Toronyóra lánccal

2019. augusztus 15. (csütörtök) 20:59 - doszerk

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.

Kezdjük ott, hogy ha valaha is számított neki a körzet és nem csak a pozíció és az azzal járó fizetés izgatta, akkor is ciki, hogy egyik várost, községet, falut se látogatta meg az elmúlt majdnem másfél év alatt. Adonyban például nyugodtan végigsétálhat a főutcán, nem fogja senki kérdőre vonni, miért nem csinált semmit, mert nem ismeri fel senki. Ercsiben is csak akkor járt, amikor elterelték a forgalmat az M6-s autópályáról és muszáj volt arra kanyarodnia Pest felé menet, és talán még ő se tagadná, hogy fel se tudna sorolni öt nem dunaújvárosi iskolát a körzetében. Szóval a "magára hagyta a körzetet" elég enyhe kifejezés.

Dunaújváros sem kivétel és ide is csak "muszájból" jön le budapesti otthonából. Méghozzá azért, mert jött a nagy ötlet, a polgármesterség. Pintér Tamás osztott-szorzott és rádöbbent, hogy a Jobbiknak reszeltek, a következő országgyűlési választáskor pedig jó eséllyel neki is, szóval kéne a lóvé 2022 után is. Nagyjából össze is foglaltuk a motivációt.

A hogyan és a miként már cifrább. Mivel a Jobbik már úgyis önmaga paródiája, belefér ha az egykori ellenséggel cimborál, hátat fordítva múltjának és egykori elveinek, már ha volt neki olyan. Ez a mentőöv a DK lett, vagyis Pintér Tamás legújabb legjobb barátai, a liberálisok. A DK-nak pedig az a Gyurcsány az elnöke, aki szemrebbenés nélkül támadott a tüntetőkre 2006-ban, nem válogatva az eszközök között. Ez ugyanaz a Gyurcsány, aki miatt létrejött a Jobbik, és akit Pintér Tamás is börtönbe akart volna zárni. Most meg egymás mellett könyörögnek a választóknak még ötévnyi fizetésért és szítják a gyűlöletet. Nem csoda, hogy minden nap borul valahol a nagy összefogás.

De akkor mit tett Pintér Tamás Dunaújvárosért a Parlamentben? Hát felszólalt. Ennyi. Népszerű érv az ellenzék körében az, hogy bezzeg Pintér Tamás milyen sokszor felszólalt a Parlamentben és ez milyen remek dolog és ettől ő egy csodálatos ember, aki tesz valamit a körzetéért. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Páran összekeverik ugyanis a felszólalást, a hisztizést és a panaszkodást a cselekvéssel. Az, hogy valaki nyilvánosan szidja a szülővárosát és nem győzi egy szemétdombnak beállítani a saját körzetét az még nem jelenti azt, hogy ő tesz is valamit. Szóval ha legközelebb egy fotelforradalmár a városvezetés ellen szólal fel a facebook-on és szidja a várost, akkor jusson eszébe, hogy pontosan annyit tett Dunaújvárosért, mint Pintér Tamás, szóval igazán büszke lehet magára. És ha valakiben felmerül a kérdés, hogy akkor mi különbség van a facebook-on hisztizés és az Országházban hisztizés között, a válasz az, hogy a milliós fizetés. Ha Pintér Tamás igazán komolyan gondolná ezt a polgármesterkedést és nem csak a pénzre hajtana, akkor lemondana az országgyűlési képviselőségéről. Akkor elhinnénk, hogy sokat kockáztat. Főleg mert már rég megtagadta a saját pártját és azokat, akik rászavaztak. Addig viszont nem bukhat. Ha nyer, jön a fizu további öt évig, ha nem, akkor sincs baj, a kényelmes pesti bársonyszék még mindig ott van a zsíros fizetéssel és ráér kitalálni mikor lépjen be Gyurcsány pártjába, hogy később is meglegyen a pozíció.

