Pintér Tamás olyan, mint Columbo felesége

2019. június 17. (hétfő) 7:52 - doszerk

Pintér Tamás, körzetünk országgyűlési képviselője nagy csinnadrattával bejelentette, hogy márpedig ő lesz az MSZP-t mindmáig nélkülöző szivárványkoalíció polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Megkerestük a térségi polgármestereket, hogy ugyan mit szólnak ehhez a lépéshez, nem érzik-e, hogy parlamenti képviselőjük ezzel már most cserben hagyja őket?

Újabb virtuális sétánkat ismét Rácalmáson kezdtük, ahol Schrick István polgármester tartotta magát a korábbi körkérdésünkre adott válaszához, miszerint Rácalmáson nem politizálnak, de kiegészítette annyival, hogy hogyan is tudna véleményt alkotni egy olyan emberről, akivel nincsen semmilyen kapcsolata. Kulcson folytattuk az utunkat, ahol Jobb Gyula polgármester azt mondta, Pintér Tamás soha nem járt Kulcson, nem végezte a dolgát rendesen, így felfoghatatlan, hogy mit akarna egy megyei jogú város polgármestereként. Szerinte semmit, ez a jelöltség is csak hatalomvágyból fakad, de kifejezte abbéli reményét, hogy Pintér elbukja ezt a választást, mert Kulcs környékén sem szeretnék látni városvezetői pozícióban, olyan embert akarnak, aki pénzt tud hozni a térségnek, Pintér Tamás pedig nem ilyen.

Innen Ercsibe vettük az „útirányt”, ahol Győri Máté polgármester Columbo feleségéhez hasonlította az országgyűlési képviselőt, akiről leginkább a médiában lehetett hallani, mert Ercsi ügyeivel semmit nem törődött. Éppen ezért Győri Máté minimum érdekesnek találja, hogy Pintér polgármesteri székbe szeretne ülni, mert valószínűleg ott sem csinál majd semmit.

Ezután Nagyvenyimre mentünk, ahol Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszony azt mondta, nyilván a választhatóság jogi feltételeinek megfelel, hogy országgyűlési képviselőként indul polgármester-jelöltként, de a voksolás már az értékrendek küzdelme, a választópolgárok pedig értékelik, eldöntik, mi az, amit hitelesnek vélnek, nem lehet hiteles az, aki másfél év után megválna országgyűlési mandátumától.

Pusztaszabolcs következett, ahol Csányi Kálmán polgármester azt mondta, hogy sajnálattal értesült Pintér bejelentésről, mert úgy véli, hogy egy országgyűlési képviselőnek a térséget kellene képviselni, és attól tart, hogy az energiái egy szélmalomharcban most Dunaújvárosra koncentrálódnak, így kevesebb esélyünk van arra, hogy a térséggel foglakozzon. Iváncsán Molnár Tibor polgármester azt mondta, alapvetően megérti Pintér döntését, hiszen az elmúlt egy-másfél évben országgyűlési képviselőként nem tett semmit Dunaújvárosért és a választókerület többi településéért sem. Veszíteni a dolgon nem tud, hiszen ha nem nyer polgármesterjelöltként, akkor marad országgyűlési képviselő, tehát rizikó nincs a dologban. A kérdés Molnár Tibor szerint talán ott merül fel, hogy Pintér Tamás hogyan tudná egy megyei jogú város érdekeit képviselni ellenzékből, ha ezt egy magasabb pozícióból sem tudja. Iváncsa polgármestere úgy vélte, egy polgármesternek lojalitással és érdekegyeztetéssel kell helytállnia, ami Pintér megválasztása esetén kizárt, hiszen mindig a konfrontációt keresi és ennek a következménye pillanatnyilag beláthatatlan.

Bandukoltunk tovább Perkátára, ahol Somogyi Balázs polgármestere azt mondta, Pintér Tamás Perkátáért semmit nem tett, sőt, azt látták az országos sajtóban, hogy nem is a választókerülettel foglalkozott elsősorban, hanem országos ügyekkel, holott nekik is szükség lett volna lobbira. Furcsállta, hogy nem dolgozott a választókerületért, de ugyanakkor feltette azt a költői kérdést, hogy akkor miért akar egy település polgármester-jelöltjeként indulni? Eddig sem foglalkozott a választókerülettel, most meg még inkább cserben hagyja a vidékieket, mondhatni lemond róluk. Meglepő volt számukra a polgármester-jelölti bejelentése, hogy azután érdekli a pozíció, hogy nem nagyon foglalkozott a választókerület településeivel, így Dunaújvárossal sem. A polgármester rátapintott a lényegre is: Pintérnek nincs veszítenivalója, nincs kockázata, hiszen ha nem nyer az önkormányzati választáson, marad országgyűlési képviselő. Úgy véli, ha az ember elvállal egy feladatot, akkor azt becsülettel csinálja végig, s ne indul új pozícióban.

Nem hagytuk ki Adonyt sem kis túránkból, de szándékosan hagytuk a végére, mert itt Ronyecz Péter polgármester lemondóan csak annyit mondott Pintér jelöltségéről, hogy „lelke rajta”. Szerinte a polgármesteri munkához lélek is kellene ezt pedig országgyűlési képviselőként nem mutatta fel.

Ha Pintér Tamás lelkiismeretes lenne, akkor nem állt volna össze egy szivárványszínű masszában a szemkilövetős Gyurcsány bandájával, nem keresné a Fegyőr féle Momentum barátságát és nem próbálna a lelkét lassan kilehelő Párbeszéd hátán a hatalomra törni. De összeállt velük, igaz a szivárvány, mint tudjuk, csak „földiekkel játszó égi tünemény”, talmi holmi, ami múlandó…

A rovat további hírei: Politika

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

2019. október 21. (hétfő)

A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

2019. október 19. (szombat)

Várakozásokon felül teljesített és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el tavaly a magyar gazdaság – írta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a napokban közzétett jelentésében. Az értékelés szerint a magyar jövedelem szintje látványos felzárkózást mutat a fejlett gazdaságokhoz képest. A munkabérek gyors ütemben növekednek, míg a munkanélküliségi ráta történelmileg alacsony szintre mérséklődött - írja a hirado.hu.

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

2019. október 16. (szerda)

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre (csok), mintegy 8 milliárd forint értékben.

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

2019. október 15. (kedd)

Egyre erősödő kihívásokkal terhelt világgazdasági környezetben várakozásokon felül teljesített, és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el 2018-ban a magyar gazdaság - állapította meg az IMF küldöttsége a tagsági szerződés négyes cikkelye alapján végzett felülvizsgálat eredményét összefoglaló jelentése.

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

2019. október 14. (hétfő)

A gazdaság kedvező számai alapján kijelenthető, hogyha nem következik be váratlan esemény, akkor teljesülnek a kormány által kitűzött gazdaságpolitikai célok ‒ közölte a Költségvetési Tanács elnöke a Rádió Orienten. Kovács Árpád elmondta, hogy a következő években a nemzetközi helyzet bizonytalansága ellenére is hozható a 3 százalék feletti növekedés.

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

2019. október 13. (vasárnap)

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében. Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is.

Önkormányzati választás 2019 - Percről percre

Önkormányzati választás 2019 - Percről percre

2019. október 13. (vasárnap)

Áder János köztársasági elnök október 13-ra, azaz mára tűzte ki a helyi önkormányzati általános választásokat. A voksolás este hét órakor lezárult, következik a szavazatok összeszámolása és majd az eredmények közzététele. Cikkünket folyamatosan frissítjük.