Döntetlenről folytatják

spigott - 2019. június 19. 12:31

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

A Pénzügyőr és a PVSK elleni győzelmek után a Biatorbágy elleni osztályozó első felvonásán lépett pályára ma délelőtt tíz órától a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata. A párharc tétje óriási, hiszen az a csapat, amelyik továbbjut, egy osztállyal feljebb, az NB II-ben folytathatja a játékot a következő szezontól. Talán éppen ezért, de meglehetősen visszafogottan kezdte a meccset Lőrincz Emil alakulata, s a mieink helyzetén az sem segített, hogy már az 5. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat. Ezt azonban szerencsére csúnyán fölé lőtték a biatorbágyiak, s a kihagyott tizenegyes fel is ébresztette a DPASE fiataljait, akik fokozatosan átvették az irányítást, ám hiába alakítottak ki két-három nagy helyzetet is ellenfelük kapuja előtt, ezekkel sajnos nem tudtak élni. Egészen a 30. percig, mikor a mieink is tizenegyeshez jutottak, s mivel ezt Kovács Barnabás magabiztosan értékesítette, így a szünetre minimális hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.

A fordulást követően viszont nagyon visszaálltak a dunaújvárosi fiatalok, s a szervezetten játszó vendégek egyértelmű fölénybe kerültek, s ez nemcsak a játék képében, hanem a helyzetek számában is megmutatkozott. Az első húsz perc végén ráadásul az eredményben is, mert egy szép jobb oldali támadás végén Nagygyörgy Bence érkezett a kapu elé, majd senkitől sem zavartatva öt méterről a kapu közepébe vágta a játékszert (1-1). Innentől lett ismét sietősebb együttesünk számára a meccs, ám igen sok hiba csúszott a hazai összjátékba, s ha sikerült is a kapu elé kerülni, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, pedig előbb Al-Sheraji, majd Kovács Barnabás is ígéretes helyzetből próbálkozhatott. Szerencsére a Viadukt SE játékosai sem koncentráltak megfelelően a dunaújvárosi kapu előtt, ezért a hajrában már nem változott az eredmény, így 1-1-es döntetlenről várják a felek a szombati visszavágót.

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.