Most nem volt esély

spigott - 2019. június 1. 18:13

Szoros első negyed után valósággal átgázolt a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatán a vendég Szombathely Crushers együttese.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését játszotta ma délután három órától hazai pályán a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely a Powerade Divízió Nyugati Csoportját veretlenül vezető Szombathely Crushers gárdája ellen mérette meg magát. A találkozónak inkább a remek erőkből álló vendégek voltak az esélyesei, ám a Gorillák szoros, jó meccsben bízva várták a kezdést, mely nem pont úgy alakult, ahogy a mieink eltervezték, ugyanis a szombathelyiek már az első támadásukból touchdown-t értek el, s mivel az extrát is jól rúgták így pillanatok alatt 7-0-ra megléptek együttesünktől. Szerencsére remekül sikerült a mieink első támadása is, s Bachrathy Kornél remek átadása után Hegedűs Dániel ért el TD-t, s mivel a ráadást Beretka József sem hibázta el, egálról folytatták a játékot a felek (7-7).

Az első negyedből hátralévő időben a védelmek remekeltek mindkét oldalon, így ebben a játékrészben már nem tudtak újabb pontokat szerezni a csapatok. A második felvonás azonban egyértelműen a Crushers számára alakult jobban, ugyanis rögtön a negyed elején, majd a derekán és a végén is elértek egy TD-t, s mivel hazai oldalon a védekezés mellett sajnos a támadójáték is akadozott ebben az időszakban, így a nagyszünetre már 29-7-es előnnyel vonulhatott az ellenfél.

A harmadik felvonás sajnos úgy kezdődött, mint az azt megelőzők, s már az első támadásából gólvonal mögé jutott a szombathelyi gárda, mely ezt követően harmadik alkalommal is labdát szerzett egy dunaújvárosi támadásnál, így már ekkor végleg eldőlni látszott a találkozó (7-36).

Főleg úgy, hogy a folytatásban egy védelmi TD-vel újabb két pontot szereztek a vendégek, majd miután sikerrel vittek végig egy futójátékot is, 45-7-re elléptek a Gorilláktól, így a mérkőzésből hátralévő időt már futóórával játszották végig a csapatok. Harmadik negyedből megmaradt időben, valamint a negyedik felvonásban még bátrabb támadójátékkal próbált előrukkolni mindkét csapat, ám a védelmek jól tették a dolgukat, így az eredmény már nem változott, s a vendégek végül nagyon simán nyerték meg a mérkőzést, így megtartották hibátlan mérlegüket, míg a Gorillák három győzelemmel és három vereséggel zárták az alapszakasz küzdelmeit.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.