Dunaújváros Hetilap

Átalakul a focipálya a Rómain

2019. augusztus 22. (csütörtök) 12:36 - Brousil Csaba

A Fáy utcában található műfüves focipályán végeznek átalakításokat a szakemberek a napokban. Új drótháló kerül a rácsok helyére, valamint a pályán is elvégzik a mélytisztítást.

Már a múlt hét végén elkezdődtek és a csütörtöki napon fejeződnek be azok a munkálatok, amik a Fáy utcai műfüves focipályát érintik a Római városrészben. A fejlesztés részeként új drótháló kerül a kapuk mögötti részre és a műfű teljes területén elvégzik a mélytisztítást a DVG Zrt. szakemberei. Vass Ádám, a 3-as számú választókörzet fideszes képviselőjelöltje elmondta, annak idején a pálya egy EU-s pályázat segítségével jött létre, a szerződés lejárta után viszont már elvégezhetők rajta a módosítások a lakók igényei szerint.

Ezek a módosítások elsősorban a kapuk mögötti területet érintik, ahol a rácsra pattanó labda okozott nagy zajt. Ezt a részt cserélik ki a DVG szakemberei egy magasított dróthálóra és egy hálóra, ami felfogja és tompítja a lövéseket és jelentősen csökkenti a zajt. Mint mondta, vannak olyanok, akik inkább lebontanák a focipályát, ami egyértelműen kiváltotta a lakók nemtetszését, főleg azokét a családokét, akiknek a gyermeke nap, mint nap használja a pályát a barátaival és azokét is, akik vidékről, vagy a város más területeiről érkeznek ide bajnoki meccseket játszani. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat is elkötelezett abban, hogy rombolás helyett az építkezés és a kompromisszum keresése a fontosabb, ezért kerestek a szakemberek olyan megoldást, ami lehetővé teszi, hogy kis ráfordítással megmaradhasson a gyerekek pályája, és a lakókat se zavarja többé a zaj. Mindezek mellett a műfüves borításon elvégezték a mélytisztítást, ennek köszönhetően pedig minden szennyeződés, por és szemét eltűnik a pályáról és a töltőanyagaként használt gumigranulátum is fellazul, kényelmesebbé téve a játékot.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.