Jonatán egy másodperccel csúszott le a dobogóról!

2019. augusztus 25. (vasárnap) 12:50 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán a szegedi kajak-kenu világbajnokság C1 200 méteres versenyszámában az ötödik helyen ért célba.

A szombati középdöntőből 39.97-es idővel kvalifikálta magát a döntőbe Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa a C1-esek 200 méteres fináléjába a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Molnár Gergely tanítványa a sprintszámban, melyen ott volt a riói olimpián ismét bizonyíthatta tehetségét, de sajnálatunkra ezt a távot már nem láthatjuk többet az ötkarikás játékokon. De nem ez, hanem a legjobb teljesítmény elérése hajtotta a négyes pályán induló Jonatánt, aki jó rajt után nagyszerűen haladt a mezőnnyel. Fél távhoz érve a negyedik, ötödik helyen haladt, így ekkor látszott, hogy a végelszámolásnál ott lehet az a dobogó közelében. A legvégét és a hajó berúgását is remekül oldotta meg Jonatán, aki végül 41.18-as idővel az ötödik helyen zárt.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

Hajdu Jonatán ezzel a teljesítményével egy éremmel zárta a világbajnokságot, hiszen a C2 500 méteres versenyszámában párjával, Fekete Ádámmal ezüstérmet nyert.

Hajdu Jonatán: Nagyon boldog vagyok, mivel világbajnokságon soha nem sikerült még ötödik helyen zárnom, hiszen eddig a hatodik helyezésem volt a legjobb. Köszönöm a fantasztikus szurkolást azoknak, akik a helyszínen, és azoknak is, akik otthon tették ezt meg. Nagyon jó évem volt, hiszen Ádámmal sikerült 500 méteren ezüstérmet nyernünk. Azt a következő felkészülésünk alkalmával figyelembe kell vennünk, hogy a mezőny nagyon megerősödött, így még jobbnak kell lennünk, mint amire eddig gondoltunk. Ez azt jelenti, hogy még komolyabban kell végeznünk a felkészülést.

 

 

A rovat további hírei: Sport

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.