Dunaújváros Hetilap

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek) 8:00 - Vass Ádám

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

Miután Reszegi Imre mentőállomás-vezetőt a Fejér Megyei Mentőállomás parancsnokságára helyezték át elismerve szakmai elhivatottságát, Kiss Miklós vette át a helyét Dunaújvárosban. Vele találkozott csütörtök délután a Dunaújvárosi Mentőállomáson Cserna Gábor, városunk polgármestere. Mint mondta, a város lakói a kórház és a mentők szempontjából is teljes mértékben jó kezekben van, az önkormányzat pedig a továbbiakban is minden támogatást megad, amire az ápolóknak, mentősöknek szüksége van.

Kiss Miklós állomásvezető megköszönte a korábban is kapott segítséget, eszközöket, amik nagy segítséget jelentenek nekik a munkájuk során, hiszen nyáron is gyakran riasztják őket a lakók, valamint ők biztosítják a nyári nagyrendezvényeket, fesztiválokat is. Ez a harminchárom főállású dolgozónak azt jelenti, hogy egy átlagos hétvégén nyolc alkalommal fut ki az esetkocsi és tizenhat alkalommal a kisebb mentőautó. Hétköznap ez a szám összesen harminc felett van. Hozzátette azonban, hogy rendkívül nagy területet kell lefedniük, a Duna túlpartján Soltig, Kunszentmiklósig tart a terület, míg a Dunántúlon Előszállás és Ráckeresztúr is hozzájuk tartozik. Mint mondta, a riasztás beérkezése után egy perc alatt elindul a mentőautó, de a vidéki településekre a forgalomtól függően akár húsz perc is eltelhet a megérkezésükig. Éppen ezért tartja fontosnak hangsúlyozni azt, hogy csak abban az esetben értesítsék a mentőket, ha az indokolt, sokszor ugyanis egyáltalán nincs szükség a jelenlétükre és ezzel sok kapacitást fordítanak olyanokra, akiknek nem lenne szükségük a sürgősségi beavatkozásra. Ennek ellenére a városban 4-5 perc alatt a helyszínre érkeznek és ez most sincs másképp a Vasmű út felújítása alatt. Kiss Miklós ezzel kapcsolatban elmondta, mivel a Kossuth Lajos utca nyitott a számukra, nem veszítenek időt a felújítás miatt, ha pedig elkészül az útburkolat, az számukra is sokat segít majd abban, hogy időben odaérkezzenek a beteg, vagy sérült városlakókhoz.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.