Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

Szárszó Lajos - 2019. július 21. 13:57

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Baku felkészülten fogadta a 25. EYOF résztvevőit, melyet július 21 - július 27-e között rendeznek. Az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon több mint 3600 sportoló és csapattisztviselő vesz részt, akiket 2500 önkéntes segít. Az idén már 25 éves hagyományokkal rendelkező EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok számára létrehozott, mára első számúvá vált európai sportági rendezvény. Télen és nyáron, kétéves ciklusokban, a páratlan években rendezik meg.

Az esemény értékét növeli, hogy versengés az olimpiai zászló alatt zajlik, így a megnyitó ünnepségen fellobban az olimpiai láng, valamint a versenyzők és a tisztviselők ugyanúgy esküt tesznek, mint a felnőttek az olimpiákon. Külön érdekesség, hogy az EYOF szimbolikusan egyesíti Európa fiataljait egy sportoló faluban. A 2019-es nyári EYOF programon tíz sportágban versenyeznek a fiatalok, így művészi torna, atlétika, kosárlabda, kerékpározás, kézilabda, cselgáncs, úszás, tenisz, birkózás, röplabda. Amiért azonban számunkra izgalmas lesz az EYOF az az, hogy annak torna versenyeiben szurkolhatunk Makovits Mirtillnek, aki edzőjével, Török Dániellel már megérkezett Bakuba. A repülőgép leszállását követően sikerült elérnünk Török Dánielt, aki ezúttal a magyar csapat női torna ágának vezetőjeként Szujó Hannának is segít:

- Szerencsésen megérkeztünk Bakuba, ahová a kijutást a Győrben rendezett Világbajnokságon harcoltuk ki. Így került a csapatba Makovits Mirtill és Szujó Hanna, akik ott a legjobb magyar tornásznak bizonyultak. A lányok nagyon várják már a versenyeket, de azért az látszik rajtuk, hogy már a szezon végén járunk. A versenyprogramunk ugyanaz lesz, melyet Győrben mutattunk be. A célunk, hogy meg tudjuk ismételni az ottani gyakorlatainkat, és esetleg be tudjunk kerülni a csapat, vagy az egyéni döntők valamelyikébe. Teher természetesen nincs a lányokon, akiken látom a bizonyítási vágyat. A helyszínnel csak a pódium edzésen ismerkedhetünk meg, majd 23-án már a selejtezőben szerepelünk. Az összetett csapatversenyben egy napon mutatjuk be mind a négy szeren a gyakorlatokat, melyek alapján hirdetnek majd csapatdöntős nemzeteket, valamint kialakul a szerenkénti döntők, és az egyéni összetett döntők névsora is.

Az EYOF torna programja:

Torna csapatverseny selejtezők:
23-án 08:00-17:00: fiú és lány csapatverseny selejtező (Szujó Hanna, Makovits Mirtill)
Torna csapat döntők:
24-én 08:00-17:00: fiú és lány csapat döntő
Torna    szerenkénti döntők
26-án 10:00-14:00: ugrás, felemáskorlát (lányok)
Torna    szerenkénti döntők
27-én 10:00-14:00: gerenda, talaj (lányok)

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.