Hozták a kötelezőt az esélyesek

2019. június 21. (péntek) 8:20 - spigott

Nem borult a papírforma a XVII. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat első fordulójában.

Nyolc együttes részvételével rendezik meg idén a XVII. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalt, melyen egyenes kieséses rendszerben küzdenek meg egymással a csapatok a minél szebb eredmények eléréséért. Az első fordulót, vagyis a negyeddöntők küzdelmeit ezen a héten rendezték meg a DLSZ Arénában, ahol hétfőn és pénteken is két-két találkozón léptek pályára a sorozatban résztvevő együttesek.
A Dunaújváros Kupa első negyeddöntőjében a Campus osztályban szereplő Tízpróbások és az Acerbis Osztályból érkező Dunabiztos Micro csapott össze egymással, s bár előbbinek sikerült megszorongatnia magasabb osztályú ellenfelét, végül a Dunabiztos Micro örülhetett a továbbjutást jelentő 3-1-es győzelemnek. A Campus Osztály két élcsapatának találkozóján a Gaszisportvideo kezdett jobban, de hiába vezetett már 3-1-re is a Hardferr Bau ellen, innentől már csak a bajnok talált kapuba, s végül 6-3-as sikert aratva jutott be az elődöntőbe.

Kép: DO-archív

A negyedik osztályból érkező Labdaérzék Gourmand csapatának finoman szólva sem volt egyszerű sorsolása, ugyanis az Acerbis Osztály ezüstérmesével, a Dunaferr Vasassal kellett játszania az első fordulóban. Ahogy arra számítani is lehetett, nagy volt a különbség a két csapat között, s a Dunaferr végül gólt sem kapva, 11-0-s győzelemmel hozta a kötelezőt. Nem hozott szoros csatát az SZP-Asztalos SE (Acerbis) és a Papa SE (Campus) mérkőzése sem, ugyanis a magasabb osztályú "asztalosok" már az első félidőben megléptek ellenfelüktől, s 11-5-ös győzelemmel léptek tovább a második fordulóba.

Eredmények

Tízpróbások (II.) – Dunabiztos Micro (I.) 1-3 (0-1)
Gaszisportvideo (II.) – Hardferr Bau Kft. (II.) 3-6 (3-2)
Labdaérzék Gourmand (IV.) – Dunaferr Vasas (I.) 0-11 (0-4)
SZP-Asztalos SE (I.) – Papa SE (II.) 11-5 (6-1)

Az elődöntők programja

2019. 06. 25. 19:00 Dunabiztos Micro – Hardferr Bau Kft.
2019. 06. 25. 20:00 Dunaferr Vasas – SZP-Asztalos SE

A rovat további hírei: Sport

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

2019. július 17. (szerda)

Tizenkét dobogós helyezéssel zárták a 43. International Swimming Championships "Telekom 2019" elnevezésű úszóverseny küzdelmeit a Dunaferr SE sportolói.

Megvan a magyar keret

Megvan a magyar keret

2019. július 16. (kedd)

A Dunaferr SE két kiváló kenusa, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a szegedi világbajnokságon.

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

2019. július 16. (kedd)

Megszerezte első győzelmét a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban az újonc Szöglet FC együttese.

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.