Együtt dolgozni a sikerekért

2019. július 10. (szerda) 21:35 - spigott

Szurkolói ankétot tartott szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése, mely az új játékosok bemutatása mellett beszámolt a felnőtt csapat felkészüléséről, céljairól, de fontos információkat tudhattunk meg az új sportcsarnokról és a szurkolói baráti kör megalapításáról is.

Sajtótájékoztatóval egybekötött szurkolói ankéton látta vendégül legkitartóbb drukkereit és a sajtó képviselőit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az összejövetel bevezetőjében Nyakacska Zsolt, a DKKA ügyvezetője köszöntött minden jelenlévőt, s elmondta, tudja, hogy korábban is meg kellett volna már tartani ezt a találkozót, ám, mióta átvette a posztot, az elmúlt egy évben olyan gondokkal találkoztak, hogy még az is felmerült, hogy megszűnik a felnőtt női kézilabda Dunaújvárosban. "Hála azonban Dunaújváros önkormányzatának és nektek, szurkolóknak, hogy kiálltatok mellettünk, így minden megmaradt. Most a DKKA működése teljesen rendezett, törvényileg mindennek megfelel, s a helyére került minden" – fogalmazott az ügyvezető. Aki elmondta, hogy a tavalyi kilencedik hely reális volt a csapattól Európa legerősebb bajnokságában, de a cél az, hogy minél jobban szerepeljenek a jövőben, amihez a biztos háttér mellett óriási szükség van a szurkolói támogatásra is.

A DKKA ügyvezetőjének köszöntő szavai után városunk polgármestere, Cserna Gábor szólt a jelenlévőkhöz, kiemelve, hogy egy jó csapatnak sok összetevője van. Kellenek a lelkes szurkolók, a jó, motivált játékosok, akik egy jó közösséget alkotnak, kell egy következetes, jó irányba gondolkodó ügyvezetés, valamint a támogatói kör. A nemzet sportvárosaként Dunaújvárosnak szüksége van egy jó kézilabda csapatra, melyet a címhez méltó módon kell támogatni. Az akadémia alapításánál kiemelt fontosságú volt az utánpótlás nevelés kérdése, s Mátéfi Eszter szakmai igazgató munkába állása jó döntés volt, s ő egy jó úton viszi tovább ezt az irányt. "Az akadémia előtt álló egyik legfontosabb feladat a kézilabda csarnok felújítása, mely ugyan építésekor még korszerű volt, ám azóta technológiailag elavult, lelakottá vált, s el kell ismerni, hogy a nemzet sportvárosában, egy megyei jogú városban nem ranghoz illő ez a csarnok már. Ősztől azonban elkezdődik az a közel hatmilliárd forintos állami beruházás, melynek első ütemében a régi csarnokot elbontják, s egy kettő plusz egy pályás új csarnokot húznak fel helyette, míg a második ütemben egy új épületben a 21. századi igényeknek megfelelő kiszolgáló infrastruktúra készül el kollégiummal, étteremmel, parkolókkal, zöldövezettel – árulta el Cserna Gábor. A polgármester elmondta, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy egy szép, új csarnokban, egy sikeres csapatnak szurkolhassanak a sportbarátok, tovább öregbítve ezzel Dunaújváros hírnevét.

Cserna Gábor lelkesítő beszéde után György László vezetőedző számolt be a csapat előtt álló felkészülési időszakról, erről részletesebben itt olvashatnak a drukkerek, majd következett az új játékosok bemutatása. Csapatunk 21 éves montenegrói beállósa, Itana Cavlovic, valamint a 24 éves horvát kapus, Zeljana Stojak egyaránt kiemelte, nagyon remélik, hogy sikerül elérni a csapat elé kitűzött célokat, s ehhez ők is jó játékkal járulhatnak hozzá majd. A Németországból "hazatérő" Triscsuk Krisztina elmondta, ő korábban is tudta, hogy visszatér Dunaújvárosba, s nagyon boldog, hogy újra itt van. Tudja, hogy egy fiatal csapatba érkezett, melyben neki is komoly szerepe lesz, ám bízik abban, hogy jól szerepelnek majd, s ezért mindent el is fognak követni a 2019/2020-as szezonban. Szalai Babett csapatkapitány kiemelte, nagyon örül az új játékosoknak, s biztos abban, hogy sokat tudnak majd segíteni abban, hogy előrébb lépjenek a tavalyi évhez képest. Ezért minden nap rengeteget dolgoznak a játékosok, de nagy szükség lesz a továbbiakban is a szurkolói támogatásra, hogy nyolcadik emberként segítsék a csapatot a továbbiakban is.

