Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap) 13:57 - Szárszó Lajos

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Baku felkészülten fogadta a 25. EYOF résztvevőit, melyet július 21 - július 27-e között rendeznek. Az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon több mint 3600 sportoló és csapattisztviselő vesz részt, akiket 2500 önkéntes segít. Az idén már 25 éves hagyományokkal rendelkező EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok számára létrehozott, mára első számúvá vált európai sportági rendezvény. Télen és nyáron, kétéves ciklusokban, a páratlan években rendezik meg.

Az esemény értékét növeli, hogy versengés az olimpiai zászló alatt zajlik, így a megnyitó ünnepségen fellobban az olimpiai láng, valamint a versenyzők és a tisztviselők ugyanúgy esküt tesznek, mint a felnőttek az olimpiákon. Külön érdekesség, hogy az EYOF szimbolikusan egyesíti Európa fiataljait egy sportoló faluban. A 2019-es nyári EYOF programon tíz sportágban versenyeznek a fiatalok, így művészi torna, atlétika, kosárlabda, kerékpározás, kézilabda, cselgáncs, úszás, tenisz, birkózás, röplabda. Amiért azonban számunkra izgalmas lesz az EYOF az az, hogy annak torna versenyeiben szurkolhatunk Makovits Mirtillnek, aki edzőjével, Török Dániellel már megérkezett Bakuba. A repülőgép leszállását követően sikerült elérnünk Török Dánielt, aki ezúttal a magyar csapat női torna ágának vezetőjeként Szujó Hannának is segít:

- Szerencsésen megérkeztünk Bakuba, ahová a kijutást a Győrben rendezett Világbajnokságon harcoltuk ki. Így került a csapatba Makovits Mirtill és Szujó Hanna, akik ott a legjobb magyar tornásznak bizonyultak. A lányok nagyon várják már a versenyeket, de azért az látszik rajtuk, hogy már a szezon végén járunk. A versenyprogramunk ugyanaz lesz, melyet Győrben mutattunk be. A célunk, hogy meg tudjuk ismételni az ottani gyakorlatainkat, és esetleg be tudjunk kerülni a csapat, vagy az egyéni döntők valamelyikébe. Teher természetesen nincs a lányokon, akiken látom a bizonyítási vágyat. A helyszínnel csak a pódium edzésen ismerkedhetünk meg, majd 23-án már a selejtezőben szerepelünk. Az összetett csapatversenyben egy napon mutatjuk be mind a négy szeren a gyakorlatokat, melyek alapján hirdetnek majd csapatdöntős nemzeteket, valamint kialakul a szerenkénti döntők, és az egyéni összetett döntők névsora is.

Az EYOF torna programja:

Torna csapatverseny selejtezők:
23-án 08:00-17:00: fiú és lány csapatverseny selejtező (Szujó Hanna, Makovits Mirtill)
Torna csapat döntők:
24-én 08:00-17:00: fiú és lány csapat döntő
Torna    szerenkénti döntők
26-án 10:00-14:00: ugrás, felemáskorlát (lányok)
Torna    szerenkénti döntők
27-én 10:00-14:00: gerenda, talaj (lányok)

A rovat további hírei: Sport

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

Új edző az Acélbikák élén

Új edző az Acélbikák élén

2020. január 15. (szerda)

Az 51 éves kanadai David Leger a 2014/2015-ös szezon után tér vissza jégkorongozóinkhoz.