Dunaújváros Hetilap

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek) 8:00 - Vass Ádám

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

Miután Reszegi Imre mentőállomás-vezetőt a Fejér Megyei Mentőállomás parancsnokságára helyezték át elismerve szakmai elhivatottságát, Kiss Miklós vette át a helyét Dunaújvárosban. Vele találkozott csütörtök délután a Dunaújvárosi Mentőállomáson Cserna Gábor, városunk polgármestere. Mint mondta, a város lakói a kórház és a mentők szempontjából is teljes mértékben jó kezekben van, az önkormányzat pedig a továbbiakban is minden támogatást megad, amire az ápolóknak, mentősöknek szüksége van.

Kiss Miklós állomásvezető megköszönte a korábban is kapott segítséget, eszközöket, amik nagy segítséget jelentenek nekik a munkájuk során, hiszen nyáron is gyakran riasztják őket a lakók, valamint ők biztosítják a nyári nagyrendezvényeket, fesztiválokat is. Ez a harminchárom főállású dolgozónak azt jelenti, hogy egy átlagos hétvégén nyolc alkalommal fut ki az esetkocsi és tizenhat alkalommal a kisebb mentőautó. Hétköznap ez a szám összesen harminc felett van. Hozzátette azonban, hogy rendkívül nagy területet kell lefedniük, a Duna túlpartján Soltig, Kunszentmiklósig tart a terület, míg a Dunántúlon Előszállás és Ráckeresztúr is hozzájuk tartozik. Mint mondta, a riasztás beérkezése után egy perc alatt elindul a mentőautó, de a vidéki településekre a forgalomtól függően akár húsz perc is eltelhet a megérkezésükig. Éppen ezért tartja fontosnak hangsúlyozni azt, hogy csak abban az esetben értesítsék a mentőket, ha az indokolt, sokszor ugyanis egyáltalán nincs szükség a jelenlétükre és ezzel sok kapacitást fordítanak olyanokra, akiknek nem lenne szükségük a sürgősségi beavatkozásra. Ennek ellenére a városban 4-5 perc alatt a helyszínre érkeznek és ez most sincs másképp a Vasmű út felújítása alatt. Kiss Miklós ezzel kapcsolatban elmondta, mivel a Kossuth Lajos utca nyitott a számukra, nem veszítenek időt a felújítás miatt, ha pedig elkészül az útburkolat, az számukra is sokat segít majd abban, hogy időben odaérkezzenek a beteg, vagy sérült városlakókhoz.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

2019. szeptember 18. (szerda)

Megőrzik és megvédik a Vasmű úti platánfákat, Mobilitási Hét, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Polgármesteri hétértékelő

Polgármesteri hétértékelő

2019. szeptember 18. (szerda)

Cserna Gábor egy hét elteltével ismét a D+TV kamerája elé állt és értékelte az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit.

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

2019. szeptember 18. (szerda)

Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Meg kell óvni zöld értékeinket

Meg kell óvni zöld értékeinket

2019. szeptember 18. (szerda)

A Dunaújvárosi Városvédők Egyesülete és Cserna Gábor polgármester egy jelképes akcióval közösen intézkedtek a Vasmű úti platánsor megóvásáról.

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

2019. szeptember 18. (szerda)

Meghaladta a 1,5 millió darabot az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok - közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel. 

Lezárják a Pince sort

Lezárják a Pince sort

2019. szeptember 18. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot és a közlekedőket, hogy  szeptember 19-től szeptember 30-ig a DVCSH rekonstrukciós munkákat végez az ivóvíz hálózaton, amely a Romai városrészt és a Óvárost összekötő "Pince sort" érinti. A munka végzés ideje alatt 7:00-14:00 óra között teljes útzár, utána félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítás mellett.

Késnek a vonatok

Késnek a vonatok

2019. szeptember 17. (kedd)

Húsz-harminc percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Dunaújváros vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. Kavalecz Imre azt írta, azért lassabb a vasúti közlekedés, mert Százhalombattán meghibásodott a biztosítóberendezés.