Rajtra készen!

2019. június 27. (csütörtök) 18:14 - Szárszó Lajos

Az összetett csapatversennyel és a szerenkénti selejtezőkkel veszi kezdetét pénteken az I. Junior Torna Világbajnokság, melyen a Dunaferr SE versenyzője, Makovits Mirtill is bemutatkozik.

Miután az I. Junior Torna Világbajnokság nemzetközi nyitó sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Győr maximálisan felkészült arra, hogy sporttörténelmi esemény házigazdája legyen, a lányok pódiumedzésével megkezdődött a vb hivatalos programja. A Török Dániel által vezetett csapat szerdán és csütörtökön léphetett a verseny helyszínéül szolgáló csarnok pódiumára, melyről több válogatott vezetője is egyszerűen úgy nyilatkozott, hogy „Őrületesen jó ez a helyszín!”. A győri világverseny körülményeivel egyébként mindenki elégedett, kiemelve, hogy a szerek a versenycsarnokban és az edzőcsarnokokban is vadonatújak és remek minőségűek, mely plusz lökést ad az indulók számára. A magyar csapatot a Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett trió alkotja, akik nagy izgalommal várják a rajtot, tudtuk meg Török Dánieltől.

- Nagyon jó hírekkel szolgálhatok, hiszen a csapat két pódium edzésen is túl van. A szerdai edzésen mindenkinél csúsztak be kisebb hibák, de azokat a main ragyogóan sikerült korrigálni. Összességében elégedett lehetek, így rajtra készen állunk. A lányokat minden dicséret megilleti, hiszen nagyon lelkesek, teljes mértékben a feladatukra koncentrálnak, és a gyakorlataikat szép mozdulatokkal hajtják végre. Ettől kezdve az lesz a feladatunk, hogy a holnapi versenyre a koncentrációt olyan mértéken tartsuk, melyet ma láthattunk tőlük.

- Teljesen új szereken mutatjátok be gyakorlataitokat. Ezekhez hogyan tudott alkalmazkodni Mirtill?

- Nem csupán a világbajnokság helyszínén, hanem az edzőtermekben, a bemelegítő teremben is újak a szerek, melyek ugyanolyan minőségűek. Ez könnyebbé teszi az ezekhez való alkalmazkodást. Erre azonban a felkészülésünk alatt odafigyeltünk, hiszen mi is folyamatosan variáltuk a körülményeket. Bár azért nem szabad elfelejteni, hogy juniorokról beszélünk, akik ezen a téren tapasztalatlanok, de ezekhez a profi szerekhez jól sikerült alkalmazkodnunk.

- Mennyire izgul Mirtill a holnapi rajt előtt?

Képek: DO-archív

- Nagyon izgult a pódium edzésen, és ennek volt köszönhető tegnap a két rontása, de mára már túl van ezen. A pódium edzés lezárultával nem hagytunk olyan mozdulatot, olyan elemet a versenygyakorlatában, amely hibás lenne. A megfelelés vágy nagyon látszik rajta, így az lesz a mérvadó, hogy a rajtlázat hogyan fogja tudni kezelni, illetve hogyan tud mentálisan abba az állapotba kerülni, hogy a külső körülményeket ki tudja zárni. Bízom abban, hogy a hazai közönség nem teherként, hanem segítségként hat majd rá. Úgy hallottam, hogy több dunaújvárosi szurkoló is a helyszínen lesz, melynek nagyon örülünk, hiszen minden jó szó plusz erőt ad számunkra. Minden megtervezett munkát elvégeztünk, a simításokon túlvagyunk. Ami a világbajnokság plusz érdekessége, hogy az itteni eredmények alapján dönti majd el a szövetség, hogy melyik kislány indul majd az EYOF-on.

A magyar válogatott holnap délelőtt 10 órakor kezdi meg szereplését az ukrán csapatattal közösen. Ekkor mind a négy szeren bemutatják majd tudásukat, de végeredmény majd csak este 21.30 körül várható, hiszen akkor fejeződik be az ötödik kör, ahol már a nagyágyúk, vagyis az oroszok és a kínaiak versengenek majd. Érdekesség, hogy holnap este már csapatversenyt hirdetnek, de az egyéni szerenkénti döntőket szombaton és vasárnap rendezik majd. Az azonban, hogy ide valamelyik magyar lány bekerüljön hatalmas fegyvertény és meglepetés lenne. De most nem is ez elsősorban a cél, hanem az, hogy Mirtill és a lányok tudásuk legjavát mutassák be, és a nap végén boldogok legyenek.

A rovat további hírei: Sport

A város az akadémia mellett áll

A város az akadémia mellett áll

2019. november 22. (péntek)

Több fontos kérdésre is választ kaphattunk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sajtótájékoztatóján, melyen bemutatkozott a DKKA új ügyvezetője, Mátyás Gábor, illetve a város vezetése is megerősítette, hogy a felnőtt csapat és az akadémia mellett áll.

Eb-pótselejtezők - Bulgáriában kezd a magyar válogatott

Eb-pótselejtezők - Bulgáriában kezd a magyar válogatott

2019. november 22. (péntek)

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.

Szegedre is a három pontért utaznak

Szegedre is a három pontért utaznak

2019. november 22. (péntek)

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az OB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában ezúttal idegenben, a Szeged otthonában száll medencébe.

Győzni kell a Titánok ellen!

Győzni kell a Titánok ellen!

2019. november 22. (péntek)

Hazai környezetben csak a győzelem lehet a célja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak a Titánok elleni ma esti bajnokin.

Helyi játékosok a futsal válogatottban

Helyi játékosok a futsal válogatottban

2019. november 21. (csütörtök)

Hatalmas eredmény a Dunaferr DUE Dutrade Futsal Club számára, hogy U17-es korosztályos csapatukból két játékos is lehetőséget kapott, hogy a magyar válogatott tagjaként mutassa meg tudását.

Hat edzőmeccs vár a Kohászra

Hat edzőmeccs vár a Kohászra

2019. november 21. (csütörtök)

Három hét alatt összesen hat alkalommal lép pályára felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Sikerélmény a gyerekeknek

Sikerélmény a gyerekeknek

2019. november 21. (csütörtök)

Rengeteg tapasztalattal gazdagodtak a Dunaferr SE ifjú birkózói az Érden megrendezett Batthyány Olimpián.