Dunaújváros Hetilap

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

2019. június 24. (hétfő) 12:45 - Molnár Emese

Az önkormányzat megrendelésére a város több pontján dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei. Jelenleg az egyik legjobban várt fejlesztés a járási hivatal körül kialakított új parkolók. 

Csavajda Dávid, a cég műszaki ágazatvezetője elmondta, a hivatal mellett közvetlen tizenegy új, merőleges állású férőhelyet építenek, míg az épülettel szemben, a Szórád Márton úton kilenc új, párhuzamos állású parkoló lesz. Ezeket várhatóan már a héten be is tudják fejezni.

Az önkormányzat tavaly egy olyan tanulmányterv elkészítését rendelte el, amely azt vizsgálta városszerte, hogy hol-hogyan lehet új parkolókat kialakítani. Ennek részeként valósul meg a Gábor Áron utcában is bővítés a közeljövőben.

Idén is folytatja az önkormányzat a járdafelújítási programot, ezeket a körzeti képviselők a lakossági igények alapján végeztetik el. Csavajda Dávid elmondta, átlagosan 20-60 méteres szakaszok kapnak térköves borítást. Jelenleg a Weiner Tibor körúton járda melletti lépcsősorok felújítását végzik, és még a héten megnyitják a forgalmat a Duna-partra vezető, Berzsenyi Dániel utcában, amelyet zúzottkővel újítottak fel. Hamarosan az Építők útján folytatják a járdafelújítási programot.

A gyepmesteri telep is megújul, jelenleg a főépület felújításán dolgoznak, de kényelmesebbé tették a keneleket is a gazdira váró kutyusok számára. A legutóbbi közgyűlésen további munkálatokról is határoztak a képviselők, így javítják a kerítést és területrendezést is végeznek majd.

Csavajda Dávid arról is szólt, hogy január óta dolgoznak az önkormányzati tulajdonú intézmények felújításán. Sikerült többnyire úgy összehozni, hogy a nyári szünidőre már csak egy-két helyen kell kisebb javítást végezni.

A kátyúk, úthibák javításán folyamatosan dolgoznak.

A sok megrendelés, munka volt az egyik fő oka annak, hogy új telephelyre, a Kallós Dezső utcába költöztették át a DVG műszaki ágazatát, így elfér egy helyen az apparátus és a géppark, s mint azt Csavajda Dávid hangsúlyozta, eddig teljesen kiszolgálta az igényeiket az új telephely.  

A rovat további hírei: Közélet

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

2019. július 17. (szerda)

Ötmilliárd forintot biztosít idén a kormány a szociális célú tüzelőanyag-programra - mondta el a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megújul a mozi!

Megújul a mozi!

2019. július 16. (kedd)

Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően forrást nyert a Dózsa Mozicentrum felújítására. Az épület kívül-belül megszépül, a jelenlegi munkafolyamatokról bejárást tartottak ma délután.

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 16. (kedd)

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.