Kovács Zsófia aranyérmes a Világkupán!

Szárszó Lajos - 2019. június 1. 18:45

A tornászok Koperben zajló Világkupájának szombati versenynapján a Dunaferr SE tornásza magabiztos versenyzéssel nyerte meg a felemáskorlát döntőjét!

Ismét a csúcson Kovács Zsófia! A Dunaferr SE tornásza, miután csütörtökön nagyszerű versenyzéssel jutott be az első helyen a döntőbe a felemáskorlát selejtezőjéből, a mai napon ismét remekelt, és megnyerte a szer fináléját! Természetesen hatalmas boldogság ez számára, és Trenka János edzőnek is, hiszen az aranyéremhez ezúttal talán még nehezebb volt az útja tornászunknak, mint az eddigi Világkupák során, hiszen számos sérülést kellett legyőznie ahhoz, hogy egyáltalán a szerhez lépjen.

-  Kiválóan érzem magam a bőrömben! A verseny előtt megint volt bennem egy kisebb drukk, de az ma segített engem a jó gyakorlat bemutatásában. Éreztem a „gyakiban” hibákat, ennek ellenére ugyanolyan pontszámot kaptam, mint csütörtökön. Fantasztikus érzés volt ismét a dobogó tetején állnom, mely hatalmas erőt ad a holnapi gerenda döntőhöz.

Archív felvétel

Trenka János vezetőedző az eredményhirdetési ceremónia után nyilatkozott.

- Nagyon boldogok vagyunk! Zsófia ma a határozottságával és küzdeni akarásával győzte le ellenfeleit. Annak is örültem, hogy nem zavarta az meg, előtte többen rontottak. A mai gyakorlatában voltak kisebb hibák, de például a Kacsov jobban sikerült, mint a selejtezőben. Ma viszont a kézállások nem voltak tökéletesek, úgyhogy ha azokat ki tudjuk tisztázni, akkor akár négy tizeddel is előrébb tudunk lépni. Ma még a boldogságé a főszerep, de holnap már a gerendára koncentrálunk.
Holnap ismét versenynap, ahol Zsófia a gerenda döntőben áll a szerhez, még pedig úgy, hogy oda is első helyen kvalifikálta magát.

Főoldali kép forrása: MTI/EPA/Mircea Rosca

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.