Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda) 12:31 - spigott

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

A Pénzügyőr és a PVSK elleni győzelmek után a Biatorbágy elleni osztályozó első felvonásán lépett pályára ma délelőtt tíz órától a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata. A párharc tétje óriási, hiszen az a csapat, amelyik továbbjut, egy osztállyal feljebb, az NB II-ben folytathatja a játékot a következő szezontól. Talán éppen ezért, de meglehetősen visszafogottan kezdte a meccset Lőrincz Emil alakulata, s a mieink helyzetén az sem segített, hogy már az 5. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat. Ezt azonban szerencsére csúnyán fölé lőtték a biatorbágyiak, s a kihagyott tizenegyes fel is ébresztette a DPASE fiataljait, akik fokozatosan átvették az irányítást, ám hiába alakítottak ki két-három nagy helyzetet is ellenfelük kapuja előtt, ezekkel sajnos nem tudtak élni. Egészen a 30. percig, mikor a mieink is tizenegyeshez jutottak, s mivel ezt Kovács Barnabás magabiztosan értékesítette, így a szünetre minimális hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.

A fordulást követően viszont nagyon visszaálltak a dunaújvárosi fiatalok, s a szervezetten játszó vendégek egyértelmű fölénybe kerültek, s ez nemcsak a játék képében, hanem a helyzetek számában is megmutatkozott. Az első húsz perc végén ráadásul az eredményben is, mert egy szép jobb oldali támadás végén Nagygyörgy Bence érkezett a kapu elé, majd senkitől sem zavartatva öt méterről a kapu közepébe vágta a játékszert (1-1). Innentől lett ismét sietősebb együttesünk számára a meccs, ám igen sok hiba csúszott a hazai összjátékba, s ha sikerült is a kapu elé kerülni, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, pedig előbb Al-Sheraji, majd Kovács Barnabás is ígéretes helyzetből próbálkozhatott. Szerencsére a Viadukt SE játékosai sem koncentráltak megfelelően a dunaújvárosi kapu előtt, ezért a hajrában már nem változott az eredmény, így 1-1-es döntetlenről várják a felek a szombati visszavágót.

A rovat további hírei: Sport

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

2019. július 17. (szerda)

Tizenkét dobogós helyezéssel zárták a 43. International Swimming Championships "Telekom 2019" elnevezésű úszóverseny küzdelmeit a Dunaferr SE sportolói.

Megvan a magyar keret

Megvan a magyar keret

2019. július 16. (kedd)

A Dunaferr SE két kiváló kenusa, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a szegedi világbajnokságon.

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

2019. július 16. (kedd)

Megszerezte első győzelmét a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban az újonc Szöglet FC együttese.

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.