Rajtra készen!

Szárszó Lajos - 2019. június 27. 18:14

Az összetett csapatversennyel és a szerenkénti selejtezőkkel veszi kezdetét pénteken az I. Junior Torna Világbajnokság, melyen a Dunaferr SE versenyzője, Makovits Mirtill is bemutatkozik.

Miután az I. Junior Torna Világbajnokság nemzetközi nyitó sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Győr maximálisan felkészült arra, hogy sporttörténelmi esemény házigazdája legyen, a lányok pódiumedzésével megkezdődött a vb hivatalos programja. A Török Dániel által vezetett csapat szerdán és csütörtökön léphetett a verseny helyszínéül szolgáló csarnok pódiumára, melyről több válogatott vezetője is egyszerűen úgy nyilatkozott, hogy „Őrületesen jó ez a helyszín!”. A győri világverseny körülményeivel egyébként mindenki elégedett, kiemelve, hogy a szerek a versenycsarnokban és az edzőcsarnokokban is vadonatújak és remek minőségűek, mely plusz lökést ad az indulók számára. A magyar csapatot a Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett trió alkotja, akik nagy izgalommal várják a rajtot, tudtuk meg Török Dánieltől.

- Nagyon jó hírekkel szolgálhatok, hiszen a csapat két pódium edzésen is túl van. A szerdai edzésen mindenkinél csúsztak be kisebb hibák, de azokat a main ragyogóan sikerült korrigálni. Összességében elégedett lehetek, így rajtra készen állunk. A lányokat minden dicséret megilleti, hiszen nagyon lelkesek, teljes mértékben a feladatukra koncentrálnak, és a gyakorlataikat szép mozdulatokkal hajtják végre. Ettől kezdve az lesz a feladatunk, hogy a holnapi versenyre a koncentrációt olyan mértéken tartsuk, melyet ma láthattunk tőlük.

- Teljesen új szereken mutatjátok be gyakorlataitokat. Ezekhez hogyan tudott alkalmazkodni Mirtill?

- Nem csupán a világbajnokság helyszínén, hanem az edzőtermekben, a bemelegítő teremben is újak a szerek, melyek ugyanolyan minőségűek. Ez könnyebbé teszi az ezekhez való alkalmazkodást. Erre azonban a felkészülésünk alatt odafigyeltünk, hiszen mi is folyamatosan variáltuk a körülményeket. Bár azért nem szabad elfelejteni, hogy juniorokról beszélünk, akik ezen a téren tapasztalatlanok, de ezekhez a profi szerekhez jól sikerült alkalmazkodnunk.

- Mennyire izgul Mirtill a holnapi rajt előtt?

Képek: DO-archív

- Nagyon izgult a pódium edzésen, és ennek volt köszönhető tegnap a két rontása, de mára már túl van ezen. A pódium edzés lezárultával nem hagytunk olyan mozdulatot, olyan elemet a versenygyakorlatában, amely hibás lenne. A megfelelés vágy nagyon látszik rajta, így az lesz a mérvadó, hogy a rajtlázat hogyan fogja tudni kezelni, illetve hogyan tud mentálisan abba az állapotba kerülni, hogy a külső körülményeket ki tudja zárni. Bízom abban, hogy a hazai közönség nem teherként, hanem segítségként hat majd rá. Úgy hallottam, hogy több dunaújvárosi szurkoló is a helyszínen lesz, melynek nagyon örülünk, hiszen minden jó szó plusz erőt ad számunkra. Minden megtervezett munkát elvégeztünk, a simításokon túlvagyunk. Ami a világbajnokság plusz érdekessége, hogy az itteni eredmények alapján dönti majd el a szövetség, hogy melyik kislány indul majd az EYOF-on.

A magyar válogatott holnap délelőtt 10 órakor kezdi meg szereplését az ukrán csapatattal közösen. Ekkor mind a négy szeren bemutatják majd tudásukat, de végeredmény majd csak este 21.30 körül várható, hiszen akkor fejeződik be az ötödik kör, ahol már a nagyágyúk, vagyis az oroszok és a kínaiak versengenek majd. Érdekesség, hogy holnap este már csapatversenyt hirdetnek, de az egyéni szerenkénti döntőket szombaton és vasárnap rendezik majd. Az azonban, hogy ide valamelyik magyar lány bekerüljön hatalmas fegyvertény és meglepetés lenne. De most nem is ez elsősorban a cél, hanem az, hogy Mirtill és a lányok tudásuk legjavát mutassák be, és a nap végén boldogok legyenek.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia döntős az olimpián!

Kovács Zsófia döntős az olimpián!

2021. júl. 25.

Négy jó gyakorlatot bemutatva, szép versenyzéssel jutott be a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjébe a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2021. júl. 25.

Folytatják a felkészülést a sportolóink: magyar bajnokságokra, válogató versenyekre hangolódnak a DKSE kajak-kenusainak utánpótlás korú és felnőtt versenyzői. Hangkép!

Olimpiai rajt Franciaország ellen

Olimpiai rajt Franciaország ellen

2021. júl. 24.

Vasárnap, magyar idő szerint 14:30-kor az Eb-ezüstérmes, 2017-es világbajnok Franciaország ellen kezdi meg szereplését a magyar válogatott a tokiói olimpia B-csoportjában.

Szilágyi Áron ismét aranyérmes, sporttörténelmet írt

Szilágyi Áron ismét aranyérmes, sporttörténelmet írt

2021. júl. 24.

Akárcsak 2012-ben, Londonban és öt éve Rio de Janeiróban, a tokiói olimpián is Szilágyi Áron nyerte a férfi kardozók egyéni versenyét.

Újabb döntő Hódmezővásárhelyen

Újabb döntő Hódmezővásárhelyen

2021. júl. 24.

Jól szerepelt Bor Tamás az úszók Országos Gyermek Bajnokságának harmadik versenynapján.

Már Tokióban a női válogatott

Már Tokióban a női válogatott

2021. júl. 23.

A négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott már elhagyta Tocsigi prefektúrát, Oyamát, s már be is költözött az olimpiai faluba.

Kovács-Seres Hunor Európa-bajnok!

Kovács-Seres Hunor Európa-bajnok!

2021. júl. 23.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a párizsi junior nyíltvízi Európa-bajnokság 5000 méteres versenyszámát a DKSE kiválósága, Kovács-Seres Hunor.