Dunaújváros Hetilap

Átalakul a focipálya a Rómain

2019. augusztus 22. (csütörtök) 12:36 - Brousil Csaba

A Fáy utcában található műfüves focipályán végeznek átalakításokat a szakemberek a napokban. Új drótháló kerül a rácsok helyére, valamint a pályán is elvégzik a mélytisztítást.

Már a múlt hét végén elkezdődtek és a csütörtöki napon fejeződnek be azok a munkálatok, amik a Fáy utcai műfüves focipályát érintik a Római városrészben. A fejlesztés részeként új drótháló kerül a kapuk mögötti részre és a műfű teljes területén elvégzik a mélytisztítást a DVG Zrt. szakemberei. Vass Ádám, a 3-as számú választókörzet fideszes képviselőjelöltje elmondta, annak idején a pálya egy EU-s pályázat segítségével jött létre, a szerződés lejárta után viszont már elvégezhetők rajta a módosítások a lakók igényei szerint.

Ezek a módosítások elsősorban a kapuk mögötti területet érintik, ahol a rácsra pattanó labda okozott nagy zajt. Ezt a részt cserélik ki a DVG szakemberei egy magasított dróthálóra és egy hálóra, ami felfogja és tompítja a lövéseket és jelentősen csökkenti a zajt. Mint mondta, vannak olyanok, akik inkább lebontanák a focipályát, ami egyértelműen kiváltotta a lakók nemtetszését, főleg azokét a családokét, akiknek a gyermeke nap, mint nap használja a pályát a barátaival és azokét is, akik vidékről, vagy a város más területeiről érkeznek ide bajnoki meccseket játszani. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat is elkötelezett abban, hogy rombolás helyett az építkezés és a kompromisszum keresése a fontosabb, ezért kerestek a szakemberek olyan megoldást, ami lehetővé teszi, hogy kis ráfordítással megmaradhasson a gyerekek pályája, és a lakókat se zavarja többé a zaj. Mindezek mellett a műfüves borításon elvégezték a mélytisztítást, ennek köszönhetően pedig minden szennyeződés, por és szemét eltűnik a pályáról és a töltőanyagaként használt gumigranulátum is fellazul, kényelmesebbé téve a játékot.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

2019. szeptember 18. (szerda)

Megőrzik és megvédik a Vasmű úti platánfákat, Mobilitási Hét, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Polgármesteri hétértékelő

Polgármesteri hétértékelő

2019. szeptember 18. (szerda)

Cserna Gábor egy hét elteltével ismét a D+TV kamerája elé állt és értékelte az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit.

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

2019. szeptember 18. (szerda)

Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Meg kell óvni zöld értékeinket

Meg kell óvni zöld értékeinket

2019. szeptember 18. (szerda)

A Dunaújvárosi Városvédők Egyesülete és Cserna Gábor polgármester egy jelképes akcióval közösen intézkedtek a Vasmű úti platánsor megóvásáról.

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

2019. szeptember 18. (szerda)

Meghaladta a 1,5 millió darabot az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok - közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel. 

Lezárják a Pince sort

Lezárják a Pince sort

2019. szeptember 18. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot és a közlekedőket, hogy  szeptember 19-től szeptember 30-ig a DVCSH rekonstrukciós munkákat végez az ivóvíz hálózaton, amely a Romai városrészt és a Óvárost összekötő "Pince sort" érinti. A munka végzés ideje alatt 7:00-14:00 óra között teljes útzár, utána félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítás mellett.

Késnek a vonatok

Késnek a vonatok

2019. szeptember 17. (kedd)

Húsz-harminc percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Dunaújváros vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. Kavalecz Imre azt írta, azért lassabb a vasúti közlekedés, mert Százhalombattán meghibásodott a biztosítóberendezés.