Dunaújváros Hetilap

Készül a következő évek fejlesztési terve

2019. június 3. (hétfő) 19:20 - Vass Ádám

Szabó Imre, városi főépítész újabb lakossági fórumot tartott a településfejlesztési koncepcióról, ami a következő évek terveit tartalmazza majd.

Újabb lakossági fórumot tartott Szabó Imre, Dunaújváros Főépítésze hétfő délután a Városháza földszinti dísztermében. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről szóló előadáson megtudhattuk, hogy egy nagyobb léptékű tervezet készül több építész bevonásával, mivel a jogszabályi előírásoknak megfelelően időnként meg kell újítani a településfejlesztési dokumentumokat, erre pedig legutóbb négy éve került sor.

Az időpont nem véletlen, hiszen ez egy rendkívül hosszú és bonyolult folyamat, az Európai Parlamenti választások miatt pedig a közelgő pályázatok miatt is fontos, hogy elkészüljenek a tervek. Ilyen pályázat például a Dózsa Mozit és környékét érintő Zöld Város Program, de jelenleg is több tucat projekt fut a város tizenkét akcióterületén, köztük olyan is, ami több körzetet, vagy az egész várost érinti. Természetesen a koncepció nem lesz teljes, lehetnek időközben változások, be nem tervezett fejlesztések és magáncégek területfejlesztései is megvalósulhatnak, mégis fontos, hogy a következő évekre elkészüljön a dokumentum, ami kijelöli a tizenegy városrészhez kapcsolódó célokat, projekteket. A véleményeket a hétfői fórum után is várják a lakóktól, írásban június 12-ig a foep@pmh.dunanet.hu e-mail címre, vagy levélben a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályának címére (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.).

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.