Kovács Zsófia gerendán is első!

doszerk - 2019. június 2. 17:25

A tornászok Koperben zajló Világkupájának vasárnapi döntőjében a Dunaferr SE tornásza a tegnapi korlát aranyérem után gerendán is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel!

Szenzációs hétvégét zárt Kovács Zsófia, a Dunaferr SE tornásza, hiszen amilyen szeren elindult a Koperben zajló tornász Világkupán, azokban ő lett a legjobb! Trenka János tanítványa semmit nem bízott a véletlenre, hiszen már a selejtezetők folyamán is ő bizonyult a legjobbnak, majd a finálékban sem engedett senkit maga elé. Tegnap a felemáskorláton lett az első, míg ma a gerendán szerzett aranyérmet a svájci Ilaria Kaeslin, valamint az egyiptomi Farah Hussein előtt. Ez a két parádés siker azért jelentős értékű, mert Zsófia az utóbbi időszakban több sérüléssel is bajlódott. A lábában szűnni nem akaró izomfájdalom jelentkezett, míg a tenyerén két nagy seb hátráltatta abban, hogy az edzésmunkája minél tökéletesebb legyen. A sérülések azonban szerencsére elmúltak, melyet a két aranyérem bizonyít a legjobban, így természetes, hogy Kovács Zsófia nagyon örült hétvégi teljesítményének.

Kép: MTI-archív

- Ma már nem izgultam annyira, mint tegnap, mert úgy jöttünk ki, hogy a gerenda valamivel biztosabb gyakorlatnak tűnt, mint a korlát, szóval próbáltam ugyanúgy odaállni a gyakorlathoz, mint a selejtezőben, mert az egy jól sikerült gyakorlat volt. Most úgy éreztem, hogy egy kicsit instabilabb volt, kevesebb pontot is kaptam, mint a selejtezőben. A svájci lány miatt izgulni kellett a végén, hogy bejöhet elém, ráadásul egy nagyon szép gyakorlatot is mutatott be, így azt gondoltam, hogy meg fog előzni, talán joggal, de végül én lettem az első, aminek nagyon örülök. Már csak azért is, mert nehezen indult ez a felkészülés a Világkupára a sérülés és egyéb dolgok miatt, ám nagyon örülök, hogy két aranyéremmel tudok hazamenni, biztos hatalmas lendületet ad majd ez a továbbiakban.

Trenka János vezetőedző ezúttal is büszke volt tanítványára, aki Koperben bizonyította rátermettségét, tehetségét, határozottságát, küzdeni tudását.

- Mindent összevetve nagyon szépen dolgozott Zsófi a hétvégén, aminek nagyon örülök. A mai döntőben voltak ugyan hiányosságok, több megingás, de ezekből nagyon okosan mentett. Az egyik elemben megingott kicsit, s onnantól kezdve a következőelem is kissé hibássá vált, de utána lehetett látni, hogy szépen visszatisztult a gyakorlata. Látszik, hogy fejben most erős, az biztos, s ugyan pontszámban most alacsonyabb volt a kiinduló és a kivitelező is, mint a selejtezőben, mégis elégedett lehetek vele.

A Világkupa gerenda döntőjének végeredménye: 1. Kovács Zsófia (13.200), 2. Ilaria Kaeslin (SUI – 13.150), 3. Farah Hussein (EGY – 12.600), 4. Iulia Berar (ROM – 12.250), 5. Farah Salem (EGY - 12.150), 6. Sanli Uctas (TUR – 11.700), 7. Ada Hautala (FIN – 11.700), 8. Maria Tronrud (NOR – 10.700).

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.