Az ellenzék, vagyis a baloldali politikusok (a jobbikosokat is ideértve) remekül értenek ahhoz, hogy mártírt csináljanak saját magukból. Szegény Pintér Tamás is csak azért nem tud mit tenni a körzetért, mert a csúnya fideszes bácsik és nénik nem hagyják. Mondja ő. Jó kérdés akkor, hogy ez miért változna akkor, ha egy egész várost rántana magával az ellenzék mocsarába és nem csak ő egyedül inná meg a levét annak, hogy nem csinál semmit, hanem több, mint negyvenezer ember. Leszámítva persze azt, hogy ez a több, mint negyvenezer ember nem kap ezért milliós fizetést. Ez persze őt totál nem érdekli. És ne legyenek illúzióink, amikor a kampány során Pintér Tamás azt hangoztatja majd, mennyi mindent tehetne a városért, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy eddig ugyan miért nem tett semmit, mire fel a feltételes mód és ha megválasztják miért tűnne el ez a feltételes mód?

Ha pedig ezeket a kérdéseket feltenné neki valaki, ő valószínűleg elővenné a "Nagy szavak, amik semmit se jelentenek és semmi konkrétumot nem tartalmaznak, cserébe jól hangzanak" című könyvet, amit hozzá hasonló hazug politikusoknak írt Gyurcsány Ferenc, és abból idézne valami ideillőt.

A rovat további hírei: Politika

A Jobbik horrorkoalíciója

A Jobbik horrorkoalíciója

2019. szeptember 18. (szerda)

A Momentum elnöke szerint a háború elől menekülő bevándorlóknak igenis joguk van belépni Európába, és a kontinensnek kötelessége őket elszállásolni és gondjukat viselni.

Még három hétig lehet kérni az átjelentkezést

Még három hétig lehet kérni az átjelentkezést

2019. szeptember 18. (szerda)

Több mint tízezren jelezték eddig, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a lakóhelyüktől távol, bejelentett tartózkodási helyükön kívánnak szavazni. Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.

Az ellenzék bevándorláspárti polgármesterjelöltjei nagy veszélyt jelentenek a településekre

Az ellenzék bevándorláspárti polgármesterjelöltjei nagy veszélyt jelentenek a településekre

2019. szeptember 17. (kedd)

Az ellenzék bevándorláspárti polgármesterjelöltjei nagy veszélyt jelentenek a településekre - jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kósa: az ellenzéknek az összefogással nem sikerült elérnie célját

Kósa: az ellenzéknek az összefogással nem sikerült elérnie célját

2019. szeptember 17. (kedd)

Az ellenzék által meghirdetett összefogás nem érte el a célját, mert nem teljesült az az elképzelésük, hogy minden olyan helyen, "ahol érdemes", a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje ellen csak egy ellenzék által támogatott jelölt induljon, - jelentette ki Kósa Lajos.

Ellenzéki rémálom volt a jelöltállítás

Ellenzéki rémálom volt a jelöltállítás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Az önkormányzati választások jelöltállítási folyamata lezárult, lassan láthatóvá válik, hogy az ellenzéki ultraliberális pártok milyen állapotban futnak neki a következő választási vereségüknek - írja a Magyar Nemzet.

Kósa: a további fejlesztés, szépítés vagy a háborúskodás között kell választani

Kósa: a további fejlesztés, szépítés vagy a háborúskodás között kell választani

2019. szeptember 15. (vasárnap)

A további építkezés, fejlesztés, szépítés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása az önkormányzati választás tétje - mondta vasárnapi Veszprémben, sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke.

Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba

Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba

2019. szeptember 13. (péntek)

Trócsányi László személyében Magyarország nagyszerű embert jelölt az Európai Bizottságba – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. A miniszterelnök a családpolitikáról szót ejtve kijelentette, hogy “a mi kormányunk alatt történt a legtöbb jó dolog a családokkal”, és elmondta, hogy már a második és a harmadik családvédelmi akcióterv részletein gondolkodik.