Triscsuk Krisztina, Szalai Babett, Itana Cavlovic és Zeljana Stojak

Mátéfi Eszter szakmai igazgató az utánpótlásról beszámolva elmondta, hogy, mikor az akadémia megalakult, 33 utánpótlás korú játékossal kezdték meg a munkát, most 226 fiatallal dolgoznak, s az idei nyári felkészülést tizenegy saját korú nevelésű játékossal kezdte meg a felnőtt együttes. Több játékost adnak az utánpótlás válogatottaknak, Koronczai Petra bekerült az MKSZ által indított Elit Programba, amire méltán lehet büszke mindenki, s jelzi az utánpótlás nevelésének minőségét. Akadémiánk számára fontos a határon túli magyar ajkú gyerekek bevonása, s ebben is történt előrelépés, ugyanis ketten már biztosan Dunaújvárosban kezdik meg a felkészülést, míg három fiatal akadémiai szereplése még kérdéses, de ezek az együttműködések jól haladnak, s Mátéfi Eszter kiemelte, hogy Dunaújvárosban minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyermekek a lehető legjobb körülmények között tudjanak edzeni és versenyezni.

Imre Vilmos sportigazgató szerint szakmailag is nagyon nehéz év vár a felnőtt együttesre, hiszen a bajnokság nagyon erős, ugyanakkor a csarnok felújítása miatt logisztikailag még nehezebb év elé néznek. Hosszú tárgyalások után sikerült megegyezni a szekszárdiakkal, hogy október közepétől, mikor itt a csarnok bontása megkezdődik, Szekszárdon fogják játszani a "hazai" bajnoki mérkőzéseiket, s Imre Vilmos biztos abban, hogy a helyiek mindent el fognak követni azért, hogy otthon érezzék magukat. Az éves bérleteket augusztus 21-én kezdik majd értékesíteni, s természetesen nemcsak a dunaújvárosi, hanem a szekszárdi meccsekre is érvényesek lesznek.

A vezetőség tervezi szurkolói buszok indítását, míg a csapat július végén, augusztus elején azért készül majd Szekszárdon, hogy megszokja, belakja majd ideiglenes otthonát. A csapat vezetése szeretné, hogy még közelebb kerüljön egymáshoz az együttes és szurkolótábora, s ezért különböző meglepetésekkel, akciókkal is készül, melyek közül az egyiket meg is osztotta velünk a sportigazgató: a 2021/2022-es szezonban olyan támogatói bérletek bevezetését is tervezik, melyek megváltásával az új sportcsarnokban névre szóló széket kapnak a szurkolók. Imre Vilmostól megtudtuk, hogy körülbelül kilencven százalékos készültségben van a DKKA csapatindulója, melyet a tervek szerint valamelyik augusztusi edzőmeccsen már lejátszanak a szurkolóknak, hogy az első hazai bajnokin együtt énekelhessék a játékosok bevonulásánál.

Az akadémia vezetőségének feltett szándéka, hogy létrehozzon egy szurkolói baráti kört azért, hogy családias légkörben segíthessék a csapatot. Nyakacska Zsolt éppen ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy legyenek alapító tagjai ennek a közösségnek, s a felvetést a mai szurkolói ankéton jelenlévők egyöntetűen el is fogadták. Akadémiánk ügyvezetője elmondta, hogy a baráti kör feladata lenne az, hogy szervezze a szurkolókat a hazai és idegenbeli meccsekre, a családias hangulatot még családiasabbá tegye. Akadémiánk arra kéri a kör tagjait, hogy találjon ki ajándékokat a törzsszurkolóknak, melyeket a DKKA kezelni fog, s megajándékozza a csapat mellett álló kitartó drukkereket.

A rovat további hírei: Sport

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2019. július 17. (szerda)

Két fordulót követően már csak egy csapat áll pont nélkül Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban.

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

2019. július 17. (szerda)

Tizenkét dobogós helyezéssel zárták a 43. International Swimming Championships "Telekom 2019" elnevezésű úszóverseny küzdelmeit a Dunaferr SE sportolói.

Megvan a magyar keret

Megvan a magyar keret

2019. július 16. (kedd)

A Dunaferr SE két kiváló kenusa, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a szegedi világbajnokságon.