Jonatán egy másodperccel csúszott le a dobogóról!

2019. augusztus 25. (vasárnap) 12:50 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán a szegedi kajak-kenu világbajnokság C1 200 méteres versenyszámában az ötödik helyen ért célba.

A szombati középdöntőből 39.97-es idővel kvalifikálta magát a döntőbe Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa a C1-esek 200 méteres fináléjába a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Molnár Gergely tanítványa a sprintszámban, melyen ott volt a riói olimpián ismét bizonyíthatta tehetségét, de sajnálatunkra ezt a távot már nem láthatjuk többet az ötkarikás játékokon. De nem ez, hanem a legjobb teljesítmény elérése hajtotta a négyes pályán induló Jonatánt, aki jó rajt után nagyszerűen haladt a mezőnnyel. Fél távhoz érve a negyedik, ötödik helyen haladt, így ekkor látszott, hogy a végelszámolásnál ott lehet az a dobogó közelében. A legvégét és a hajó berúgását is remekül oldotta meg Jonatán, aki végül 41.18-as idővel az ötödik helyen zárt.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

Hajdu Jonatán ezzel a teljesítményével egy éremmel zárta a világbajnokságot, hiszen a C2 500 méteres versenyszámában párjával, Fekete Ádámmal ezüstérmet nyert.

Hajdu Jonatán: Nagyon boldog vagyok, mivel világbajnokságon soha nem sikerült még ötödik helyen zárnom, hiszen eddig a hatodik helyezésem volt a legjobb. Köszönöm a fantasztikus szurkolást azoknak, akik a helyszínen, és azoknak is, akik otthon tették ezt meg. Nagyon jó évem volt, hiszen Ádámmal sikerült 500 méteren ezüstérmet nyernünk. Azt a következő felkészülésünk alkalmával figyelembe kell vennünk, hogy a mezőny nagyon megerősödött, így még jobbnak kell lennünk, mint amire eddig gondoltunk. Ez azt jelenti, hogy még komolyabban kell végeznünk a felkészülést.

 

 

A rovat további hírei: Sport

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Győzelemmel zárt a Dunaferr

Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Előzött a Brassó

Előzött a Brassó

2020. február 17. (hétfő)

Hiába küzdött nagyot, az első harmadban összeszedett nagy hátrányát nem tudta ledolgozni, így kikapott Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadót nyertek az egyetemisták

Rangadót nyertek az egyetemisták

2020. február 17. (hétfő)

A DUE DSE NB II-es asztalitenisz csapata házi rangadót nyert, míg az NB III-as együttes Veszprémben örülhetett kiütéses győzelemnek.