Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő) 17:24 - doszerk

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A rendezvényen a Dunaújvárosi Egyetem oldaláról részt vett dr. András István rektor, Kiss Ádám Sándor kancellár, Ladányi Gábor IFK igazgató, Szabados Ottó IFK innovációs menedzser, és Nagy Gáborné pályázati irodavezető. Az Adu-Alba Kft.-t Varga József ügyvezető és Tábori Margit fejlesztőmérnök képviselte.

Az együttműködés célja olyan kapcsolat és tevékenység kialakítása a DUE és az Adu-Alba között, mely támogatja az EFOP 3.6.1-06-2016-00025 kódszámú projekt megvalósítását, kutatási projektek kialakítását, kutatási irányzatok meghatározását.

Jelen megállapodással a két intézmény által közösen kiválasztott kutatási projektelemek tervezését, javaslatait, ötleteit kívánjuk összehangolni a megfelelő kutatási program kialakításának érdekében. Emellett nagy hangsúlyt kap az együttműködésben a módszertani anyagok közös fejlesztése, kidolgozása, és szakmai műhelymunkák szervezése a két intézmény között a környezeti és fenntarthatósági szempontok minél szélesebb körű érvényesítése érdekében.

A rovat további hírei: Oktatás

Folytatni a megkezdett munkát!

Folytatni a megkezdett munkát!

2019. július 17. (szerda)

Új főigazgatója van a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak. A vezetői feladatok ellátásával öt éves időtartamra Pocsainé Varga Veronikát bízta meg az illetékes minisztérium.

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.