Remeklő sárkányok

spigott - 2019. június 6. 12:26

Egy arany- és egy ezüstéremmel zárta a Fadd-Domboriban megrendezett 17. Magyar Sárkányhajó bajnokság küzdelmeit a Dragon Steel SE.

Fadd-Domboriban, a 17. Magyar Sárkányhajó bajnokság küzdelmein szerepeltek a mögöttünk hagyott hétvégén a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői. Mint arról Tóth Edit, az egyesület elnöke honlapunknak beszámolt, a viadalon az U18-astól egészen a Senior B korosztályig minden hivatalos versenytávon megmérették magukat a szövetség egyesületei, s különösen fontos volt a verseny azoknak a sportolóknak, legénységeknek, akik célul tűzték ki maguk elé az idei sevillai Klub Eb-n és a thaiföldi Nemzeti vb-n való indulást.

"A bajnokság szombati napján a 200 méteres versenyszámokat rendezték meg, s premier vegyes legénységünk az első előfutamban második lett, így közvetlenül a döntőbe verekedte magát, ahol végül az ötödik helyet sikerült megszereznie. Az U18-as válogatott javát képező utánpótlás (U18) open csapatunk, az első időfutamban második lett, míg a második időfutamot csupán 16 evezőssel nyerte meg, s összesítésben öt ezreddel szorult a dobogó második fokára. Szabadidős kategóriában is képviseltük magunkat, főként az új tagjaink debütálása érdekében. A faddi legénységben versenyeztettük őket, s fölényes győzelmüknek köszönhetően méltón akasztották a nyakukba első aranyérmüket. Premier vegyes csapatunk 500 méteres távon is kiharcolta a döntőt, s itt is az ötödik helyezést értük el, míg premier open legénységünk 500 méteren összesítésben a negyedik helyen végzett" – számolt be az eredményekről Tóth Edit.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Akitől megtudhattuk azt is, hogy az utánpótlás csapatunk nagyon szépen teljesített, míg a korcsoport szerinti vegyes összetételű csapataink rengeteg tapasztalattal gazdagodtak. Legközelebb három hét múlva rendezik meg Fadd-Domboriban a 10-fős Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, melyen szintén ott lesznek a Dragon Steel SE versenyzői.

A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora: Balla Gábor, Bencs Botond, Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Bucsi Blanka, Csordás István, Csőregi Dorka, Dózsa Bálint, Ecsődi Sára, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zita, Fenyvesi Zsolt, Fischer Péter, Gálné S. Éva, Hallas János, Hoffmann-né Bárdos Helga, Koszi Ferenc, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kupsza Gergő, Mátéka Zoltán, Nagy I. Máté, Pahocsa Kristóf, Pipa Károly, Potyi Károly, Ruffing Gyöngyi, Dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Varga Béla, Wágner Luca, Wágner-Ősz Zita.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.