Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

2019. június 25. (kedd) 7:53 - Vass Ádám

A Liliom című darabot próbálják a nyáron a Bartók Kamaraszínházban. Az előadásban több hallgató is szerepel a Színművészeti Egyetemről, akik az őszi premier előtt Szentendrén is bemutatják a produkciót.

Egyedülálló darab készül a Bartók színházban, ahol a nyári szünet előtt sem áll meg az élet és sorban zajlanak a próbák is. Javában formálódik ugyanis Molnár Ferenc Liliom című művének legújabb adaptációja, ami elsősorban a Színművészeti Egyetem hallgatóinak köszönhető. Ők azok, akik eltervezték, színpadra állítják a klasszikus előadást és ehhez kerestek partnereket. Így találtak rá a dunaújvárosi Bartók színházra, illetve a Szentendrei Teátrumra, akikkel közösen adják elő a darabot.

A rendező, Szokol Judit elmondta, a Liliomra azért esett a választásuk, mert egy igazi klasszikusról van szó, amit egy rendező szerencsés esetben egyszer az életében mindenképp meg kell rendezzen. A szereplőkre is kifejezetten illett a darab, közös döntés volt, így mindenki szívesen részt vesz az előadáson. A Bartók színészei közül Géczi Zoltán alakítja Liliomot, de feltűnik mellette több szerepben Jókai Ági és Jegercsik Csaba is.

Mint mondta, a Liliomot egy nagyon komoly darabnak tartja, ami nagy kihívást jelent mindannyiuknak, de elsősorban a saját Liliomukat szeretnék színpadra állítani, ami főleg a szereplők lélektanában nyilvánul meg, illetve a szereplők közti kapcsolatokban. A gőzerővel készülő előadás dunaújvárosi premierjére csak ősszel kerül sor, de egy hónap múlva, július 25-én Szentendrén már bemutatják az ottani közönség előtt.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Kultúra járvány idején – avagy könyvtár a virtuális térben

Kultúra járvány idején – avagy könyvtár a virtuális térben

2020. április 06. (hétfő)

Remek összeállítással jelentkezett Tóth Éva, a József Attila Könyvtár igazgatója arról , milyen sokszínű és felelősségteljes kulturális missziót látnak el az intézmény munkatársai a járvány veszélyhelyzetének időszakában. Vendégposzt.

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

2020. április 01. (szerda)

Hangképes időutazásra csábítja a lokálpatriótákat a DSTV stábja: egy korabeli riport segítségével szeretett városunk 1997-es képei elevenednek meg. Ne hagyja ki!

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

2020. március 29. (vasárnap)

"Átgyúrtuk életté, Idő komámmal, ez üldögélést" - újragondolta és újrajátszotta régi-szép Kispál-feldolgozását a Csík zenekar. Aktuálisabb, mint valaha: "Maradj otthon!"

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

2020. március 28. (szombat)

Beváltották a pár napja tett ígéretet, megérkezett mese a DSTV csapatától: az új sorozat első darabjaként a Megitatják a tűzifát című mesét tolmácsolták – mutatom máris!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

2020. március 17. (kedd)

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – itt a "virtuális színház” műsorterve!

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

2020. március 11. (szerda)

Összesen három várostörténeti vonatkozású pályázatot ír ki Dunaújváros 70 éves évfordulója kapcsán a József Attila Könyvtár – eddig két felhívással rukkolt ki az intézmény!

A múzeumba költözik a Terror Háza

A múzeumba költözik a Terror Háza

2020. március 10. (kedd)

Közös kiállításra várja a vendégeket az Intercisa Múzeum és a Terror Háza Múzeum: a 30 éve szabadon című  tárlat anyaga a rendszerváltás kitüntetett pillanatait mutatja be – szerdától.