Együtt dolgozni a sikerekért

2019. július 10. (szerda) 21:35 - spigott

Szurkolói ankétot tartott szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése, mely az új játékosok bemutatása mellett beszámolt a felnőtt csapat felkészüléséről, céljairól, de fontos információkat tudhattunk meg az új sportcsarnokról és a szurkolói baráti kör megalapításáról is.

Sajtótájékoztatóval egybekötött szurkolói ankéton látta vendégül legkitartóbb drukkereit és a sajtó képviselőit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az összejövetel bevezetőjében Nyakacska Zsolt, a DKKA ügyvezetője köszöntött minden jelenlévőt, s elmondta, tudja, hogy korábban is meg kellett volna már tartani ezt a találkozót, ám, mióta átvette a posztot, az elmúlt egy évben olyan gondokkal találkoztak, hogy még az is felmerült, hogy megszűnik a felnőtt női kézilabda Dunaújvárosban. "Hála azonban Dunaújváros önkormányzatának és nektek, szurkolóknak, hogy kiálltatok mellettünk, így minden megmaradt. Most a DKKA működése teljesen rendezett, törvényileg mindennek megfelel, s a helyére került minden" – fogalmazott az ügyvezető. Aki elmondta, hogy a tavalyi kilencedik hely reális volt a csapattól Európa legerősebb bajnokságában, de a cél az, hogy minél jobban szerepeljenek a jövőben, amihez a biztos háttér mellett óriási szükség van a szurkolói támogatásra is.

A DKKA ügyvezetőjének köszöntő szavai után városunk polgármestere, Cserna Gábor szólt a jelenlévőkhöz, kiemelve, hogy egy jó csapatnak sok összetevője van. Kellenek a lelkes szurkolók, a jó, motivált játékosok, akik egy jó közösséget alkotnak, kell egy következetes, jó irányba gondolkodó ügyvezetés, valamint a támogatói kör. A nemzet sportvárosaként Dunaújvárosnak szüksége van egy jó kézilabda csapatra, melyet a címhez méltó módon kell támogatni. Az akadémia alapításánál kiemelt fontosságú volt az utánpótlás nevelés kérdése, s Mátéfi Eszter szakmai igazgató munkába állása jó döntés volt, s ő egy jó úton viszi tovább ezt az irányt. "Az akadémia előtt álló egyik legfontosabb feladat a kézilabda csarnok felújítása, mely ugyan építésekor még korszerű volt, ám azóta technológiailag elavult, lelakottá vált, s el kell ismerni, hogy a nemzet sportvárosában, egy megyei jogú városban nem ranghoz illő ez a csarnok már. Ősztől azonban elkezdődik az a közel hatmilliárd forintos állami beruházás, melynek első ütemében a régi csarnokot elbontják, s egy kettő plusz egy pályás új csarnokot húznak fel helyette, míg a második ütemben egy új épületben a 21. századi igényeknek megfelelő kiszolgáló infrastruktúra készül el kollégiummal, étteremmel, parkolókkal, zöldövezettel – árulta el Cserna Gábor. A polgármester elmondta, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy egy szép, új csarnokban, egy sikeres csapatnak szurkolhassanak a sportbarátok, tovább öregbítve ezzel Dunaújváros hírnevét.

Cserna Gábor lelkesítő beszéde után György László vezetőedző számolt be a csapat előtt álló felkészülési időszakról, erről részletesebben itt olvashatnak a drukkerek, majd következett az új játékosok bemutatása. Csapatunk 21 éves montenegrói beállósa, Itana Cavlovic, valamint a 24 éves horvát kapus, Zeljana Stojak egyaránt kiemelte, nagyon remélik, hogy sikerül elérni a csapat elé kitűzött célokat, s ehhez ők is jó játékkal járulhatnak hozzá majd. A Németországból "hazatérő" Triscsuk Krisztina elmondta, ő korábban is tudta, hogy visszatér Dunaújvárosba, s nagyon boldog, hogy újra itt van. Tudja, hogy egy fiatal csapatba érkezett, melyben neki is komoly szerepe lesz, ám bízik abban, hogy jól szerepelnek majd, s ezért mindent el is fognak követni a 2019/2020-as szezonban. Szalai Babett csapatkapitány kiemelte, nagyon örül az új játékosoknak, s biztos abban, hogy sokat tudnak majd segíteni abban, hogy előrébb lépjenek a tavalyi évhez képest. Ezért minden nap rengeteget dolgoznak a játékosok, de nagy szükség lesz a továbbiakban is a szurkolói támogatásra, hogy nyolcadik emberként segítsék a csapatot a továbbiakban is.

