Dunaújváros Hetilap

Pintér Tamás olyan, mint Columbo felesége

doszerk - 2019. június 17. 7:52

Pintér Tamás, körzetünk országgyűlési képviselője nagy csinnadrattával bejelentette, hogy márpedig ő lesz az MSZP-t mindmáig nélkülöző szivárványkoalíció polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Megkerestük a térségi polgármestereket, hogy ugyan mit szólnak ehhez a lépéshez, nem érzik-e, hogy parlamenti képviselőjük ezzel már most cserben hagyja őket?

Újabb virtuális sétánkat ismét Rácalmáson kezdtük, ahol Schrick István polgármester tartotta magát a korábbi körkérdésünkre adott válaszához, miszerint Rácalmáson nem politizálnak, de kiegészítette annyival, hogy hogyan is tudna véleményt alkotni egy olyan emberről, akivel nincsen semmilyen kapcsolata. Kulcson folytattuk az utunkat, ahol Jobb Gyula polgármester azt mondta, Pintér Tamás soha nem járt Kulcson, nem végezte a dolgát rendesen, így felfoghatatlan, hogy mit akarna egy megyei jogú város polgármestereként. Szerinte semmit, ez a jelöltség is csak hatalomvágyból fakad, de kifejezte abbéli reményét, hogy Pintér elbukja ezt a választást, mert Kulcs környékén sem szeretnék látni városvezetői pozícióban, olyan embert akarnak, aki pénzt tud hozni a térségnek, Pintér Tamás pedig nem ilyen.

Innen Ercsibe vettük az „útirányt”, ahol Győri Máté polgármester Columbo feleségéhez hasonlította az országgyűlési képviselőt, akiről leginkább a médiában lehetett hallani, mert Ercsi ügyeivel semmit nem törődött. Éppen ezért Győri Máté minimum érdekesnek találja, hogy Pintér polgármesteri székbe szeretne ülni, mert valószínűleg ott sem csinál majd semmit.

Ezután Nagyvenyimre mentünk, ahol Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszony azt mondta, nyilván a választhatóság jogi feltételeinek megfelel, hogy országgyűlési képviselőként indul polgármester-jelöltként, de a voksolás már az értékrendek küzdelme, a választópolgárok pedig értékelik, eldöntik, mi az, amit hitelesnek vélnek, nem lehet hiteles az, aki másfél év után megválna országgyűlési mandátumától.

Pusztaszabolcs következett, ahol Csányi Kálmán polgármester azt mondta, hogy sajnálattal értesült Pintér bejelentésről, mert úgy véli, hogy egy országgyűlési képviselőnek a térséget kellene képviselni, és attól tart, hogy az energiái egy szélmalomharcban most Dunaújvárosra koncentrálódnak, így kevesebb esélyünk van arra, hogy a térséggel foglakozzon. Iváncsán Molnár Tibor polgármester azt mondta, alapvetően megérti Pintér döntését, hiszen az elmúlt egy-másfél évben országgyűlési képviselőként nem tett semmit Dunaújvárosért és a választókerület többi településéért sem. Veszíteni a dolgon nem tud, hiszen ha nem nyer polgármesterjelöltként, akkor marad országgyűlési képviselő, tehát rizikó nincs a dologban. A kérdés Molnár Tibor szerint talán ott merül fel, hogy Pintér Tamás hogyan tudná egy megyei jogú város érdekeit képviselni ellenzékből, ha ezt egy magasabb pozícióból sem tudja. Iváncsa polgármestere úgy vélte, egy polgármesternek lojalitással és érdekegyeztetéssel kell helytállnia, ami Pintér megválasztása esetén kizárt, hiszen mindig a konfrontációt keresi és ennek a következménye pillanatnyilag beláthatatlan.

Bandukoltunk tovább Perkátára, ahol Somogyi Balázs polgármestere azt mondta, Pintér Tamás Perkátáért semmit nem tett, sőt, azt látták az országos sajtóban, hogy nem is a választókerülettel foglalkozott elsősorban, hanem országos ügyekkel, holott nekik is szükség lett volna lobbira. Furcsállta, hogy nem dolgozott a választókerületért, de ugyanakkor feltette azt a költői kérdést, hogy akkor miért akar egy település polgármester-jelöltjeként indulni? Eddig sem foglalkozott a választókerülettel, most meg még inkább cserben hagyja a vidékieket, mondhatni lemond róluk. Meglepő volt számukra a polgármester-jelölti bejelentése, hogy azután érdekli a pozíció, hogy nem nagyon foglalkozott a választókerület településeivel, így Dunaújvárossal sem. A polgármester rátapintott a lényegre is: Pintérnek nincs veszítenivalója, nincs kockázata, hiszen ha nem nyer az önkormányzati választáson, marad országgyűlési képviselő. Úgy véli, ha az ember elvállal egy feladatot, akkor azt becsülettel csinálja végig, s ne indul új pozícióban.

Nem hagytuk ki Adonyt sem kis túránkból, de szándékosan hagytuk a végére, mert itt Ronyecz Péter polgármester lemondóan csak annyit mondott Pintér jelöltségéről, hogy „lelke rajta”. Szerinte a polgármesteri munkához lélek is kellene ezt pedig országgyűlési képviselőként nem mutatta fel.

Ha Pintér Tamás lelkiismeretes lenne, akkor nem állt volna össze egy szivárványszínű masszában a szemkilövetős Gyurcsány bandájával, nem keresné a Fegyőr féle Momentum barátságát és nem próbálna a lelkét lassan kilehelő Párbeszéd hátán a hatalomra törni. De összeállt velük, igaz a szivárvány, mint tudjuk, csak „földiekkel játszó égi tünemény”, talmi holmi, ami múlandó…

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.