Jonatán egy másodperccel csúszott le a dobogóról!

2019. augusztus 25. (vasárnap) 12:50 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán a szegedi kajak-kenu világbajnokság C1 200 méteres versenyszámában az ötödik helyen ért célba.

A szombati középdöntőből 39.97-es idővel kvalifikálta magát a döntőbe Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa a C1-esek 200 méteres fináléjába a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Molnár Gergely tanítványa a sprintszámban, melyen ott volt a riói olimpián ismét bizonyíthatta tehetségét, de sajnálatunkra ezt a távot már nem láthatjuk többet az ötkarikás játékokon. De nem ez, hanem a legjobb teljesítmény elérése hajtotta a négyes pályán induló Jonatánt, aki jó rajt után nagyszerűen haladt a mezőnnyel. Fél távhoz érve a negyedik, ötödik helyen haladt, így ekkor látszott, hogy a végelszámolásnál ott lehet az a dobogó közelében. A legvégét és a hajó berúgását is remekül oldotta meg Jonatán, aki végül 41.18-as idővel az ötödik helyen zárt.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

Hajdu Jonatán ezzel a teljesítményével egy éremmel zárta a világbajnokságot, hiszen a C2 500 méteres versenyszámában párjával, Fekete Ádámmal ezüstérmet nyert.

Hajdu Jonatán: Nagyon boldog vagyok, mivel világbajnokságon soha nem sikerült még ötödik helyen zárnom, hiszen eddig a hatodik helyezésem volt a legjobb. Köszönöm a fantasztikus szurkolást azoknak, akik a helyszínen, és azoknak is, akik otthon tették ezt meg. Nagyon jó évem volt, hiszen Ádámmal sikerült 500 méteren ezüstérmet nyernünk. Azt a következő felkészülésünk alkalmával figyelembe kell vennünk, hogy a mezőny nagyon megerősödött, így még jobbnak kell lennünk, mint amire eddig gondoltunk. Ez azt jelenti, hogy még komolyabban kell végeznünk a felkészülést.

 

 

A rovat további hírei: Sport

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.