Dunaújváros Hetilap

Rendhagyó fogadóórát tartottak Óvárosban

2019. augusztus 7. (szerda) 9:16 - Brousil Csaba

Mészáros László, a 10. számú választókörzet képviselőjelöltje nyílt fogadóórára invitálta az érdeklődő óvárosi polgárokat kedden, a Széchenyi Pékség előtti parkolóba. 

A rendhagyó fogadóórán Cserna Gábor polgármester és Hingyi László képviselő is részt vett és ellátogatott az eseményre Palkovics Katalin, a szomszédos, 9-es számú választókörzet fideszes képviselőjelöltje is. Hingyi László, a körzet jelenlegi képviselője bemutatta a megjelent körzetlakóknak a képviselőjelöltet és elmondta, hogy bízik benne, hogy Mészáros László lesz az, aki a körzeti fejlesztéseket tovább viheti majd utána és akikkel a lakók ugyanolyan jó viszonyt tudnak majd kialakítani, mint tették azt vele a sok év alatt. A körzetlakók elmondták az összegyűlteknek a saját lakókörnyezetükben általuk tapasztalt problémákat, melyek megoldásához kértek segítséget. Szóba került a Lebuki patak gyalogoshídjának visszahelyezése, mely azért lenne fontos, hogy a környéken lakók így rövidebb úton, tehát könnyebben juthassanak el a temetőbe.

Szóba került továbbá a Tégladűlő utca kérdése is, ahol helyrajzi számok szerint vannak az ingatlanok, de házszámuk nincs. Ezt azért kellene orvosolni, hogy a rendvédelmi szervek baj esetén pontosan tudjanak a helyszínre érkezni. Elhangzott, hogy a közlekedést megnehezítik az útra belógó fák, bokrok ágai-bogai és ez balesetveszélyes helyzeteket idéz elő. Hingyi László erre válaszul elmondta, hogy ezt lehet kérelmezni a városüzemeltetési osztályon a hivatalban, ősszel lombhullatási időszakban kérésre ezeket a munkákat el is végzik. A Páskom utcába a járda kialakítása is téma volt, de erről először a lakóközösségnek kell dönteni, hogy a saját telekrészükből vagy az úttestből kívánnak elvenni ahhoz, hogy megépülhessen a járda. Siba László felvetette a Vadvirág utcában lévő garázssornál a fennmaradó helyeken a beépítés lehetőségét, melyet ő már kérvényezett, de azt elutasították. Cserna Gábor megkérte a képviselőjelöltet, hogy ennek még a héten járjon utána. A felmerülő kérdések kapcsán Cserna Gábor polgármester megkérte a lakókat, hogy problémáikat írásban jutassák el a képviselőjelöltekhez, Hingyi Lászlóhoz és ezután hozzá, hogy minél előbb orvosolhassák a felmerülő kérdéseket.

Mészáros László képviselőjelölt közbenjárására ősszel újra megnyithat Pálhalmán az ABC, így az ott lakók friss pékárut, és egyéb élelmiszereket vásárolhatnak majd. A képviselőjelölt arra biztatta a körzetlakókat, hogy bármilyen kérdésük, kérésük esetleg problémájuk akad, akkor bátran keressék őt, mindent meg fog tenni azért, hogy a lakók kényelme biztosított legyen a körzetben.

A rovat további hírei: Közélet

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.