Dunaújváros Hetilap

Elhunyt dr. Gulyás Lajos főorvos

2019. június 21. (péntek) 10:08 - doszerk

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata szomorúan értesült arról, hogy Dr. Gulyás Lajos főorvos úr június 19-én elhunyt.

 

Dr. Gulyás Lajos 1926. július 24-én, Szakcson született. A doktor úr Szakcson töltötte elemista éveit, majd Dombóváron érettségizett egyházi gimnáziumban. Öccsével ketten voltak testvérek. Édesapja, aki 15 holdas parasztember volt, mindig is azt akarta, hogy a fiai tanult emberek legyenek. Teljesült a vágya: Budapesten, a Szent Imre Kollégiumban tanult és ott végezte az egyetemet, ezt követően nőgyógyász szeretett volna lenni, Székesfehérváron kezdett el dolgozni.

A Szent György Kórházban három évet töltött. Ekkor ismerkedtek meg a feleségével, és kislánya is ebben az időszakban született. Később váltott, visszaköltöztek Szakcsra, ahol általános körzeti orvosként tevékenykedett 13 évig.

Majd újabb váltás következett: 1970-ben kinevezték járási főorvosnak, majd 7 év után itt Dunaújvárosban lett városi főorvos.

Nyugdíjazása után rövid ideig az Egészségbiztosítási Pénztárnál dolgozott, majd 85 éves koráig a Szent Pantaleon Kórház vértranszfúziós osztályán végezte a véradók kivizsgálását. Mindeközben a rehabilitációs bizottsági feladatokat is ellátta.

Szakmai tudása, embersége, kedvessége miatt tisztelték és szerették a kollégák és a betegek is egyaránt. Sokan ismerték – köztiszteletben álló polgára volt városunknak.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata osztozik családja és hozzátartozói fájdalmában. Nyugodjék békében!

 

A rovat további hírei: Közélet

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

2019. július 17. (szerda)

Ötmilliárd forintot biztosít idén a kormány a szociális célú tüzelőanyag-programra - mondta el a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megújul a mozi!

Megújul a mozi!

2019. július 16. (kedd)

Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően forrást nyert a Dózsa Mozicentrum felújítására. Az épület kívül-belül megszépül, a jelenlegi munkafolyamatokról bejárást tartottak ma délután.

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 16. (kedd)

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.