Dunaújváros Hetilap

Kérdések és válaszok - Nyílt fogadóórát tartottak

2019. augusztus 14. (szerda) 9:16 - Brousil Csaba

Palkovics Katalin, a 9. számú választókörzet képviselőjelöltje, Sztankovics László, a 8. számú választókörzet képviselője és Mészáros László, a 10. számú választókörzet képviselőjelöltje nyílt fogadóórát tartott a Béke városrészben. A rendhagyó fogadóórán Cserna Gábor polgármester is részt vett.

A lakók a múlt heti nyílt fogadóórához hasonlóan ezen az eseményen is elmondták észrevételeiket, problémájukat, melyek a mindennapjaikat érintik. Szó volt a városrészben található szelektív hulladékgyűjtő sziget körüli áldatlan állapotokról, melynél a már kihelyezett térfigyelő kamera visszatartó erejében bíznak a lakók. Elmondták, hogy kevés az utcai szemetes, néhol a járdák állapota már nem megfelelő és a boltok, üzletek némelyike körül elég nagy a rendetlenség.

Cserna Gábor elmondta, hogy a városban folyamatosak a járdafelújítások, és folyamatosan próbálják pótolni a sokszor megrongált vagy ellopott kézi szemeteseket is. Somogyiné Gebei Zsuzsanna az ivóvíz bevezetésének kérdését vetette fel a kiskertes övezetben, mire Palkovics Katalin elmondta, hogy ez nem is biztos, hogy az önkormányzat kompetenciájába tartozik, de tud a kerttulajdonosok kérelméről. Mint mondta ehhez több hatóság engedélyeire is szükség van, így a folyamat elhúzódó, de megnyugtatta a jelenlévőket, hogy képviselni fogja az érdekeiket. A hulladék elszállítása is felmerült, hogy kaphatnának egy évben egy konténert ezen a környéken és akkor lomtalanítás jelleggel ki tudnák dobni a felesleges szemetet. Palkovics Katalin elmondta, hogy erre van lehetőség telkenként 3 köbméter erejéig évente egyszer. Azt javasolta, hogy a szomszédokkal összebeszélve nyújtsák be a kérelmet a Dunanetthez és akkor kapnak közösen egy nagyobb konténert.

Balonyi Pál a Dobó utca mögötti sétány betonjának balesetveszélyes állapotáról szólt, majd elmondta, hogy a vasút területén hatalmas a gaz és tavaly nyírták le ott utoljára a területet. Kiemelte, hogy a vasútnál lévő garázsokhoz vezető utak is rossz állapotúak. Sztankovics László válaszában elmondta, hogy amennyiben a MÁV engedélyt ad az őt javításához, akkor oda zúzott betont vagy zúzott aszfaltot ingyen tudnak biztosítani, ami élhetőbbé tenné a közlekedést azon a területen.

Idősebb körzetlakók kérték, hogy az önkormányzat segítsen megoldani azt a problémát, hogy könnyebben lehessen eljutni a temetőbe a helyi járatos buszokkal, mert a 40-es busz nem várja meg a csatlakozást. Cserna Gábor elmondta, hogy ez ügyben mihamarabb felkeresi a KNYKK Zrt. területileg illetékes vezetőjét. Az Északi lakóparkkal kapcsolatban a csatornázási munkálatokkal kapcsolatban merült fel kérdés. Mészáros László elmondta, hogy mindenben segíteni fog az ott élőknek és minden problémás kérdésre megtalálják majd a megoldást, ezt elősegítendő lakossági fórumokat szervez majd a körzetlakóknak, ahol megvitathatják a problémás kérdéseket.

A rovat további hírei: Közélet

Gyorsan intézkedett a polgármester

Gyorsan intézkedett a polgármester

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Milyen állapotban van a dunaújvárosi  szennyvíztisztító – fordultunk Markóth Bélához a polgármesteri hivatal városüzemeltetés és beruházási osztályvezetőjéhez annak apropóján, hogy a múlt héten szombaton bűzös és gusztustalan hordalékkal találkoztak a horgászok a szennyvíztisztító kivezetésénél.

D+ Híradó - Dunaújváros kenyere, uszodafelújítás

D+ Híradó - Dunaújváros kenyere, uszodafelújítás

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Folytatódik a Dunaújváros kenyere program, megújul a Fáy utcai focipálya, célegyenesben az uszoda felújítása,  - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Újabb félmillió forintnyi jótékonyság

Újabb félmillió forintnyi jótékonyság

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Félmillió forintot fordíthat egy szenzoros fejlesztő szoba kialakítására a Pedagógiai Szakszolgálat helyi tagintézménye a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció által.

A tehetséggondozás közös nemzeti ügy

A tehetséggondozás közös nemzeti ügy

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok felfedezése és folyamatos támogatása közös nemzeti ügy - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára.

Átalakul a focipálya a Rómain

Átalakul a focipálya a Rómain

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A Fáy utcában található műfüves focipályán végeznek átalakításokat a szakemberek a napokban. Új drótháló kerül a rácsok helyére, valamint a pályán is elvégzik a mélytisztítást.

Harminc új parkoló

Harminc új parkoló

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Bár még nem készült el teljes egészében, de a lakók már használatba is vették a Gábor Áron utcában épített új parkolókat.

Lovas zarándoklat érkezik a városba

Lovas zarándoklat érkezik a városba

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A Mohácsi Nemzeti Emlékhely kezelője fontos feladatának tartja a területén fekvő történelmi emlékek megőrzését és a hagyományápolást.