Nagy csaták a homokban

2019. augusztus 20. (kedd) 23:21 - spigott

A Csudarugdalók gárdája nyerte a 12. alkalommal megrendezett I. Szent István Kupa elnevezésű strandfoci tornát a Szalki-szigeten.

Amint azt az elmúlt években megszokhattuk, városunk önkormányzata, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a helyi Tourinform Iroda idén is megrendezte augusztus 20-án az I. Szent István Kupa küzdelmeit. A Szalki-szigeten megtartott viadalon strandfociban, strandkézilabdában, valamint strandröplabdában mérették meg magukat a sportolni, versenyezni vágyók, az óriási hőség ellenére is kiváló hangulatban, remek körülmények között.

A labdarúgó versengésében nyolc együttes vett részt, melyek két négyes csoportban küzdöttek meg az elődöntőt érő első két hely megszerzéséért, s az A-csoportból végül a Csudarugdalók és a Frankcity, míg a B-ből a Multisteel és a Ruform jutott be a legjobb négy közé. Délután kettő órától rendezték meg az elődöntőket és a helyosztókat, ahol előbb az A07BFC Beach Stars 3-0-ra legyőzte a Haladás FC-t a hetedik helyért. Ezt követte a két elődöntő, melyeken a Multisteel és a Csudarugdalók jutottak be a fináléba, előbbi a Ruformot győzte le 1-0-ra, míg utóbbi a Frankcity ellen diadalmaskodott 3-1-re.

Az ötödik helyért lejátszott találkozón a Gaszi gárdája 5-0-s sikert aratott a Riki FC ellen, míg a bronzcsatában a Ruform szintén igen simán, 6-1-re diadalmaskodott a Frankcity ellen. A torna fináléja óriási csatát hozott, melyben a Csudarugdalók végletekig kiélezett mérkőzésen 3-2-es sikert aratott a Multisteel ellen, így idén ők örülhettek a 12. alkalommal megrendezett I. Szent István Strandfoci Kupa megnyerésének.

A Strandofci Kupa végeredménye: 1. Csudarugdalók, 2. Multisteel, 3. Ruform, 4. Frankcity, 5. Gaszi, 6. Riki FC, 7. A07BFC Beach Stars, 8. Haladás FC

Különdíjak

Legjobb játékos: Dorogi Benjamin
Legjobb kapus: Rigó László
Gólkirály: Jaksütz Róbert
DLSZ + díj: Haladás FC
Miklós István díj: Ifjabb Miklós István

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.