Dunaújváros Hetilap

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

2019. július 13. (szombat) 16:04 - Vass Ádám

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.

Évek óta egyre népszerűbb a Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági kezdeményezés, melynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól, és a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. A Fejér megyei gazdák adományainak jelképes átadására idén városunkban, a Bartók színházban került sor szombaton délután.

Az ünnepségnek dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára volt a fővédnöke, és a programon részt vett többek közt dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, Cserna Gábor, városunk polgármestere, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke és Varga Imre, a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke is.

A köszöntést Varga Imre kezdte, aki elmondta, ilyenkor az aratás kezdetén elindulnak a kamionok és összegyűjtik a gazdák adományait. Idén Fejér megyében 205 gazdától érkezett a tetemes mennyiségű búza, amit több szervezeten keresztül juttatnak el a hazai és a határon túli gyerekeknek, rászorulóknak. Így ez a rengeteg liszt és a kenyér többek közt Böjte Csaba alapítványa, és a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el a megfelelő helyekre.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke kiemelte, hatalmas köszönet jár mindazoknak, akik vállalták, az adományok összegyűjtését és adományaikkal segítik a rászorulókat, ezzel is segítve a jótékonysági akciót. Mint mondta, a Magyarok kenyere program célja, hogy bárhol is legyenek, minden magyarnak legyen kenyér az asztalán. Szerencsére egyre többen csatlakoznak hozzájuk és érzik, hogy segíteniük kell azoknak, akiknek szüksége van rá, legyenek akár a határon innen, vagy a határon túl.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.