Pintér Tamás olyan, mint Columbo felesége

2019. június 17. (hétfő) 7:52 - doszerk

Pintér Tamás, körzetünk országgyűlési képviselője nagy csinnadrattával bejelentette, hogy márpedig ő lesz az MSZP-t mindmáig nélkülöző szivárványkoalíció polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Megkerestük a térségi polgármestereket, hogy ugyan mit szólnak ehhez a lépéshez, nem érzik-e, hogy parlamenti képviselőjük ezzel már most cserben hagyja őket?

Újabb virtuális sétánkat ismét Rácalmáson kezdtük, ahol Schrick István polgármester tartotta magát a korábbi körkérdésünkre adott válaszához, miszerint Rácalmáson nem politizálnak, de kiegészítette annyival, hogy hogyan is tudna véleményt alkotni egy olyan emberről, akivel nincsen semmilyen kapcsolata. Kulcson folytattuk az utunkat, ahol Jobb Gyula polgármester azt mondta, Pintér Tamás soha nem járt Kulcson, nem végezte a dolgát rendesen, így felfoghatatlan, hogy mit akarna egy megyei jogú város polgármestereként. Szerinte semmit, ez a jelöltség is csak hatalomvágyból fakad, de kifejezte abbéli reményét, hogy Pintér elbukja ezt a választást, mert Kulcs környékén sem szeretnék látni városvezetői pozícióban, olyan embert akarnak, aki pénzt tud hozni a térségnek, Pintér Tamás pedig nem ilyen.

Innen Ercsibe vettük az „útirányt”, ahol Győri Máté polgármester Columbo feleségéhez hasonlította az országgyűlési képviselőt, akiről leginkább a médiában lehetett hallani, mert Ercsi ügyeivel semmit nem törődött. Éppen ezért Győri Máté minimum érdekesnek találja, hogy Pintér polgármesteri székbe szeretne ülni, mert valószínűleg ott sem csinál majd semmit.

Ezután Nagyvenyimre mentünk, ahol Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszony azt mondta, nyilván a választhatóság jogi feltételeinek megfelel, hogy országgyűlési képviselőként indul polgármester-jelöltként, de a voksolás már az értékrendek küzdelme, a választópolgárok pedig értékelik, eldöntik, mi az, amit hitelesnek vélnek, nem lehet hiteles az, aki másfél év után megválna országgyűlési mandátumától.

Pusztaszabolcs következett, ahol Csányi Kálmán polgármester azt mondta, hogy sajnálattal értesült Pintér bejelentésről, mert úgy véli, hogy egy országgyűlési képviselőnek a térséget kellene képviselni, és attól tart, hogy az energiái egy szélmalomharcban most Dunaújvárosra koncentrálódnak, így kevesebb esélyünk van arra, hogy a térséggel foglakozzon. Iváncsán Molnár Tibor polgármester azt mondta, alapvetően megérti Pintér döntését, hiszen az elmúlt egy-másfél évben országgyűlési képviselőként nem tett semmit Dunaújvárosért és a választókerület többi településéért sem. Veszíteni a dolgon nem tud, hiszen ha nem nyer polgármesterjelöltként, akkor marad országgyűlési képviselő, tehát rizikó nincs a dologban. A kérdés Molnár Tibor szerint talán ott merül fel, hogy Pintér Tamás hogyan tudná egy megyei jogú város érdekeit képviselni ellenzékből, ha ezt egy magasabb pozícióból sem tudja. Iváncsa polgármestere úgy vélte, egy polgármesternek lojalitással és érdekegyeztetéssel kell helytállnia, ami Pintér megválasztása esetén kizárt, hiszen mindig a konfrontációt keresi és ennek a következménye pillanatnyilag beláthatatlan.

