Hozták a kötelezőt az esélyesek

2019. június 21. (péntek) 8:20 - spigott

Nem borult a papírforma a XVII. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat első fordulójában.

Nyolc együttes részvételével rendezik meg idén a XVII. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalt, melyen egyenes kieséses rendszerben küzdenek meg egymással a csapatok a minél szebb eredmények eléréséért. Az első fordulót, vagyis a negyeddöntők küzdelmeit ezen a héten rendezték meg a DLSZ Arénában, ahol hétfőn és pénteken is két-két találkozón léptek pályára a sorozatban résztvevő együttesek.
A Dunaújváros Kupa első negyeddöntőjében a Campus osztályban szereplő Tízpróbások és az Acerbis Osztályból érkező Dunabiztos Micro csapott össze egymással, s bár előbbinek sikerült megszorongatnia magasabb osztályú ellenfelét, végül a Dunabiztos Micro örülhetett a továbbjutást jelentő 3-1-es győzelemnek. A Campus Osztály két élcsapatának találkozóján a Gaszisportvideo kezdett jobban, de hiába vezetett már 3-1-re is a Hardferr Bau ellen, innentől már csak a bajnok talált kapuba, s végül 6-3-as sikert aratva jutott be az elődöntőbe.

Kép: DO-archív

A negyedik osztályból érkező Labdaérzék Gourmand csapatának finoman szólva sem volt egyszerű sorsolása, ugyanis az Acerbis Osztály ezüstérmesével, a Dunaferr Vasassal kellett játszania az első fordulóban. Ahogy arra számítani is lehetett, nagy volt a különbség a két csapat között, s a Dunaferr végül gólt sem kapva, 11-0-s győzelemmel hozta a kötelezőt. Nem hozott szoros csatát az SZP-Asztalos SE (Acerbis) és a Papa SE (Campus) mérkőzése sem, ugyanis a magasabb osztályú "asztalosok" már az első félidőben megléptek ellenfelüktől, s 11-5-ös győzelemmel léptek tovább a második fordulóba.

Eredmények

Tízpróbások (II.) – Dunabiztos Micro (I.) 1-3 (0-1)
Gaszisportvideo (II.) – Hardferr Bau Kft. (II.) 3-6 (3-2)
Labdaérzék Gourmand (IV.) – Dunaferr Vasas (I.) 0-11 (0-4)
SZP-Asztalos SE (I.) – Papa SE (II.) 11-5 (6-1)

Az elődöntők programja

2019. 06. 25. 19:00 Dunabiztos Micro – Hardferr Bau Kft.
2019. 06. 25. 20:00 Dunaferr Vasas – SZP-Asztalos SE

A rovat további hírei: Sport

Simán nyertek az esélyesek

Simán nyertek az esélyesek

2019. október 22. (kedd)

Két mérkőzésen összesen huszonhárom gólt szereztek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Kupameccs az UTE ellen

Kupameccs az UTE ellen

2019. október 22. (kedd)

Pár nappal a két gárda fővárosi meccs után ismét az Újpest ellen korcsolyáznak jégre a DAB jégkorongozói.

Kupameccs vár az akadémistákra

Kupameccs vár az akadémistákra

2019. október 21. (hétfő)

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő)

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Eredményes hétvége

Eredményes hétvége

2019. október 21. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata pontot rabolt a listavezetőtől, míg az U19-esek idegenben nyertek rangadót a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

2019. október 20. (vasárnap)

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Újabb három pont a zsebben

Újabb három pont a zsebben

2019. október 20. (vasárnap)

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.