Letartóztatták a gyerekeket kirabló férfit

doszerk - 2019. június 26. 16:54

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványt tett annak a 24 éves férfinek a letartóztatására, akit június 23. napján néhány perccel a bűncselekmény elkövetését követően a rendőrök elfogtak.

A férfi június 23. napján délután fél négy körül egy dunaújvárosi parkban két 13 év körüli gyermeket rabolt ki. Átkutatta az egyik gyermek táskáját, és zsebre tette az abban talált bluetooth hangszórót, egy powerbankot, egy fülhallgatót és egy karórát, majd a másik kiskorú sértett kezéből kivette a mobiltelefonját. Az elkövető tevékenysége során veréssel, majd azt követően azzal fenyegette meg a fiatal fiúkat, hogy megöli őket és családjukat is, amennyiben bárkinek is szólnak a történtekről. A gyerekek azonnali segélyhívása folytán a rendőrök néhány percen belül megtalálták, és elfogták az elkövetőt.

Az ügyészség indítványozta a 2 rendbeli rablás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, mivel bejelentett munkahellyel, ezáltal rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, és a cselekményeit vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt állva követte el, ezért fennállt a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén további bűncselekményeket követne el. Ezen túlmenően pedig, mivel a hatóság által ismert lakcímei fiktívek, az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítását  kizárólag a legsúlyosabb bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazásával látta elérhetőnek.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

2024. már. 01.

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a nővel és férfival szemben, akik egy üzletben dolgozó vagyonőrt bántalmaztak. Verbális csata fajult tettlegességig, értesült a DO.