Dunaújváros Hetilap

Lassingleitner Fruzsina: minél több parkoló kell a Rómaira

2019. június 26. (szerda) 11:18 - Molnár Emese

Érthetetlen, sőt, az autósok részéről talán még azt is mondhatni, hogy felháborító helyzet alakult ki a Római körút elején: történt ugyanis, hogy egy parkolóhelyre ketreces kukatárolót raktak ki. Bár a körzet képviselőjével, Lassingleitner Fruzsinával erről nem egyeztettek előtte, végül közösen megoldást találtak a problémára.

A Római körút elején, az egyik parkolóba egy ketreces hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki. A környéken lakók jelezték a problémát még a múlt hét végén a körzet önkormányzati képviselőjének, Lassingleitner Fruzsinának. Mint azt honlapunknak elmondta, meglepődve értesült erről a dologról, nem volt tudomása róla, de azonnali egyeztetésre hívta a kukatároló kihelyezését kérvényező, Római körút 6. szám alatti társasház közös képviselőjét, a lakótömböt kezelő Dózsa Lakásszövetkezet képviselőjét, valamint a hivatal városüzemeltetési osztályának képviselőjét.

Ez a kukatároló korábban a lépcsőház aljában volt, és kérvényezték, hogy az edényzetet tegyék át egy másik helyre, amely elfoglalhat akár egy parkolóhelyet. Erről dokumentum is van. A társasházi kérést (azt ott lakók több mint felének hozzájárulása kellett hozzá) a közös képviselő továbbította a Dózsa Lakásszövetkezet felé, amely a hivatalhoz benyújtotta a kérvényt. A városüzemeltetési osztály pedig kiadta rá az engedélyt.

- Amikor jelezték nekem a problémát, azonnal egyeztetésre hívtam az érintetteket. Ez a legsűrűbben lakott városrészünk, és az a cél, hogy a lehetőségekhez mérten minél több parkolóhelyet alakítsunk ki, nem pedig az, hogy elvegyük a meglévőket. Kerestünk is rá megoldást, egy kicsivel arrébb helyezik át a kukatárolót, várhatóan egy héten belül megvalósul az áthelyezés- ismertette Lassingleitner Fruzsina.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

2019. július 19. (péntek)

Megújul a hetes körzet, a kánikula a kisállatokat sem kíméli, elkezdődött a strandröplabda bajnokság dunaújvárosi fordulója - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Újtelepi városvédők

Újtelepi városvédők

2019. július 19. (péntek)

A Városvédők Újtelepért Egyesületet négy évvel ezelőtt hozták létre olyan városrészi lakók, akik fontosnak érzik, hogy ők is tegyenek valamit lakókörnyezetükért. A Szomszédünnep, az Öko-nap, a Mikulás buli szinte már elmaradhatatlan rendezvényük, amely egyre népszerűbb, egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

2019. július 19. (péntek)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felügyelete alá tartozó területek mindegyikére több forrás jut jövőre - mondta Kásler Miklós miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. (csütörtök)

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet július 31-én zárulhat, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

Népszerű a babaváró támogatás

Népszerű a babaváró támogatás

2019. július 18. (csütörtök)

Hatalmas és egyre növekvő az érdeklődés a kormány által bevezetett családvédelmi akcióterv kedvezményeire. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a babaváró támogatás, a dunaújvárosi kormányablakban eddig százhuszonöt kérelmet nyújtottak be ezzel kapcsolatban.

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

2019. július 17. (szerda)

Népszerű a családvédelmi akcióterv, új tűzoltók Dunaújvárosban, Fehérvári Józsefé a DLSZ Tisztelet díja - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Egyre több az elektromos töltőállomás

Egyre több az elektromos töltőállomás

2019. július 17. (szerda)

Folyamatosan bővül az elektromos töltőállomások száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. január 1-je óta 844 darab állomás létesítésére adott ki engedélyt, ezek közül az idén áprilisig 470-et helyeztek üzembe - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.