1-1-es döntetlenről várják a felek a szombati visszavágót.

A rovat további hírei: Sport

Simán nyertek az esélyesek

Simán nyertek az esélyesek

2019. október 22. (kedd)

Két mérkőzésen összesen huszonhárom gólt szereztek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Kupameccs az UTE ellen

Kupameccs az UTE ellen

2019. október 22. (kedd)

Pár nappal a két gárda fővárosi meccs után ismét az Újpest ellen korcsolyáznak jégre a DAB jégkorongozói.

Kupameccs vár az akadémistákra

Kupameccs vár az akadémistákra

2019. október 21. (hétfő)

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő)

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Eredményes hétvége

Eredményes hétvége

2019. október 21. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata pontot rabolt a listavezetőtől, míg az U19-esek idegenben nyertek rangadót a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

2019. október 20. (vasárnap)

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Újabb három pont a zsebben

Újabb három pont a zsebben

2019. október 20. (vasárnap)

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.