Bandukoltunk tovább Perkátára, ahol Somogyi Balázs polgármestere azt mondta, Pintér Tamás Perkátáért semmit nem tett, sőt, azt látták az országos sajtóban, hogy nem is a választókerülettel foglalkozott elsősorban, hanem országos ügyekkel, holott nekik is szükség lett volna lobbira. Furcsállta, hogy nem dolgozott a választókerületért, de ugyanakkor feltette azt a költői kérdést, hogy akkor miért akar egy település polgármester-jelöltjeként indulni? Eddig sem foglalkozott a választókerülettel, most meg még inkább cserben hagyja a vidékieket, mondhatni lemond róluk. Meglepő volt számukra a polgármester-jelölti bejelentése, hogy azután érdekli a pozíció, hogy nem nagyon foglalkozott a választókerület településeivel, így Dunaújvárossal sem. A polgármester rátapintott a lényegre is: Pintérnek nincs veszítenivalója, nincs kockázata, hiszen ha nem nyer az önkormányzati választáson, marad országgyűlési képviselő. Úgy véli, ha az ember elvállal egy feladatot, akkor azt becsülettel csinálja végig, s ne indul új pozícióban.

Nem hagytuk ki Adonyt sem kis túránkból, de szándékosan hagytuk a végére, mert itt Ronyecz Péter polgármester lemondóan csak annyit mondott Pintér jelöltségéről, hogy „lelke rajta”. Szerinte a polgármesteri munkához lélek is kellene ezt pedig országgyűlési képviselőként nem mutatta fel.

Ha Pintér Tamás lelkiismeretes lenne, akkor nem állt volna össze egy szivárványszínű masszában a szemkilövetős Gyurcsány bandájával, nem keresné a Fegyőr féle Momentum barátságát és nem próbálna a lelkét lassan kilehelő Párbeszéd hátán a hatalomra törni. De összeállt velük, igaz a szivárvány, mint tudjuk, csak „földiekkel játszó égi tünemény”, talmi holmi, ami múlandó…

A rovat további hírei: Politika

Pintér Tamás aggódik

Pintér Tamás aggódik

2019. július 17. (szerda)

Felszólalt a Parlamentben, hogy aggódik Dunaújváros sorsáért, mert ha esetleg, ha netalán, véletlenül hatalomra kerülne, ő szerinte tuti,  fogalma sincs arról, hogy a 1,5 milliárd forint hitelt, amit a folyó beruházások finanszírozására fordít a város, hogyan és miből fogja visszafizetni.

Előttünk a város – mögöttünk a kormány

Előttünk a város – mögöttünk a kormány

2019. július 16. (kedd)

Cserna Gábor a közösségi oldalán tette közzé az imént a Fidesz képviselőjelöltjeinek névsorát, akiket jó szívvel ajánl a választópolgároknak.  

Elvtelen összefogás

Elvtelen összefogás

2019. július 16. (kedd)

Nagyon úgy tűnik, hogy ez az összefogás nem a választópolgárok képviselete miatt jött létre, sokkal inkább az elvtelen pártpolitikusok egyéni érdekei miatt.

Kenőpénzzel, zsarolással „koordináltak” Gyurcsányék a tavalyi országgyűlési választások előtt

Kenőpénzzel, zsarolással „koordináltak” Gyurcsányék a tavalyi országgyűlési választások előtt

2019. július 16. (kedd)

Nesze, itt egy „költségtérítés okosba”, csak lépj vissza szép csendben, mi az, hogy nem kell, akkor fideszbérenc leszel, mindenki annak fog tartani, erről gondoskodunk – csak egy megtörtént példa arra, hogy miképp koordinál zsarolnak Gyurcsány Ferencék az olyan körzetekben, ahol más ellenzéki indulók is megmérettetnék magukat.

Magyarország tovább erősödhet az EP-választás után

Magyarország tovább erősödhet az EP-választás után

2019. július 16. (kedd)

Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A magyar kormány soha nem áldozza fel egyetlen nemzeti közösségét sem

A magyar kormány soha nem áldozza fel egyetlen nemzeti közösségét sem

2019. július 16. (kedd)

A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha - jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.

Köpönyegforgatók hava

Köpönyegforgatók hava

2019. július 15. (hétfő)

Fekete-Győr András mozgalma kapitulált, feladott mindent, amit éveken keresztül ígért követőinek, az alapítóknak, akik jelentős része már máshol – vagy inkább sehol – sem politizál.