Dunaújváros Hetilap

Lassingleitner Fruzsina: minél több parkoló kell a Rómaira

2019. június 26. (szerda) 11:18 - Molnár Emese

Érthetetlen, sőt, az autósok részéről talán még azt is mondhatni, hogy felháborító helyzet alakult ki a Római körút elején: történt ugyanis, hogy egy parkolóhelyre ketreces kukatárolót raktak ki. Bár a körzet képviselőjével, Lassingleitner Fruzsinával erről nem egyeztettek előtte, végül közösen megoldást találtak a problémára.

A Római körút elején, az egyik parkolóba egy ketreces hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki. A környéken lakók jelezték a problémát még a múlt hét végén a körzet önkormányzati képviselőjének, Lassingleitner Fruzsinának. Mint azt honlapunknak elmondta, meglepődve értesült erről a dologról, nem volt tudomása róla, de azonnali egyeztetésre hívta a kukatároló kihelyezését kérvényező, Római körút 6. szám alatti társasház közös képviselőjét, a lakótömböt kezelő Dózsa Lakásszövetkezet képviselőjét, valamint a hivatal városüzemeltetési osztályának képviselőjét.

Ez a kukatároló korábban a lépcsőház aljában volt, és kérvényezték, hogy az edényzetet tegyék át egy másik helyre, amely elfoglalhat akár egy parkolóhelyet. Erről dokumentum is van. A társasházi kérést (azt ott lakók több mint felének hozzájárulása kellett hozzá) a közös képviselő továbbította a Dózsa Lakásszövetkezet felé, amely a hivatalhoz benyújtotta a kérvényt. A városüzemeltetési osztály pedig kiadta rá az engedélyt.

- Amikor jelezték nekem a problémát, azonnal egyeztetésre hívtam az érintetteket. Ez a legsűrűbben lakott városrészünk, és az a cél, hogy a lehetőségekhez mérten minél több parkolóhelyet alakítsunk ki, nem pedig az, hogy elvegyük a meglévőket. Kerestünk is rá megoldást, egy kicsivel arrébb helyezik át a kukatárolót, várhatóan egy héten belül megvalósul az áthelyezés- ismertette Lassingleitner Fruzsina.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Benzin le, gázolaj fel

Benzin le, gázolaj fel

2019. október 14. (hétfő)

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon - írja a holtankoljak.hu internetes portál.

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

2019. október 14. (hétfő)

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.