Mirtill hazaugrott a ballagására

Szárszó Lajos - 2019. június 14. 7:36

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.

A ma még a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói közé tartozó Makovits Mirtill kemény napokat tud maga mögött, hiszen kizárólag azért ugrott haza, hogy osztálytársaival részt vegyen a nyolcadik osztályos ballagásán. Ezzel a kis pihenővel szakította félbe azt a kemény munkát, melyet ezúttal Tatán végez a válogatott tagjaként. Az edzéseit Török Dániel irányítja, akivel évek óta együtt dolgozik a Dunaferr SE torna szakosztályában. De most a fiatal edzőnek a szokásosnál több feladata van, hiszen nem csak a saját, hanem a válogatott munkáját is szervezi, edzéseit vezeti.

- Nagy megtiszteltetés, hogy a junior válogatott férfi kísérő edzője lehetek, mely feladatot az UTE edzőjével, Harangozó Ildikóval együtt végzek. Jelenleg Makovits Mirtill mellett a békéscsabai Szujó Hanna, valamint az UTE tornásza, Szilágyi Nikolett társaságában Tatán dolgozunk együtt, ahol már a verseny feladatokat gyakoroljuk. Miután a heti munkával végeztünk áttesszük a székhelyünket Győrbe, ahol szintén egy kiválóan felszerelt teremben gyakorolunk majd. Ez nem a világbajnokság helyszíne, hiszen nem élvezhetjük vetélytársaink előtt a hazai pálya előnyét, így a végleges helyszínt mi is majd csak a pódium edzésen látjuk először. A következő időszakunk a vb programjának van alárendelve úgy, hogy egy programtervben leírtak alapján minden napunk szinte percről percre meg van tervezve, melyet precízen be kell tartanunk. Ez a szállás elfoglalását, az edzések menetét, az edzés helyszínre történő eljutást, a pódium edzést, és azt is magában foglalja, ahogyan eljutunk a versenyig. Ebben lesz egy budapesti ellenőrzés, ahol a felnőtt válogatottak is részt vesznek. Itt hazai bírók előtt mutatjuk be a programjainkat. Jelenleg azokat a versenyprogramokat modellezzük, melyeket majd be fogunk mutatni. Mirtill munkájában időarányosan rendben vagyunk, de az a célunk, hogy a magabiztosságát növeljük. Szépen haladunk mind a négy szeren, de számunkra is nagyon nehéz, hogy hirtelen ilyen hőség lett, mely nagyon megviseli a tornászokat. Ettől függetlenül Mirtill egészséges, semmilyen sérülés nem hátráltatja a munkáját.

Fiatal tornászunkat, Makovits Mirtillt a napi tevékenységekről kérdeztem.

- Napi két edzéssel készülünk. Ezek közül a délelőtti számomra a nehezebb, hiszen akkor mind a négy szeren gyakoroljuk a gyakorlatainkat. Rengetegszer meg kell csinálnunk ezeket ahhoz, hogy minél magabiztosabbak legyünk. Délután a feladatok nehezebb, bonyolultabb, vagy azon részeit gyakoroljuk, melyek tisztázására, pontosítására szükség van. Ráadásul most nem csak egy, hanem több gyakorlatot is végzünk szerenként, de ami nehezebbé teszi a munkát az a nagy hőség, mely bennünket sem kímél. Ettől sokkal hamarabb elfáradunk, és a koncentrációnk is csökken. Egyébként ezt leszámítva köszönöm, jól vagyok! Úgy érzem, hogy a mostani edzőtábor segít abban, hogy minél pontosabb, minél stabilabb legyek. Az otthontól való távollét nem nehéz, hiszen szüleimmel minden nap tudok beszélni, de azért természetesen hiányoznak az otthoniak. Ami számomra azért érdekes, hogy a ballagásomról természetesen nem akartam lemaradni, így engedélyt kaptam a hazautazásra. Nagy izgalommal várom, hogy ez milyen lesz. A bizonyítvány osztáson azonban nem leszek jelen, így azt később kapom majd kézbe.
Ma tehát Makovits Mirtill általános iskolás társaitól és szeretett iskolájától elköszön, majd holnaptól kezdve ismét arra fordítja energiáit, hogy teljesen felkészült legyen Győrben, június 27. és 30. között megrendezendő I. Junior Torna Világbajnokságon.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.