Dunaújváros Hetilap

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

2019. július 13. (szombat) 16:04 - Vass Ádám

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.

Évek óta egyre népszerűbb a Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági kezdeményezés, melynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól, és a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. A Fejér megyei gazdák adományainak jelképes átadására idén városunkban, a Bartók színházban került sor szombaton délután.

Az ünnepségnek dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára volt a fővédnöke, és a programon részt vett többek közt dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, Cserna Gábor, városunk polgármestere, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke és Varga Imre, a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke is.

A köszöntést Varga Imre kezdte, aki elmondta, ilyenkor az aratás kezdetén elindulnak a kamionok és összegyűjtik a gazdák adományait. Idén Fejér megyében 205 gazdától érkezett a tetemes mennyiségű búza, amit több szervezeten keresztül juttatnak el a hazai és a határon túli gyerekeknek, rászorulóknak. Így ez a rengeteg liszt és a kenyér többek közt Böjte Csaba alapítványa, és a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el a megfelelő helyekre.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke kiemelte, hatalmas köszönet jár mindazoknak, akik vállalták, az adományok összegyűjtését és adományaikkal segítik a rászorulókat, ezzel is segítve a jótékonysági akciót. Mint mondta, a Magyarok kenyere program célja, hogy bárhol is legyenek, minden magyarnak legyen kenyér az asztalán. Szerencsére egyre többen csatlakoznak hozzájuk és érzik, hogy segíteniük kell azoknak, akiknek szüksége van rá, legyenek akár a határon innen, vagy a határon túl.

A rovat további hírei: Közélet

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

2019. december 12. (csütörtök)

A DVG szakemberei újabb három példányt vágtak ki a Vasmű úti platánsorról – az önkormányzat közleménye szerint az választások előtt végzett rekonstrukció négy-hat évvel rövidítette az állomány élettartamát.

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

2019. december 12. (csütörtök)

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

2019. december 11. (szerda)

Az adventi időszak hírei mellett a Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának anyagából nyílt kiállítás, valamint a jégcsarnokban rendezett utánpótlástorna szerepel a DSTV Híradójának keddi kínálatában. Katt a hangképes összeállításért!

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.