Dunaújváros Hetilap

Jó kezekben vagyunk

Vass Ádám - 2019. augusztus 16. 8:00

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

Miután Reszegi Imre mentőállomás-vezetőt a Fejér Megyei Mentőállomás parancsnokságára helyezték át elismerve szakmai elhivatottságát, Kiss Miklós vette át a helyét Dunaújvárosban. Vele találkozott csütörtök délután a Dunaújvárosi Mentőállomáson Cserna Gábor, városunk polgármestere. Mint mondta, a város lakói a kórház és a mentők szempontjából is teljes mértékben jó kezekben van, az önkormányzat pedig a továbbiakban is minden támogatást megad, amire az ápolóknak, mentősöknek szüksége van.

Kiss Miklós állomásvezető megköszönte a korábban is kapott segítséget, eszközöket, amik nagy segítséget jelentenek nekik a munkájuk során, hiszen nyáron is gyakran riasztják őket a lakók, valamint ők biztosítják a nyári nagyrendezvényeket, fesztiválokat is. Ez a harminchárom főállású dolgozónak azt jelenti, hogy egy átlagos hétvégén nyolc alkalommal fut ki az esetkocsi és tizenhat alkalommal a kisebb mentőautó. Hétköznap ez a szám összesen harminc felett van. Hozzátette azonban, hogy rendkívül nagy területet kell lefedniük, a Duna túlpartján Soltig, Kunszentmiklósig tart a terület, míg a Dunántúlon Előszállás és Ráckeresztúr is hozzájuk tartozik. Mint mondta, a riasztás beérkezése után egy perc alatt elindul a mentőautó, de a vidéki településekre a forgalomtól függően akár húsz perc is eltelhet a megérkezésükig. Éppen ezért tartja fontosnak hangsúlyozni azt, hogy csak abban az esetben értesítsék a mentőket, ha az indokolt, sokszor ugyanis egyáltalán nincs szükség a jelenlétükre és ezzel sok kapacitást fordítanak olyanokra, akiknek nem lenne szükségük a sürgősségi beavatkozásra. Ennek ellenére a városban 4-5 perc alatt a helyszínre érkeznek és ez most sincs másképp a Vasmű út felújítása alatt. Kiss Miklós ezzel kapcsolatban elmondta, mivel a Kossuth Lajos utca nyitott a számukra, nem veszítenek időt a felújítás miatt, ha pedig elkészül az útburkolat, az számukra is sokat segít majd abban, hogy időben odaérkezzenek a beteg, vagy sérült városlakókhoz.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.