Letartóztatták a gyerekeket kirabló férfit

2019. június 26. (szerda) 16:54 - doszerk

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványt tett annak a 24 éves férfinek a letartóztatására, akit június 23. napján néhány perccel a bűncselekmény elkövetését követően a rendőrök elfogtak.

A férfi június 23. napján délután fél négy körül egy dunaújvárosi parkban két 13 év körüli gyermeket rabolt ki. Átkutatta az egyik gyermek táskáját, és zsebre tette az abban talált bluetooth hangszórót, egy powerbankot, egy fülhallgatót és egy karórát, majd a másik kiskorú sértett kezéből kivette a mobiltelefonját. Az elkövető tevékenysége során veréssel, majd azt követően azzal fenyegette meg a fiatal fiúkat, hogy megöli őket és családjukat is, amennyiben bárkinek is szólnak a történtekről. A gyerekek azonnali segélyhívása folytán a rendőrök néhány percen belül megtalálták, és elfogták az elkövetőt.

Az ügyészség indítványozta a 2 rendbeli rablás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, mivel bejelentett munkahellyel, ezáltal rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, és a cselekményeit vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt állva követte el, ezért fennállt a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén további bűncselekményeket követne el. Ezen túlmenően pedig, mivel a hatóság által ismert lakcímei fiktívek, az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítását  kizárólag a legsúlyosabb bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazásával látta elérhetőnek.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette.

 

A rovat további hírei: Sziréna

Súlyos baleset a 6-os úton

Súlyos baleset a 6-os úton

2019. augusztus 24. (szombat)

Árokba hajtott egy minibusz a 6-os főúton, Dunaújváros határában. Egy villanyoszlopot is elsodort a jármű, amelyben öten utaztak.

Huszonnégy óra számokban

Huszonnégy óra számokban

2019. augusztus 24. (szombat)

Fejér megyében, tegnap a rendőrök 6 személyt fogtak el és 7 főt állítottak elő kisebb-nagyobb bűncselekmény elkövetése, vagy annak gyanúja miatt. A járőrök 8 személynél szabálysértési feljelentéssel éltek, valamint 2 fejér megyei lakossal szemben intézkedtek ittas vezetés miatt, akiknek a vezetői engedélyét el is vették a helyszínen. A megye útjain 3 súlyos és 3 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Eltűnés miatt keresik Hegedüs Jánost

Eltűnés miatt keresik Hegedüs Jánost

2019. augusztus 23. (péntek)

A dunaújvárosi rendőrök keresik a 63 éves férfit, aki augusztus 7-e óta nem adott életjelet magáról.

Halálos baleset Enyingen

Halálos baleset Enyingen

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Egy kamion és egy kisbusz ütközött össze csütörtök reggel Enyingen a Fő utcában, utóbbi sofőrje a helyszínen életét vesztette - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján. A helyszíni szemle idején - rendőri irányítás mellett - félpályán halad a forgalom - jelezték.

Baleset a Baracsi úton

Baleset a Baracsi úton

2019. augusztus 17. (szombat)

Összeütközött két személyautó Dunaújvárosban, a Baracsi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Baleset Nagyvenyimen

Baleset Nagyvenyimen

2019. augusztus 14. (szerda)

Két gépkocsi ütközött össze Nagyvenyimben, a Fő utca és a Rákóczi utca sarkán. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat, amelyek miatt lezárták az érintett útszakaszt. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Lezárták a Fő utca és a Rákóczi utca sarkát a baleset miatt.

Öngyilkosság a Rómain

Öngyilkosság a Rómain

2019. augusztus 14. (szerda)

Öngyilkos lett egy idős nő: a Római körúton a 41-es lépcsőház egyik hetedik emeleti lakásából ugrott ki. A rendőrség az estetet közigazgatósági-hatósági eljárás keretében vizsgálja.