Otthonra lelt a Rockmaraton Dunaújvárosban

2019. július 4. (csütörtök) 15:50 - Brousil Csaba

Sajtóbejárást tartott a Szalki-sziget a jövő héten kezdődő Rockmaraton helyszínén Cserna Gábor polgármester és Varga Zoltán, a fesztivál főszervezője.

A bejáráson Cserna Gábor elmondta, hogy a huszonkilencedik Rockmaraton kezdődik jövő héten hétfőn és ebből az ötödik, melynek a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a fesztivál kitart a város mellett és idén is itt rendezik meg a hatnapos rendezvényt. Mint mondta idén az önkormányzat hétmillió forinttal támogatta a fesztivált, és jövőre is várják vissza ezt a rendezvényt, melynek közönsége bebizonyította, hogy kulturáltan is lehet szórakozni.

Varga Zoltán megköszönte a polgármesternek az önkormányzat támogatását és kiemelte, hogy azért jöttek a Szalki-szigetre már ötödik alakalommal, mert itt igazán jól érzik magukat. A helyszín tökéletesen alkalmas egy fesztivál megrendezésére és ezt a közönség visszajelzése is alátámasztja. Mint mondta, szándéknyilatkozatot írnak majd alá a városvezetéssel arról, hogy jövőre, a harmincadik Rockmaratont is a városban rendezzék meg. Kiemelte, hogy idén is figyelnek majd a hangosításra, hogy a városlakók nyugalmát ne zavarják. Egyeztetnek a horgászokkal, hogy ők is nyugodtan tudjanak hódolni szenvedélyüknek. Jó kapcsolatot ápolnak a rendvédelmi szervekkel, velük is mindenről egyeztetnek majd és minden kérésüket teljesíteni fogják. Betartják a szabályokat és erre kérik a fesztivál közönségét is. Idén, eddig kuriózumként a fesztivál életében három hivatalos esküvőt is tartanak majd a Maraton ideje alatt, anyakönyvvezető jelenlétében. Az off programok idén kibővülnek: felépítenek egy középkori falut a fesztivál területén és számos történelmi témájú előadással is készülnek a zenei programok mellett. Varga Zoltán örömét fejezte ki, hogy a fesztivál közönségének közel húsz százaléka már külföldről érkezik, mely mutatja az esemény térségben elfoglalt jó hírét és rangját is. Az előzetes várakozások szerint az idei fesztiválon lesz a legtöbb látogató, az sem kizárt, hogy a szombati nap telt házzal megy majd.

Az idei Rockmaratonra is jönnek külföldi húzónevek, úgy mint a Paradise Lost, a Rhapsody, a Napalm Death, a The Exploited, de a magyar metál és punk élvonala is képveselteti magát Rudán Joe-tól a Moby Dicken át az Akeláig.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Rockmaraton 2020 – Dupla bejelentés

Rockmaraton 2020 – Dupla bejelentés

2019. november 29. (péntek)

A jövőre jubiláló fesztivál szervezői a héten két bejelentéssel is jelentkeztek, több tucat hazai névvel bővült a jövő évi line-up és szomszédos országokból is jön három zenekar.

Újabb húzónevek

Újabb húzónevek

2019. november 21. (csütörtök)

Újabb tizenkét fellépőt jelentettek be a Rockmaraton szervezői. Biztos, hogy jövő júliusban a Szalki- szigeten fog zúzni a Within Distruction és a Rotting Christ is. 

Újabb nevek a Rockmaratonon

Újabb nevek a Rockmaratonon

2019. november 13. (szerda)

A jövőre 30 éves Rockmaraton fellépőinek már több mint a fele ismert, azért tartogatnak még meglepetéseket a szervezők.

Rockmaraton 2020 - Újabb húzónevek az étlapon

Rockmaraton 2020 - Újabb húzónevek az étlapon

2019. október 14. (hétfő)

Death metal, black metal és egy kis heavy metal – újabb nevek a Rockmaratonon. Három nemzetközi és 10 hazai zenekarral folytatódik az előzetes névsorolvasás a jövő évi, jubileumi fesztiválon.

Íme a 30. Rockmaraton első fellépői

Íme a 30. Rockmaraton első fellépői

2019. szeptember 30. (hétfő)

2020-ban kerek évfordulót ünnepel Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, a Rockmaraton. A 30 éves szülinapra bejelentették az első fellépőket – rögtön 40 zenekart.

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

2019. július 14. (vasárnap)

Véget ért a 2019-es Rockmaraton, méghozzá egy történelmi látogatószámmal, ugyanis még soha ne fordult elő, hogy ennyien bulizta volna a fesztiválon.

A véghajrára fordult a Rockmaraton

A véghajrára fordult a Rockmaraton

2019. július 13. (szombat)

Az utolsó előtti nap is véget ért a Rockmaratonon, vagyis már csak egy utolsó nagy bulira kell összpontosítaniuk az erejüket a fesztiválozóknak, és utána egy éve van mindenkinek kipihenni ezt az őrült bulit.