Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap) 13:57 - Szárszó Lajos

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Baku felkészülten fogadta a 25. EYOF résztvevőit, melyet július 21 - július 27-e között rendeznek. Az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon több mint 3600 sportoló és csapattisztviselő vesz részt, akiket 2500 önkéntes segít. Az idén már 25 éves hagyományokkal rendelkező EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok számára létrehozott, mára első számúvá vált európai sportági rendezvény. Télen és nyáron, kétéves ciklusokban, a páratlan években rendezik meg.

Az esemény értékét növeli, hogy versengés az olimpiai zászló alatt zajlik, így a megnyitó ünnepségen fellobban az olimpiai láng, valamint a versenyzők és a tisztviselők ugyanúgy esküt tesznek, mint a felnőttek az olimpiákon. Külön érdekesség, hogy az EYOF szimbolikusan egyesíti Európa fiataljait egy sportoló faluban. A 2019-es nyári EYOF programon tíz sportágban versenyeznek a fiatalok, így művészi torna, atlétika, kosárlabda, kerékpározás, kézilabda, cselgáncs, úszás, tenisz, birkózás, röplabda. Amiért azonban számunkra izgalmas lesz az EYOF az az, hogy annak torna versenyeiben szurkolhatunk Makovits Mirtillnek, aki edzőjével, Török Dániellel már megérkezett Bakuba. A repülőgép leszállását követően sikerült elérnünk Török Dánielt, aki ezúttal a magyar csapat női torna ágának vezetőjeként Szujó Hannának is segít:

- Szerencsésen megérkeztünk Bakuba, ahová a kijutást a Győrben rendezett Világbajnokságon harcoltuk ki. Így került a csapatba Makovits Mirtill és Szujó Hanna, akik ott a legjobb magyar tornásznak bizonyultak. A lányok nagyon várják már a versenyeket, de azért az látszik rajtuk, hogy már a szezon végén járunk. A versenyprogramunk ugyanaz lesz, melyet Győrben mutattunk be. A célunk, hogy meg tudjuk ismételni az ottani gyakorlatainkat, és esetleg be tudjunk kerülni a csapat, vagy az egyéni döntők valamelyikébe. Teher természetesen nincs a lányokon, akiken látom a bizonyítási vágyat. A helyszínnel csak a pódium edzésen ismerkedhetünk meg, majd 23-án már a selejtezőben szerepelünk. Az összetett csapatversenyben egy napon mutatjuk be mind a négy szeren a gyakorlatokat, melyek alapján hirdetnek majd csapatdöntős nemzeteket, valamint kialakul a szerenkénti döntők, és az egyéni összetett döntők névsora is.

Az EYOF torna programja:

Torna csapatverseny selejtezők:
23-án 08:00-17:00: fiú és lány csapatverseny selejtező (Szujó Hanna, Makovits Mirtill)
Torna csapat döntők:
24-én 08:00-17:00: fiú és lány csapat döntő
Torna    szerenkénti döntők
26-án 10:00-14:00: ugrás, felemáskorlát (lányok)
Torna    szerenkénti döntők
27-én 10:00-14:00: gerenda, talaj (lányok)

A rovat további hírei: Sport

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

2020. április 09. (csütörtök)

Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10-12-re kiírt szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a sportág nemzetközi szövetsége (ICF).

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

2020. április 08. (szerda)

A FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy – miként az várható volt – a trieszti és a rotterdami májusi selejtezőket is elhalasztja.

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.

Nem pihennek a röplabdázók

Nem pihennek a röplabdázók

2020. április 06. (hétfő)

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

A mozgás az élete!

A mozgás az élete!

2020. április 06. (hétfő)

A vízilabda után a TRX felé vette az irányt, s ma már több mint ötven embernek tart napi edzéseket Zsámbok Lili.