Letartóztatták a gyerekeket kirabló férfit

2019. június 26. (szerda) 16:54 - doszerk

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványt tett annak a 24 éves férfinek a letartóztatására, akit június 23. napján néhány perccel a bűncselekmény elkövetését követően a rendőrök elfogtak.

A férfi június 23. napján délután fél négy körül egy dunaújvárosi parkban két 13 év körüli gyermeket rabolt ki. Átkutatta az egyik gyermek táskáját, és zsebre tette az abban talált bluetooth hangszórót, egy powerbankot, egy fülhallgatót és egy karórát, majd a másik kiskorú sértett kezéből kivette a mobiltelefonját. Az elkövető tevékenysége során veréssel, majd azt követően azzal fenyegette meg a fiatal fiúkat, hogy megöli őket és családjukat is, amennyiben bárkinek is szólnak a történtekről. A gyerekek azonnali segélyhívása folytán a rendőrök néhány percen belül megtalálták, és elfogták az elkövetőt.

Az ügyészség indítványozta a 2 rendbeli rablás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, mivel bejelentett munkahellyel, ezáltal rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, és a cselekményeit vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt állva követte el, ezért fennállt a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén további bűncselekményeket követne el. Ezen túlmenően pedig, mivel a hatóság által ismert lakcímei fiktívek, az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítását  kizárólag a legsúlyosabb bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazásával látta elérhetőnek.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

2020. január 04. (szombat)

Rendőrkézre került az a 31 éves férfi, aki három személyautó oldalüvegét törte be a városban szeptemberben és októberben. A zsaruk többrendbeli rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki a gyanúsítottat, értesült a DO.

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

2020. január 03. (péntek)

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

2020. január 02. (csütörtök)

Több lakás is károsodott abban a tűzesetben, amely során kiégett egy autógumi-szerelő műhely az Álmos utcában ma reggel. A tűzeset nagyságára jellemző, hogy a dunaújvárosi lánglovagok mellett további négy városból érkeztek tűzoltók a helyszínre. Címszavas összegzés és döbbenetes képek a hajtás után.
 

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

2020. január 02. (csütörtök)

Az óesztendő utolsó napján 60, míg ma 22 véradó hozott áldozatot mások egészsége oltárán a Vérellátóban. Összeállításunkban a hónap további alkalmait is felsoroljuk – ments meg három életet a hajtás után!