Dunaújváros Hetilap

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

2019. június 24. (hétfő) 12:45 - Molnár Emese

Az önkormányzat megrendelésére a város több pontján dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei. Jelenleg az egyik legjobban várt fejlesztés a járási hivatal körül kialakított új parkolók. 

Csavajda Dávid, a cég műszaki ágazatvezetője elmondta, a hivatal mellett közvetlen tizenegy új, merőleges állású férőhelyet építenek, míg az épülettel szemben, a Szórád Márton úton kilenc új, párhuzamos állású parkoló lesz. Ezeket várhatóan már a héten be is tudják fejezni.

Az önkormányzat tavaly egy olyan tanulmányterv elkészítését rendelte el, amely azt vizsgálta városszerte, hogy hol-hogyan lehet új parkolókat kialakítani. Ennek részeként valósul meg a Gábor Áron utcában is bővítés a közeljövőben.

Idén is folytatja az önkormányzat a járdafelújítási programot, ezeket a körzeti képviselők a lakossági igények alapján végeztetik el. Csavajda Dávid elmondta, átlagosan 20-60 méteres szakaszok kapnak térköves borítást. Jelenleg a Weiner Tibor körúton járda melletti lépcsősorok felújítását végzik, és még a héten megnyitják a forgalmat a Duna-partra vezető, Berzsenyi Dániel utcában, amelyet zúzottkővel újítottak fel. Hamarosan az Építők útján folytatják a járdafelújítási programot.

A gyepmesteri telep is megújul, jelenleg a főépület felújításán dolgoznak, de kényelmesebbé tették a keneleket is a gazdira váró kutyusok számára. A legutóbbi közgyűlésen további munkálatokról is határoztak a képviselők, így javítják a kerítést és területrendezést is végeznek majd.

Csavajda Dávid arról is szólt, hogy január óta dolgoznak az önkormányzati tulajdonú intézmények felújításán. Sikerült többnyire úgy összehozni, hogy a nyári szünidőre már csak egy-két helyen kell kisebb javítást végezni.

A kátyúk, úthibák javításán folyamatosan dolgoznak.

A sok megrendelés, munka volt az egyik fő oka annak, hogy új telephelyre, a Kallós Dezső utcába költöztették át a DVG műszaki ágazatát, így elfér egy helyen az apparátus és a géppark, s mint azt Csavajda Dávid hangsúlyozta, eddig teljesen kiszolgálta az igényeiket az új telephely.  

A rovat további hírei: Közélet

Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés

Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés

2019. október 22. (kedd)

Novemberben érkezik a minden eddiginél magasabb összegű nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíjkiegészítés, egy átlag nyugdíjas novemberben összesen 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Ingatlanpiaci körkép

Ingatlanpiaci körkép

2019. október 22. (kedd)

A 2019-es év első őszi hónapjában több Fejér megyei település ingatlanpiaci átlagára is meghaladta a  300, sőt egyes esetekben még a 400 ezer Ft/m²-t is. Ehhez képest a dunaújvárosi ingatlanpiac szeptemberi átlagárai jóval a alul maradtak, alig érték el a 250 ezer Ft/m²-t.

Újabb családtámogatási intézkedések várhatók

Újabb családtámogatási intézkedések várhatók

2019. október 21. (hétfő)

A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában – jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Halálos vasúti baleset Nagyvenyimnél

Halálos vasúti baleset Nagyvenyimnél

2019. október 21. (hétfő)

A nagyvenyimi vasúti kereszteződésben egy autó és egy vasúti munkagép ütközött. A balesetben az autó sofőrje életét vesztette.

Változik a vonatközlekedés rendje október 23-án

Változik a vonatközlekedés rendje október 23-án

2019. október 21. (hétfő)

Az ünnepnaphoz igazodik a vonatközlekedés rendje: október 22-én a munkanapi, 23-án az ünnepnapi, 24-én a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. október 20. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV hétvégi hírösszefoglalójában.

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

2019. október 18. (péntek)

Drámapedagógusok kaptak képzést a gimiben, a Ványa Bácsi nemzetközi sikerei - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.