Dunaújváros Hetilap

Kérdések és válaszok - Nyílt fogadóórát tartottak

2019. augusztus 14. (szerda) 9:16 - Brousil Csaba

Palkovics Katalin, a 9. számú választókörzet képviselőjelöltje, Sztankovics László, a 8. számú választókörzet képviselője és Mészáros László, a 10. számú választókörzet képviselőjelöltje nyílt fogadóórát tartott a Béke városrészben. A rendhagyó fogadóórán Cserna Gábor polgármester is részt vett.

A lakók a múlt heti nyílt fogadóórához hasonlóan ezen az eseményen is elmondták észrevételeiket, problémájukat, melyek a mindennapjaikat érintik. Szó volt a városrészben található szelektív hulladékgyűjtő sziget körüli áldatlan állapotokról, melynél a már kihelyezett térfigyelő kamera visszatartó erejében bíznak a lakók. Elmondták, hogy kevés az utcai szemetes, néhol a járdák állapota már nem megfelelő és a boltok, üzletek némelyike körül elég nagy a rendetlenség.

Cserna Gábor elmondta, hogy a városban folyamatosak a járdafelújítások, és folyamatosan próbálják pótolni a sokszor megrongált vagy ellopott kézi szemeteseket is. Somogyiné Gebei Zsuzsanna az ivóvíz bevezetésének kérdését vetette fel a kiskertes övezetben, mire Palkovics Katalin elmondta, hogy ez nem is biztos, hogy az önkormányzat kompetenciájába tartozik, de tud a kerttulajdonosok kérelméről. Mint mondta ehhez több hatóság engedélyeire is szükség van, így a folyamat elhúzódó, de megnyugtatta a jelenlévőket, hogy képviselni fogja az érdekeiket. A hulladék elszállítása is felmerült, hogy kaphatnának egy évben egy konténert ezen a környéken és akkor lomtalanítás jelleggel ki tudnák dobni a felesleges szemetet. Palkovics Katalin elmondta, hogy erre van lehetőség telkenként 3 köbméter erejéig évente egyszer. Azt javasolta, hogy a szomszédokkal összebeszélve nyújtsák be a kérelmet a Dunanetthez és akkor kapnak közösen egy nagyobb konténert.

Balonyi Pál a Dobó utca mögötti sétány betonjának balesetveszélyes állapotáról szólt, majd elmondta, hogy a vasút területén hatalmas a gaz és tavaly nyírták le ott utoljára a területet. Kiemelte, hogy a vasútnál lévő garázsokhoz vezető utak is rossz állapotúak. Sztankovics László válaszában elmondta, hogy amennyiben a MÁV engedélyt ad az őt javításához, akkor oda zúzott betont vagy zúzott aszfaltot ingyen tudnak biztosítani, ami élhetőbbé tenné a közlekedést azon a területen.

Idősebb körzetlakók kérték, hogy az önkormányzat segítsen megoldani azt a problémát, hogy könnyebben lehessen eljutni a temetőbe a helyi járatos buszokkal, mert a 40-es busz nem várja meg a csatlakozást. Cserna Gábor elmondta, hogy ez ügyben mihamarabb felkeresi a KNYKK Zrt. területileg illetékes vezetőjét. Az Északi lakóparkkal kapcsolatban a csatornázási munkálatokkal kapcsolatban merült fel kérdés. Mészáros László elmondta, hogy mindenben segíteni fog az ott élőknek és minden problémás kérdésre megtalálják majd a megoldást, ezt elősegítendő lakossági fórumokat szervez majd a körzetlakóknak, ahol megvitathatják a problémás kérdéseket.

A rovat további hírei: Közélet

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

2019. december 12. (csütörtök)

A DVG szakemberei újabb három példányt vágtak ki a Vasmű úti platánsorról – az önkormányzat közleménye szerint az választások előtt végzett rekonstrukció négy-hat évvel rövidítette az állomány élettartamát.

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

2019. december 12. (csütörtök)

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

2019. december 11. (szerda)

Az adventi időszak hírei mellett a Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának anyagából nyílt kiállítás, valamint a jégcsarnokban rendezett utánpótlástorna szerepel a DSTV Híradójának keddi kínálatában. Katt a hangképes összeállításért!

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.