Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap) 13:57 - Szárszó Lajos

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Baku felkészülten fogadta a 25. EYOF résztvevőit, melyet július 21 - július 27-e között rendeznek. Az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon több mint 3600 sportoló és csapattisztviselő vesz részt, akiket 2500 önkéntes segít. Az idén már 25 éves hagyományokkal rendelkező EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok számára létrehozott, mára első számúvá vált európai sportági rendezvény. Télen és nyáron, kétéves ciklusokban, a páratlan években rendezik meg.

Az esemény értékét növeli, hogy versengés az olimpiai zászló alatt zajlik, így a megnyitó ünnepségen fellobban az olimpiai láng, valamint a versenyzők és a tisztviselők ugyanúgy esküt tesznek, mint a felnőttek az olimpiákon. Külön érdekesség, hogy az EYOF szimbolikusan egyesíti Európa fiataljait egy sportoló faluban. A 2019-es nyári EYOF programon tíz sportágban versenyeznek a fiatalok, így művészi torna, atlétika, kosárlabda, kerékpározás, kézilabda, cselgáncs, úszás, tenisz, birkózás, röplabda. Amiért azonban számunkra izgalmas lesz az EYOF az az, hogy annak torna versenyeiben szurkolhatunk Makovits Mirtillnek, aki edzőjével, Török Dániellel már megérkezett Bakuba. A repülőgép leszállását követően sikerült elérnünk Török Dánielt, aki ezúttal a magyar csapat női torna ágának vezetőjeként Szujó Hannának is segít:

- Szerencsésen megérkeztünk Bakuba, ahová a kijutást a Győrben rendezett Világbajnokságon harcoltuk ki. Így került a csapatba Makovits Mirtill és Szujó Hanna, akik ott a legjobb magyar tornásznak bizonyultak. A lányok nagyon várják már a versenyeket, de azért az látszik rajtuk, hogy már a szezon végén járunk. A versenyprogramunk ugyanaz lesz, melyet Győrben mutattunk be. A célunk, hogy meg tudjuk ismételni az ottani gyakorlatainkat, és esetleg be tudjunk kerülni a csapat, vagy az egyéni döntők valamelyikébe. Teher természetesen nincs a lányokon, akiken látom a bizonyítási vágyat. A helyszínnel csak a pódium edzésen ismerkedhetünk meg, majd 23-án már a selejtezőben szerepelünk. Az összetett csapatversenyben egy napon mutatjuk be mind a négy szeren a gyakorlatokat, melyek alapján hirdetnek majd csapatdöntős nemzeteket, valamint kialakul a szerenkénti döntők, és az egyéni összetett döntők névsora is.

Az EYOF torna programja:

Torna csapatverseny selejtezők:
23-án 08:00-17:00: fiú és lány csapatverseny selejtező (Szujó Hanna, Makovits Mirtill)
Torna csapat döntők:
24-én 08:00-17:00: fiú és lány csapat döntő
Torna    szerenkénti döntők
26-án 10:00-14:00: ugrás, felemáskorlát (lányok)
Torna    szerenkénti döntők
27-én 10:00-14:00: gerenda, talaj (lányok)

A rovat további hírei: Sport

Hat edzőmeccs vár a Bikákra

Hat edzőmeccs vár a Bikákra

2020. augusztus 04. (kedd)

Az Erste Liga és a szlovák Extraliga címvédőjével is összemérik erejüket az előszezonban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Új lendületet kap a legrégebbi magyar kupasorozat

Új lendületet kap a legrégebbi magyar kupasorozat

2020. augusztus 04. (kedd)

Friss arculat és még izgalmasabb mérkőzések várják a futballrajongókat ősztől a jelenleg a megyei selejtezőknél járó MOL Magyar Kupa rangadóin.

Vereséggel kezdett a Dunaferr

Vereséggel kezdett a Dunaferr

2020. augusztus 04. (kedd)

Kétgólos, 7-5-ös vereséget szenvedett a jelentősen megerősített Újpest vendégeként a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a nyár első felkészülési mérkőzésén.

Jégkorong Erste Liga - Vésztervként nevezett a DVTK

Jégkorong Erste Liga - Vésztervként nevezett a DVTK

2020. augusztus 03. (hétfő)

Noha tervei szerint a következő idényben is a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, vésztervként nevezett az Erste Ligára is.

Hozták a kötelezőt

Hozták a kötelezőt

2020. augusztus 03. (hétfő)

A Szeged elleni sima hazai győzelemmel folytatta a Magyar Kupa csoportkörének küzdelmeit a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Edzésben a röplabdázók is

Edzésben a röplabdázók is

2020. augusztus 03. (hétfő)

Két külföldi játékossal is erősítene a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga szeptemberi rajtja előtt.

Véget ért az 52. Kékszalag, 338 hajó teljesítette a távot

Véget ért az 52. Kékszalag, 338 hajó teljesítette a távot

2020. augusztus 03. (hétfő)

A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet a Vándor Róbert vezette RSM2 nyert meg - közölték a verseny szervezői a viadal honlapján.