Kemény ellenfelek a Diapolo Kupán

doszerk - 2019. június 20. 12:34

Olaszország, Hollandia és a magyar Universiade-válogatott ellen ugrik medencébe a világbajnokság előtti Diapolo Kupán a magyar női vízilabda válogatott.

A Duna Arénában megrendezett Világliga Szuperdöntő után egy hét pihenőt kaptak a magyar női vízilabda válogatott tagjai a szakmai stábtól. A keret – melyet szűkített a Bíró Attila szövetségi kapitány: Kasó Orsolyától elköszönt, Garda Krisztina pedig az Universiade-válogatottal készül tovább – tagjai hétfőtől újra együtt készülnek a Margitszigeten, s mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja beszámolt, igen kemény munka vár a játékosokra, ugyanis most kell elvégezni azt, amit a világliga miatt nem tudott a társaság.

"Az ilyen napokra nagy szükségünk van, ez látszott a Duna Arénában is – fogalmazott Bíró Attila. – A héten tíz vízi edzés, öt konditermi tréning szerepel, elméletei dolgok, elemzések minden nap, szóval van mit tenni. Voltaképpen folytatjuk azt, amit Herceg Noviban elkezdtünk, csak miután akkor még a munka elején voltunk, most sokkal keményebben csináljuk. Ennek megfelelően nagy a fáradtság, ami normális.

MTI-fotó (Illyés Tibor felvétele)

A Világliga Szuperdöntőben szembesülhettünk azzal, hogy ha nem tudunk annyi munkát beletenni az egészbe, amennyit szükséges, akkor még meglehetősen törékenyek vagyunk. A konzekvenciákat úgy csapatilag, mint egyénileg is levontuk. Csalódott azért voltam, mert arra számítottam, hogy a torinói minőség után egy fokkal előbbre tudunk majd lépni, ehelyett egyet vagy kettős hátraléptünk. Ugyanakkor nem aggódóm, tudom, hogy a világbajnokságon sokkal jobbak leszünk, rendbe tesszük a dolgokat úgy taktikailag, mint fizikálisan."

A csapatra a jövő héten szerdától péntekig rangos hazai torna, a Diapolo Kupa vár a Hajós-uszodában – az ellenfelek között az Universiade-válogatott mellett két komoly európai vetélytárs, Olaszország és Hollandia szerepel.
"Három fontos mérkőzés lesz számunkra, nemzetközi játékvezetéssel még több hasznos tapasztalatot szerzünk. Ráadásul ezen a tornán terveim szerint már a világbajnoki csapat játszik, ergo élesben megy majd minden" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.