Gigászok küzdelme Szolnokon

2019. június 18. (kedd) 8:04 - Szárszó Lajos

Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, amely a jövő heti Európa Játékokra, de többségében az augusztusi, szegedi világbajnokságra válogat.

A Dunaferr SE Kajak-kenu Szakosztályának felnőtt és utánpótlás korú versenyzői közül is többen hajóba ülnek a keddtől csütörtökig tartó, Szolnokon megrendezendő második válogatón, amely verseny nem csak a jövő heti Európa Játékokra, hanem már az augusztusi, szegedi világbajnokságra is válogat. Mint az az első válogató alapján látható, vannak olyan számok, ahol már eldőlt, vagy a hatalmas különbségű győzelem miatt csak formalitás a verseny, de több számban, így azokban, melyekben a dunaújvárosi versenyzők is indulnak hatalmas harc várható. Ráadásul, mint az az első válogató eredményeiből kiolvasható, biztosan lesz olyan versenyszám, ahol csupán tizedek dönthetnek a csapatba kerülésről. De nézzük a részleteket. Mivel a szolnoki verseny ifjúsági, U23-as és felnőtt válogató is egyben, ezért a Dunaferr SE a teljes ilyen korú versenyzőivel vág neki a rendezvénynek.

Rengeteg számban lesznek érdekeltek az újvárosiak, de talán a legnagyobb érdeklődéssel a C2-esek 1000 méteres mezőnyének versenyét várjuk, melyben az első válogatót mindössze 0,183 másodperccel nyerte meg a Kiss Balázs, Dóri Bence páros a Sáfrány Mátyás, Bakó Tamás egység előtt, de a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kettősnek is csupán egy másodperc volt a hátránya velük szemben.

Kép: mkksz.hu (archív felvétel)

Így tehát, amennyiben a Kiss, Dóri duó ismét be tudná rúgni a hajót az első helyen, akkor számukra az egyenes utat jelentene a szegedi világbajnokságra. Azonban ez a csata várhatóan gigászi küzdelmet hoz majd, hiszen a kihívóik között találjuk a korábbi Európa-bajnok Sáfrány Mátyást, aki ezúttal a világbajnok Mike Róbert oldalán versenyez majd, továbbá a kitűnő Bakó - Korisánszky, valamint a másik két Dunaferres versenyzővel megerősített hajót, vagyis a Hajdu Jonatán - Fekete Ádám, és a Slihoczki Ádám - Kocsis Ádám párost is. Ezek az egységek már az első nap délelőttjén vízre szállnak, hogy kivívják maguknak a délutáni döntőbe jutást, ahol végleg eldől, hogy ki indulhat majd Szegeden.

Mivel a Dunaferr SE versenyzői remek formában vannak, ezért akár az is megtörténhet, hogy egymás ellen fogják a legnagyobb harcot vívni. A C1 1000 méterre is nagyon oda kell majd figyelnünk, ahol ismét Kiss Balázs és Hajdu Jonatán lesznek érdekeltek. Ez a versenyszám azért érdekes, hiszen az egyéni eredmények alapján rakja majd össze a szövetségi kapitány a csapathajót a Vb-re, valamint azért, mert Jonatán javítani szeretne az első válogatón elért eredményén, ahol a „B” döntőt nyerte meg. Erre minden esélye meg is van, hiszen fantasztikus munkát végzett el az utóbbi hónapok alatt, melyben arra is törekednie kellett, hogy a 200 méteres sprintszámot elfeledve át tudjon állni az olimpiai számra, vagyis az 1000 méterre. De, mint az az edzéseken mutatott teljesítményén látszik, már magáénak tudja ezt a távot is, ráadásul nagyon elszántan, felkészülten várja a rajtot. A szakvezetés mind a felnőtt, mind az utánpótlás korú versenyzőitől is jó eredményeket vár el, hiszen mindannyian felkészülten, kiváló erőállapotban utaztak el Szolnokra.

A rovat további hírei: Sport

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

2019. július 17. (szerda)

Tizenkét dobogós helyezéssel zárták a 43. International Swimming Championships "Telekom 2019" elnevezésű úszóverseny küzdelmeit a Dunaferr SE sportolói.

Megvan a magyar keret

Megvan a magyar keret

2019. július 16. (kedd)

A Dunaferr SE két kiváló kenusa, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a szegedi világbajnokságon.

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

2019. július 16. (kedd)

Megszerezte első győzelmét a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban az újonc Szöglet FC együttese.

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.