Kovács-arany felemáskorláton

2019. augusztus 31. (szombat) 13:18 - Szárszó Lajos

Kovács Zsófia a tegnapi Országos Bajnokság egyéni összetett bajnokságában elért ezüstérme mellé ma kiváló felemáskorlát gyakorlattal egy aranyérmet is begyűjtött.

Az olimpiai kvalifikációs szezonban minden sportoló arra készül, hogy azon, azokon a versenyeken, melyek indulási jogot érnek Magyarországnak, a lehető legjobb formát mutassák. Mivel Kovács Zsófia számára ez a szeptember végi, Párizsban megrendezendő világbajnokság lesz, ezért Trenka János tanítványa a formáját akkorra élesíti majd. De addig is rendkívül sok munka, és az országos bajnokságon való szereplés vár Zsófiára, aki edzői döntés alapján – éppen a formaidőzítés és a sérülések elkerülése miatt – kihagyja a szeptemberi szombathelyi világkupa állomást. De visszatérve a jelenleg is tartó országos bajnokságra, a Dunaferr olimpikonja tegnap az egyéni összetettben 52.000 pontot gyűjtve ezüstérmes lett. Még mielőtt azonban bárki is legyintene, hogy „csak” ezüstérem, és „csak” 52.000 pont, annak érdemes az okokról tájékozódnia. Trenka János vezetőedzőt kérdeztük a miértekről, és tanítványa mai eredményéről:

- Zsófia a tegnapi, országos összetett és szerenkénti selejtező napon először felemáskorláton mutatta be gyakorlatát. Ott sajnos egyből rontással kezdett, ami azonnal egy pontos levonást jelentett. A folytatásban azonban javított, így ötödikként kvalifikált a mai szerenkénti döntőbe. A következő szer a gerenda volt, ahol a felugrás nem sikerült, így megbillent, de ebben a gyakorlatában is közel egy pont maradt benne. Ennek ellenére itt is bejutott a döntőbe.

Kép: DO-archív

A harmadik szer a talaj volt, ahol szép gyakorlattal került a vasárnapi döntőbe, majd az ugrás következett. Erről azért érdemesebb több szót ejteni, mert itt a szakvezetés úgy döntött, természetesen Zsófia világbajnoki szereplésének és az olimpiai kvalifikáció megszerzésének érdekében, hogy könnyített ugrást mutat be, nehogy a leérkezésnél megnyomja a lábát, nehogy megsérüljön. Ha nem így döntünk, hanem esetleg rizikózunk, akkor megnyerhette volna az összetett bajnokságot, de mi most ezt nem vállaltuk be. Ebből fakadt a fél pontos lemaradása az első helyről és az, hogy ugrásban nem került az egyéni döntőbe.

- A mai napon viszont érdekeltek voltatok a felemáskorlát fináléjában.

- Zsófiát a sorsolás alapján elsőként szólították a szerhez. Nagyon szép gyakorlatot mutatott be, a tegnapi rontásnak nyoma sem volt. Ennek köszönhetően magabiztosan, a második helyzeteztet három tizeddel megelőzve lett aranyérmes. Emiatt nagyon boldogok vagyunk annak ellenére is, hogy egy apró hiba miatt legalább három tized benne maradt a gyakorlatban. Ezt nem kritikaként, hanem azért említem, mert még látjuk, hogy hol van fejlődési lehetőségünk. Mint azt Trenka János elmondta, Zsófia holnap két döntőben, gerendán és talajon áll a bírók elé.

A rovat további hírei: Sport

A DUE nyerte a rangadót!

A DUE nyerte a rangadót!

2019. november 13. (szerda)

A BVSC-Zugló Diapolo együttesének otthonában aratott magabiztos győzelmet a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Magabiztos DAB-siker!

Magabiztos DAB-siker!

2019. november 13. (szerda)

A Dunaújvárosi Acélbikák a harmadik harmadban nyújtott gólerős játékuknak köszönhetően hozták haza a bajnoki pontokat a Vasas otthonából.

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

2019. november 13. (szerda)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát a pénteki, Uruguay elleni stadionavató előtt.

Ma már a Vasas következik

Ma már a Vasas következik

2019. november 13. (szerda)

A bajnoki címvédő elleni öldöklő küzdelem után a sereghajtó otthonába látogatnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Rangadó előtt a vízilabdázók!

Rangadó előtt a vízilabdázók!

2019. november 13. (szerda)

A DUE-Maarsk Graphics OBI-es női vízilabdázói a bajnokság hetedik fordulójában a mindig veszélyes BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez utaznak.

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.