Hát ezt szépen hazavágták

2019. július 20. (szombat) 11:38 - Molnár Emese

Felgyújtották szombatra virradó éjjel a Derkovits utcában található szelektív hulladékgyűjtőt.

Szombat hajnalban, 3 órakor körül érkezett bejelentés a tűzoltóságra, hogy ég a Derkovits utcában lévő szelektív hulladékgyűjtő. A lánglovagok hamar odaértek a helyszínre, és néhány percen belül eloltották a tüzet. Az egyik környéken lakó jelezte az esetet a körzet képviselőjének, Izsák Máténak, aki reggel oda sietett, és feljelentést tett a rendőrségen az ügyben. Jelentős a kár, az úgynevezett harangok a tűz martalékává lettek. A rendőrség helyszínelői vizsgálják, hogy szándékosan történt-e. Közben Izsák Máté jelzésére a DVG Zrt. kollégái eltakarították a romokat. Mint azt a képviselő elmondta, kikéri a lakók véleményét, hogy mi legyen a sorsa az itteni szelektív hulladékgyűjtőnek, hogy kihelyezzenek-e újat, vagy sem. Hozzátette, minden bizonnyal lesz itt szelektív, mert sok lakó igényli. Az ide tervezett térfigyelő kamerát ettől függetlenül is kihelyezik, hiszen az a biztonságot szolgálja.

A rovat további hírei: Sziréna

Vöröskereszt: nyitnak a fiatal véradók felé

Vöröskereszt: nyitnak a fiatal véradók felé

2020. január 29. (szerda)

A jelen elszomorító, de egyúttal sok-sok lehetőséget is rejt magában: akciókkal és kampánnyal igyekszik megnyerni a jövő reménységeit a véradás nemes ügyének a Magyar Vöröskereszt területi szervezete.

Felhívás és akció az "unokázós csalók" ellen

Felhívás és akció az "unokázós csalók" ellen

2020. január 28. (kedd)

Bár városunkban eddig nem tűnt fel ez a bűncselekményfajta, nem árt az óvatosság – az úgynevezett "unokázós csalók" elleni hatékony fellépés érdekében, a szépkorúak védelme céljából éltek felhívással a rendőrök.

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

2020. január 24. (péntek)

Meghaladta a járványügyi küszöbértéket az influenzaszerű megbetegedések száma a Szent Pantaleon Kórház térségében, ezért az intézmény vezetése teljes körű látogatási tilalmat rendelt el.

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

2020. január 23. (csütörtök)

Egy 55 éves mezőfalvai asszonyt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, miután egy talált bankkártyát felhasználva több vásárlást is lebonyolított kedden. Nem sokáig örülhetett a szerencsés találatnak.

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.