Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

2019. június 25. (kedd) 7:53 - Vass Ádám

A Liliom című darabot próbálják a nyáron a Bartók Kamaraszínházban. Az előadásban több hallgató is szerepel a Színművészeti Egyetemről, akik az őszi premier előtt Szentendrén is bemutatják a produkciót.

Egyedülálló darab készül a Bartók színházban, ahol a nyári szünet előtt sem áll meg az élet és sorban zajlanak a próbák is. Javában formálódik ugyanis Molnár Ferenc Liliom című művének legújabb adaptációja, ami elsősorban a Színművészeti Egyetem hallgatóinak köszönhető. Ők azok, akik eltervezték, színpadra állítják a klasszikus előadást és ehhez kerestek partnereket. Így találtak rá a dunaújvárosi Bartók színházra, illetve a Szentendrei Teátrumra, akikkel közösen adják elő a darabot.

A rendező, Szokol Judit elmondta, a Liliomra azért esett a választásuk, mert egy igazi klasszikusról van szó, amit egy rendező szerencsés esetben egyszer az életében mindenképp meg kell rendezzen. A szereplőkre is kifejezetten illett a darab, közös döntés volt, így mindenki szívesen részt vesz az előadáson. A Bartók színészei közül Géczi Zoltán alakítja Liliomot, de feltűnik mellette több szerepben Jókai Ági és Jegercsik Csaba is.

Mint mondta, a Liliomot egy nagyon komoly darabnak tartja, ami nagy kihívást jelent mindannyiuknak, de elsősorban a saját Liliomukat szeretnék színpadra állítani, ami főleg a szereplők lélektanában nyilvánul meg, illetve a szereplők közti kapcsolatokban. A gőzerővel készülő előadás dunaújvárosi premierjére csak ősszel kerül sor, de egy hónap múlva, július 25-én Szentendrén már bemutatják az ottani közönség előtt.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.

Múzeumok éjszakája a kőtárban

Múzeumok éjszakája a kőtárban

2019. június 24. (hétfő)

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Római Kőtár és Romkert adott otthont a Múzeumok Éjszakájának dunaújvárosi rendezvényének.

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 21. (péntek)

Növény- és talajvédelmi kiállítás, étel- és borkóstolók, hadtörténelmi időutazás, tárlatvezetések és koncertek várják a látogatókat Fejér megyében a Múzeumok éjszakájához kapcsolódóan.