Dunaújváros Hetilap

Készül a következő évek fejlesztési terve

2019. június 3. (hétfő) 19:20 - Vass Ádám

Szabó Imre, városi főépítész újabb lakossági fórumot tartott a településfejlesztési koncepcióról, ami a következő évek terveit tartalmazza majd.

Újabb lakossági fórumot tartott Szabó Imre, Dunaújváros Főépítésze hétfő délután a Városháza földszinti dísztermében. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről szóló előadáson megtudhattuk, hogy egy nagyobb léptékű tervezet készül több építész bevonásával, mivel a jogszabályi előírásoknak megfelelően időnként meg kell újítani a településfejlesztési dokumentumokat, erre pedig legutóbb négy éve került sor.

Az időpont nem véletlen, hiszen ez egy rendkívül hosszú és bonyolult folyamat, az Európai Parlamenti választások miatt pedig a közelgő pályázatok miatt is fontos, hogy elkészüljenek a tervek. Ilyen pályázat például a Dózsa Mozit és környékét érintő Zöld Város Program, de jelenleg is több tucat projekt fut a város tizenkét akcióterületén, köztük olyan is, ami több körzetet, vagy az egész várost érinti. Természetesen a koncepció nem lesz teljes, lehetnek időközben változások, be nem tervezett fejlesztések és magáncégek területfejlesztései is megvalósulhatnak, mégis fontos, hogy a következő évekre elkészüljön a dokumentum, ami kijelöli a tizenegy városrészhez kapcsolódó célokat, projekteket. A véleményeket a hétfői fórum után is várják a lakóktól, írásban június 12-ig a foep@pmh.dunanet.hu e-mail címre, vagy levélben a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályának címére (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.).

A rovat további hírei: Közélet

A legügyesebb rajzolók trambulint nyertek

A legügyesebb rajzolók trambulint nyertek

2019. szeptember 24. (kedd)

Tavaly még a Dózsa mozi előtti téren, idén már a mozi felújítása miatt a Petőfi iskola udvarán rendezték meg az óvodások aszfaltrajz-versenyét, melynek ötletgazdája és szervező Lassingleitner Fruzsina, fideszes önkormányzati képviselő volt.

D+ Híradó - ÖKO-nap, Dózsa II. piknik

D+ Híradó - ÖKO-nap, Dózsa II. piknik

2019. szeptember 23. (hétfő)

Öko-napot tartottak Újtelepen, Városrészi nap a Dózsa II-ben, győztek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

A Vasmű úti járda világításáról

A Vasmű úti járda világításáról

2019. szeptember 23. (hétfő)

A Vasmű út felújításának részeként a járda közvilágítását is felújították a szakemberek egy adott szakaszon. Ahol a lehetőség adott volt, ott új nyomvonalon, új kandeláberek mellett a lámpafejeket is kicserélték. 

ÖKO-nap immár hetedszerre

ÖKO-nap immár hetedszerre

2019. szeptember 23. (hétfő)

A Városvédők Újtelepért Egyesület immár hetedik alkalommal szervezte meg az ÖKO-napot. Ennek részeként a már elromlott, nem használt elektronikai hulladékot gyűjtötték, nemcsak Újtelepről, hanem bármely városrészből, sőt, akár a szomszédos településekről is elhozhatták a kidobálnivalókat.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Hagyományteremtő céllal rendeztek pikniket a Dózsa II-ben

Hagyományteremtő céllal rendeztek pikniket a Dózsa II-ben

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Családi napot tartottak a Dózsa II. városrészben, melyre Cserna Gábor polgármester is ellátogatott. Hangulatos rendezvény, sok érdeklődő és egy kis Digitál muzsika.

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

2019. szeptember 20. (péntek)

Autómentes nap idén is, idősek támogatása, új parkolók a Gábor Áron utcában - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.