Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

2019. június 25. (kedd) 7:53 - Vass Ádám

A Liliom című darabot próbálják a nyáron a Bartók Kamaraszínházban. Az előadásban több hallgató is szerepel a Színművészeti Egyetemről, akik az őszi premier előtt Szentendrén is bemutatják a produkciót.

Egyedülálló darab készül a Bartók színházban, ahol a nyári szünet előtt sem áll meg az élet és sorban zajlanak a próbák is. Javában formálódik ugyanis Molnár Ferenc Liliom című művének legújabb adaptációja, ami elsősorban a Színművészeti Egyetem hallgatóinak köszönhető. Ők azok, akik eltervezték, színpadra állítják a klasszikus előadást és ehhez kerestek partnereket. Így találtak rá a dunaújvárosi Bartók színházra, illetve a Szentendrei Teátrumra, akikkel közösen adják elő a darabot.

A rendező, Szokol Judit elmondta, a Liliomra azért esett a választásuk, mert egy igazi klasszikusról van szó, amit egy rendező szerencsés esetben egyszer az életében mindenképp meg kell rendezzen. A szereplőkre is kifejezetten illett a darab, közös döntés volt, így mindenki szívesen részt vesz az előadáson. A Bartók színészei közül Géczi Zoltán alakítja Liliomot, de feltűnik mellette több szerepben Jókai Ági és Jegercsik Csaba is.

Mint mondta, a Liliomot egy nagyon komoly darabnak tartja, ami nagy kihívást jelent mindannyiuknak, de elsősorban a saját Liliomukat szeretnék színpadra állítani, ami főleg a szereplők lélektanában nyilvánul meg, illetve a szereplők közti kapcsolatokban. A gőzerővel készülő előadás dunaújvárosi premierjére csak ősszel kerül sor, de egy hónap múlva, július 25-én Szentendrén már bemutatják az ottani közönség előtt.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.