Dunaújváros Hetilap

Gyurcsány soha nem juthat a hatalom közelébe

doszerk - 2019. július 27. 8:18

A jobbikos Jakab Péter szint alatti megnyilvánulásaiban, Gyurcsány Ferenc katasztrofális kormányzásában és a 2006-os tüntetések céljaiban, valamint egy-egy bírósági döntéssel szembeni kritika megfogalmazásában is egyetértett a PestiSrácok.hu Polbeat című vitaműsorában Ungár Péter és Nacsa Lőrinc. 

Az LMP-s és a KDNP-s országgyűlési képviselő Stefka István és Szarvas Szilveszter kérdésére azt is kifejtette, hogy Gyurcsány Ferencnek nem szabad újra hatalomba kerülnie, de az LMP haláltusáját, esetleges jövőjét is kommentálták a politikusok. “Engem picit jobban érdekel az, hogy mi történik Magyarországgal, mint hogy mi lesz az LMP-vel” – mondta Ungár Péter. Nacsa Lőrinc az ellenzék történelmi hibájának nevezte, hogy tavaly nyáron nem csatlakoztak az Orbán Viktor által meghirdetett, 2030-ig tartó ország- és nemzetpolitikai programjához.

Ungár Péter Facebook-posztja után a Polbeatben is keményen beleszállt Jakab Péterbe, aki a minap azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy mentális betegségben szenved, Ungár szerint ezzel Jakab elérkezett az ellenzéki politika mélypontjára. “Nem tesz jót az ellenzéknek, ha a legbrutálisabb állítást fogalmazza meg akkor is, ha annak nincs is alapja” – fogalmazott Ungár Péter. Nacsa Lőrinc hozzátette, az ellenzéki politikában, de a Jobbiknál különösen elfogyott a tartalom, a balliberálissá lett párt már nem tud szólni a választókhoz. “Száraztészta politizálás, mentális betegség emlegetése, mindez meg is látszik az eredményükön” – temette a Jobbikot Nacsa Lőrinc. A KDNP honatyája kiemelte, tavaly nyáron nagy lehetőséget kapott az ellenzék a felelős, kritikus politizálásra, akkor csatlakozhattak volna az Orbán Viktor által meghirdetett, 2030-ig tartó ország- és nemzetpolitika stratégiához. “Az ellenzék még csak javaslatot sem tett, milyen legyen 2030-ban Magyarország, hogyan építsük újjá a Kárpát-medencét, hogyan kerüljünk Európa öt legjobb országa közé. Az ellenzék történelmi hibája, hogy ezt nem tette meg” – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, aki szerint él és virul a Jobbik és az LMP románca.

 

Stefka István a Polbeatben ideológia nélküli nem magyar pártnak nevezte az LMP-t, amire Ungár csak annyit válaszolt, hogy ezt nem a PestiSrácok.hu lapigazgatója dönti el, majd nagy derültséget okozva azt is hozzátette, hogy ha Stefka Istvánt ennyire érdekli az LMP sorsa, akkor lépjen be a pártba. Szarvas Szilveszter azt a kérdést tette fel, hogy egyáltalán még a víz felszínén van-e az LMP, és Gyurcsány hogyan próbálja felszalámizni, tönkretenni az LMP-t, ráadásul az új elnök, Kendernay János azzal az esetlen nyilatkozatával nyitott, hogy addig nem kell pánikolni, amíg az LMP kapja a nagyon magas állami támogatást. Ungár szerint az LMP történelmének legrosszabb állapotában van, de Magyarországnak szüksége van egy zöld pártra.

A Polbeatben a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabáról is nagy vita alakult ki, miután Ungár Péter Szombathelyen nem lehetetleníti el Czeglédy visszatérését. Nacsa leszögezte, Czeglédy egy bűnöző, akiről a bíróság is kimondta, lehet bűnözőnek nevezni, adóbűnözőnek.

Ungár Péter Szarvas Szilveszter kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, Magyarországon kétosztatú politikai tér alakult ki, középen nincs tér, ezért is szerepelt jól a DK, amelynek eredménye legitim politikai szereplővé emeli Gyurcsányékat. “Nem gondolom, hogy Gyurcsánynak kormány közelébe kell kerülni, de a leisztungot el kell ismerni. Az, hogy Gyurcsány ilyen pozícióban van, azért van, mert úgy kormányzott a Fidesz, hogy a politikai tér közepén nem maradt semmi. Az ellenzéki választók egy része azért szavazott a DK-ra, mert azt gondolják, hogy a DK a NER legradikálisabb ellenfele” – vélekedett Ungár Péter. Nacsa Lőrinc nyomatékosította, Gyurcsány a pénzért és hatalomért mindenre képes, ez a taktikája, átver mindenkit, Karácsony mögül is kifarolt, majd újra támogatásáról biztosította. Egyértelműnek nevezte, hogy Gyurcsány megpróbálja kinyírni az összes ellenzéki pártot.

A Polbeatben a most zajló 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemről és Orbán Viktor miniszterelnök szombati beszédéről is szó volt. Nacsa Lőrinc elárulta, szombaton Tusnádfürdőn a kormányfő európai kitekintést is ad a választások után, de a határon túli magyarok helyzete is fontos pont lesz Orbán Viktor beszédében.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.