Dunaújváros Hetilap

Fidesz-KDNP - Mindenki jelölt lett

doszerk - 2019. augusztus 26. 17:45

Pintér Tamás hétvégén bejelentette, hogy leadta a polgármester-jelöltségért szükséges voksokat a hétvégi hivatali ügyeleten, de csak ma, munkaidőben várta a helyi választási iroda a jelölteket állító szervezetek képviselőit, hogy hivatalosan is megtörténhessen az ajánlóívek átvétele.

Cserna Gábor polgármester ma reggel nyújtotta be a saját és az összes képviselőjelölt ajánlását. Ahogy közösségi oldalán feltett posztjában erről beszél:

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

"Ma reggel leadtuk az ajánlásokat. Nagyon nagy hálával tartozom azoknak a városlakóknak, akik aláírásukkal kinyilvánították, hogy szeretnék, ha ismét indulnék Dunaújváros polgármesteri székéért. Néhány óra alatt közel 1100 ajánlás gyűjtöttünk, s közel ennyit adtak le a Fidesz-KDNP által jelölt képviselő-jelöltek is összesen. Minden körzetben az induláshoz szükséges ajánlások többszörösét adtuk le."

Pintér Tamás jelöltségét is nyilvántartásba vették, bár még szombaton meg kellett várni a HVI ügyeletesének, hogy behozzanak még az először leadottakhoz annyit, amennyi biztosan elegendő a jelöltséghez. De mindezek után végtére is feltehetően neki is sikerül a szükséges 300 érvényes ajánlást megszereznie.

A jobbikos politikust delegáló szervezet még gyűjti a jelöltjeinek az ajánlásokat. Akárcsak a Mi Hazánkért Mozgalom polgármester-jelöltje Farsang Tibor és képviselő-jelöltjei. Tapaszi József is várja az őt ajánlókat. Az eddig  szükséges ajánlásokat  átadott jelöltek nyilvántartásba vételéről a Helyi Választási Bizottság holnap fog hivatalosan is döntést hozni.

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!