Gigászok küzdelme Szolnokon

Szárszó Lajos - 2019. június 18. 8:04

Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, amely a jövő heti Európa Játékokra, de többségében az augusztusi, szegedi világbajnokságra válogat.

A Dunaferr SE Kajak-kenu Szakosztályának felnőtt és utánpótlás korú versenyzői közül is többen hajóba ülnek a keddtől csütörtökig tartó, Szolnokon megrendezendő második válogatón, amely verseny nem csak a jövő heti Európa Játékokra, hanem már az augusztusi, szegedi világbajnokságra is válogat. Mint az az első válogató alapján látható, vannak olyan számok, ahol már eldőlt, vagy a hatalmas különbségű győzelem miatt csak formalitás a verseny, de több számban, így azokban, melyekben a dunaújvárosi versenyzők is indulnak hatalmas harc várható. Ráadásul, mint az az első válogató eredményeiből kiolvasható, biztosan lesz olyan versenyszám, ahol csupán tizedek dönthetnek a csapatba kerülésről. De nézzük a részleteket. Mivel a szolnoki verseny ifjúsági, U23-as és felnőtt válogató is egyben, ezért a Dunaferr SE a teljes ilyen korú versenyzőivel vág neki a rendezvénynek.

Rengeteg számban lesznek érdekeltek az újvárosiak, de talán a legnagyobb érdeklődéssel a C2-esek 1000 méteres mezőnyének versenyét várjuk, melyben az első válogatót mindössze 0,183 másodperccel nyerte meg a Kiss Balázs, Dóri Bence páros a Sáfrány Mátyás, Bakó Tamás egység előtt, de a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kettősnek is csupán egy másodperc volt a hátránya velük szemben.

Kép: mkksz.hu (archív felvétel)

Így tehát, amennyiben a Kiss, Dóri duó ismét be tudná rúgni a hajót az első helyen, akkor számukra az egyenes utat jelentene a szegedi világbajnokságra. Azonban ez a csata várhatóan gigászi küzdelmet hoz majd, hiszen a kihívóik között találjuk a korábbi Európa-bajnok Sáfrány Mátyást, aki ezúttal a világbajnok Mike Róbert oldalán versenyez majd, továbbá a kitűnő Bakó - Korisánszky, valamint a másik két Dunaferres versenyzővel megerősített hajót, vagyis a Hajdu Jonatán - Fekete Ádám, és a Slihoczki Ádám - Kocsis Ádám párost is. Ezek az egységek már az első nap délelőttjén vízre szállnak, hogy kivívják maguknak a délutáni döntőbe jutást, ahol végleg eldől, hogy ki indulhat majd Szegeden.

Mivel a Dunaferr SE versenyzői remek formában vannak, ezért akár az is megtörténhet, hogy egymás ellen fogják a legnagyobb harcot vívni. A C1 1000 méterre is nagyon oda kell majd figyelnünk, ahol ismét Kiss Balázs és Hajdu Jonatán lesznek érdekeltek. Ez a versenyszám azért érdekes, hiszen az egyéni eredmények alapján rakja majd össze a szövetségi kapitány a csapathajót a Vb-re, valamint azért, mert Jonatán javítani szeretne az első válogatón elért eredményén, ahol a „B” döntőt nyerte meg. Erre minden esélye meg is van, hiszen fantasztikus munkát végzett el az utóbbi hónapok alatt, melyben arra is törekednie kellett, hogy a 200 méteres sprintszámot elfeledve át tudjon állni az olimpiai számra, vagyis az 1000 méterre. De, mint az az edzéseken mutatott teljesítményén látszik, már magáénak tudja ezt a távot is, ráadásul nagyon elszántan, felkészülten várja a rajtot. A szakvezetés mind a felnőtt, mind az utánpótlás korú versenyzőitől is jó eredményeket vár el, hiszen mindannyian felkészülten, kiváló erőállapotban utaztak el Szolnokra.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.