Dunaújváros Hetilap

Elhunyt dr. Gulyás Lajos főorvos

2019. június 21. (péntek) 10:08 - doszerk

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata szomorúan értesült arról, hogy Dr. Gulyás Lajos főorvos úr június 19-én elhunyt.

 

Dr. Gulyás Lajos 1926. július 24-én, Szakcson született. A doktor úr Szakcson töltötte elemista éveit, majd Dombóváron érettségizett egyházi gimnáziumban. Öccsével ketten voltak testvérek. Édesapja, aki 15 holdas parasztember volt, mindig is azt akarta, hogy a fiai tanult emberek legyenek. Teljesült a vágya: Budapesten, a Szent Imre Kollégiumban tanult és ott végezte az egyetemet, ezt követően nőgyógyász szeretett volna lenni, Székesfehérváron kezdett el dolgozni.

A Szent György Kórházban három évet töltött. Ekkor ismerkedtek meg a feleségével, és kislánya is ebben az időszakban született. Később váltott, visszaköltöztek Szakcsra, ahol általános körzeti orvosként tevékenykedett 13 évig.

Majd újabb váltás következett: 1970-ben kinevezték járási főorvosnak, majd 7 év után itt Dunaújvárosban lett városi főorvos.

Nyugdíjazása után rövid ideig az Egészségbiztosítási Pénztárnál dolgozott, majd 85 éves koráig a Szent Pantaleon Kórház vértranszfúziós osztályán végezte a véradók kivizsgálását. Mindeközben a rehabilitációs bizottsági feladatokat is ellátta.

Szakmai tudása, embersége, kedvessége miatt tisztelték és szerették a kollégák és a betegek is egyaránt. Sokan ismerték – köztiszteletben álló polgára volt városunknak.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata osztozik családja és hozzátartozói fájdalmában. Nyugodjék békében!

 

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.