Triscsuk Krisztina, Szalai Babett, Itana Cavlovic és Zeljana Stojak

Mátéfi Eszter szakmai igazgató az utánpótlásról beszámolva elmondta, hogy, mikor az akadémia megalakult, 33 utánpótlás korú játékossal kezdték meg a munkát, most 226 fiatallal dolgoznak, s az idei nyári felkészülést tizenegy saját korú nevelésű játékossal kezdte meg a felnőtt együttes. Több játékost adnak az utánpótlás válogatottaknak, Koronczai Petra bekerült az MKSZ által indított Elit Programba, amire méltán lehet büszke mindenki, s jelzi az utánpótlás nevelésének minőségét. Akadémiánk számára fontos a határon túli magyar ajkú gyerekek bevonása, s ebben is történt előrelépés, ugyanis ketten már biztosan Dunaújvárosban kezdik meg a felkészülést, míg három fiatal akadémiai szereplése még kérdéses, de ezek az együttműködések jól haladnak, s Mátéfi Eszter kiemelte, hogy Dunaújvárosban minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyermekek a lehető legjobb körülmények között tudjanak edzeni és versenyezni.

Imre Vilmos sportigazgató szerint szakmailag is nagyon nehéz év vár a felnőtt együttesre, hiszen a bajnokság nagyon erős, ugyanakkor a csarnok felújítása miatt logisztikailag még nehezebb év elé néznek. Hosszú tárgyalások után sikerült megegyezni a szekszárdiakkal, hogy október közepétől, mikor itt a csarnok bontása megkezdődik, Szekszárdon fogják játszani a "hazai" bajnoki mérkőzéseiket, s Imre Vilmos biztos abban, hogy a helyiek mindent el fognak követni azért, hogy otthon érezzék magukat. Az éves bérleteket augusztus 21-én kezdik majd értékesíteni, s természetesen nemcsak a dunaújvárosi, hanem a szekszárdi meccsekre is érvényesek lesznek.

A vezetőség tervezi szurkolói buszok indítását, míg a csapat július végén, augusztus elején azért készül majd Szekszárdon, hogy megszokja, belakja majd ideiglenes otthonát. A csapat vezetése szeretné, hogy még közelebb kerüljön egymáshoz az együttes és szurkolótábora, s ezért különböző meglepetésekkel, akciókkal is készül, melyek közül az egyiket meg is osztotta velünk a sportigazgató: a 2021/2022-es szezonban olyan támogatói bérletek bevezetését is tervezik, melyek megváltásával az új sportcsarnokban névre szóló széket kapnak a szurkolók. Imre Vilmostól megtudtuk, hogy körülbelül kilencven százalékos készültségben van a DKKA csapatindulója, melyet a tervek szerint valamelyik augusztusi edzőmeccsen már lejátszanak a szurkolóknak, hogy az első hazai bajnokin együtt énekelhessék a játékosok bevonulásánál.

Az akadémia vezetőségének feltett szándéka, hogy létrehozzon egy szurkolói baráti kört azért, hogy családias légkörben segíthessék a csapatot. Nyakacska Zsolt éppen ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy legyenek alapító tagjai ennek a közösségnek, s a felvetést a mai szurkolói ankéton jelenlévők egyöntetűen el is fogadták. Akadémiánk ügyvezetője elmondta, hogy a baráti kör feladata lenne az, hogy szervezze a szurkolókat a hazai és idegenbeli meccsekre, a családias hangulatot még családiasabbá tegye. Akadémiánk arra kéri a kör tagjait, hogy találjon ki ajándékokat a törzsszurkolóknak, melyeket a DKKA kezelni fog, s megajándékozza a csapat mellett álló kitartó drukkereket.

A rovat további hírei: Sport

Kupameccs vár az akadémistákra

Kupameccs vár az akadémistákra

2019. október 21. (hétfő)

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő)

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Eredményes hétvége

Eredményes hétvége

2019. október 21. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata pontot rabolt a listavezetőtől, míg az U19-esek idegenben nyertek rangadót a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

2019. október 20. (vasárnap)

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Újabb három pont a zsebben

Újabb három pont a zsebben

2019. október 20. (vasárnap)

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.

Győzelem, ha szűken is

Győzelem, ha szűken is

2019. október 20. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata szoros csatában győzte le a Győr együttesét az NB II-es bajnokságban.

Ismét nyert az éllovas

Ismét nyert az éllovas

2019. október 20. (vasárnap)

Már öt pont előnnyel vezeti a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályát a Tízpróbások együttese.