Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap) 13:57 - Szárszó Lajos

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Baku felkészülten fogadta a 25. EYOF résztvevőit, melyet július 21 - július 27-e között rendeznek. Az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon több mint 3600 sportoló és csapattisztviselő vesz részt, akiket 2500 önkéntes segít. Az idén már 25 éves hagyományokkal rendelkező EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok számára létrehozott, mára első számúvá vált európai sportági rendezvény. Télen és nyáron, kétéves ciklusokban, a páratlan években rendezik meg.

Az esemény értékét növeli, hogy versengés az olimpiai zászló alatt zajlik, így a megnyitó ünnepségen fellobban az olimpiai láng, valamint a versenyzők és a tisztviselők ugyanúgy esküt tesznek, mint a felnőttek az olimpiákon. Külön érdekesség, hogy az EYOF szimbolikusan egyesíti Európa fiataljait egy sportoló faluban. A 2019-es nyári EYOF programon tíz sportágban versenyeznek a fiatalok, így művészi torna, atlétika, kosárlabda, kerékpározás, kézilabda, cselgáncs, úszás, tenisz, birkózás, röplabda. Amiért azonban számunkra izgalmas lesz az EYOF az az, hogy annak torna versenyeiben szurkolhatunk Makovits Mirtillnek, aki edzőjével, Török Dániellel már megérkezett Bakuba. A repülőgép leszállását követően sikerült elérnünk Török Dánielt, aki ezúttal a magyar csapat női torna ágának vezetőjeként Szujó Hannának is segít:

- Szerencsésen megérkeztünk Bakuba, ahová a kijutást a Győrben rendezett Világbajnokságon harcoltuk ki. Így került a csapatba Makovits Mirtill és Szujó Hanna, akik ott a legjobb magyar tornásznak bizonyultak. A lányok nagyon várják már a versenyeket, de azért az látszik rajtuk, hogy már a szezon végén járunk. A versenyprogramunk ugyanaz lesz, melyet Győrben mutattunk be. A célunk, hogy meg tudjuk ismételni az ottani gyakorlatainkat, és esetleg be tudjunk kerülni a csapat, vagy az egyéni döntők valamelyikébe. Teher természetesen nincs a lányokon, akiken látom a bizonyítási vágyat. A helyszínnel csak a pódium edzésen ismerkedhetünk meg, majd 23-án már a selejtezőben szerepelünk. Az összetett csapatversenyben egy napon mutatjuk be mind a négy szeren a gyakorlatokat, melyek alapján hirdetnek majd csapatdöntős nemzeteket, valamint kialakul a szerenkénti döntők, és az egyéni összetett döntők névsora is.

Az EYOF torna programja:

Torna csapatverseny selejtezők:
23-án 08:00-17:00: fiú és lány csapatverseny selejtező (Szujó Hanna, Makovits Mirtill)
Torna csapat döntők:
24-én 08:00-17:00: fiú és lány csapat döntő
Torna    szerenkénti döntők
26-án 10:00-14:00: ugrás, felemáskorlát (lányok)
Torna    szerenkénti döntők
27-én 10:00-14:00: gerenda, talaj (lányok)

A rovat további hírei: Sport

Előny a Kazincbarcikánál

Előny a Kazincbarcikánál

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a sok hibával játszó Dunaferr 3-0-s vereséget szenvedett a Kazincbarcikától.

Ki kapja a rangos elismerést?

Ki kapja a rangos elismerést?

2019. november 20. (szerda)

Dunaújváros közgyűlésének rendelete szerint, a Dunaújváros Sportjáért díj azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban a testnevelés és sport területén kiváló munkát végeztek, vagy kimagasló sporteredményeket értek el.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

2019. november 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Sikeres utánpótlás

Sikeres utánpótlás

2019. november 19. (kedd)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.