Toronyóra lánccal

2019. augusztus 15. (csütörtök) 20:59 - doszerk

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.

Kezdjük ott, hogy ha valaha is számított neki a körzet és nem csak a pozíció és az azzal járó fizetés izgatta, akkor is ciki, hogy egyik várost, községet, falut se látogatta meg az elmúlt majdnem másfél év alatt. Adonyban például nyugodtan végigsétálhat a főutcán, nem fogja senki kérdőre vonni, miért nem csinált semmit, mert nem ismeri fel senki. Ercsiben is csak akkor járt, amikor elterelték a forgalmat az M6-s autópályáról és muszáj volt arra kanyarodnia Pest felé menet, és talán még ő se tagadná, hogy fel se tudna sorolni öt nem dunaújvárosi iskolát a körzetében. Szóval a "magára hagyta a körzetet" elég enyhe kifejezés.

Dunaújváros sem kivétel és ide is csak "muszájból" jön le budapesti otthonából. Méghozzá azért, mert jött a nagy ötlet, a polgármesterség. Pintér Tamás osztott-szorzott és rádöbbent, hogy a Jobbiknak reszeltek, a következő országgyűlési választáskor pedig jó eséllyel neki is, szóval kéne a lóvé 2022 után is. Nagyjából össze is foglaltuk a motivációt.

A hogyan és a miként már cifrább. Mivel a Jobbik már úgyis önmaga paródiája, belefér ha az egykori ellenséggel cimborál, hátat fordítva múltjának és egykori elveinek, már ha volt neki olyan. Ez a mentőöv a DK lett, vagyis Pintér Tamás legújabb legjobb barátai, a liberálisok. A DK-nak pedig az a Gyurcsány az elnöke, aki szemrebbenés nélkül támadott a tüntetőkre 2006-ban, nem válogatva az eszközök között. Ez ugyanaz a Gyurcsány, aki miatt létrejött a Jobbik, és akit Pintér Tamás is börtönbe akart volna zárni. Most meg egymás mellett könyörögnek a választóknak még ötévnyi fizetésért és szítják a gyűlöletet. Nem csoda, hogy minden nap borul valahol a nagy összefogás.

De akkor mit tett Pintér Tamás Dunaújvárosért a Parlamentben? Hát felszólalt. Ennyi. Népszerű érv az ellenzék körében az, hogy bezzeg Pintér Tamás milyen sokszor felszólalt a Parlamentben és ez milyen remek dolog és ettől ő egy csodálatos ember, aki tesz valamit a körzetéért. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Páran összekeverik ugyanis a felszólalást, a hisztizést és a panaszkodást a cselekvéssel. Az, hogy valaki nyilvánosan szidja a szülővárosát és nem győzi egy szemétdombnak beállítani a saját körzetét az még nem jelenti azt, hogy ő tesz is valamit. Szóval ha legközelebb egy fotelforradalmár a városvezetés ellen szólal fel a facebook-on és szidja a várost, akkor jusson eszébe, hogy pontosan annyit tett Dunaújvárosért, mint Pintér Tamás, szóval igazán büszke lehet magára. És ha valakiben felmerül a kérdés, hogy akkor mi különbség van a facebook-on hisztizés és az Országházban hisztizés között, a válasz az, hogy a milliós fizetés. Ha Pintér Tamás igazán komolyan gondolná ezt a polgármesterkedést és nem csak a pénzre hajtana, akkor lemondana az országgyűlési képviselőségéről. Akkor elhinnénk, hogy sokat kockáztat. Főleg mert már rég megtagadta a saját pártját és azokat, akik rászavaztak. Addig viszont nem bukhat. Ha nyer, jön a fizu további öt évig, ha nem, akkor sincs baj, a kényelmes pesti bársonyszék még mindig ott van a zsíros fizetéssel és ráér kitalálni mikor lépjen be Gyurcsány pártjába, hogy később is meglegyen a pozíció.

Az ellenzék, vagyis a baloldali politikusok (a jobbikosokat is ideértve) remekül értenek ahhoz, hogy mártírt csináljanak saját magukból. Szegény Pintér Tamás is csak azért nem tud mit tenni a körzetért, mert a csúnya fideszes bácsik és nénik nem hagyják. Mondja ő. Jó kérdés akkor, hogy ez miért változna akkor, ha egy egész várost rántana magával az ellenzék mocsarába és nem csak ő egyedül inná meg a levét annak, hogy nem csinál semmit, hanem több, mint negyvenezer ember. Leszámítva persze azt, hogy ez a több, mint negyvenezer ember nem kap ezért milliós fizetést. Ez persze őt totál nem érdekli. És ne legyenek illúzióink, amikor a kampány során Pintér Tamás azt hangoztatja majd, mennyi mindent tehetne a városért, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy eddig ugyan miért nem tett semmit, mire fel a feltételes mód és ha megválasztják miért tűnne el ez a feltételes mód?

Ha pedig ezeket a kérdéseket feltenné neki valaki, ő valószínűleg elővenné a "Nagy szavak, amik semmit se jelentenek és semmi konkrétumot nem tartalmaznak, cserébe jól hangzanak" című könyvet, amit hozzá hasonló hazug politikusoknak írt Gyurcsány Ferenc, és abból idézne valami ideillőt.

A rovat további hírei: Politika

Választás 2020: minta- és példaadó ellenzéki győzelem született!

Választás 2020: minta- és példaadó ellenzéki győzelem született!

2020. február 17. (hétfő)

Három nagyon fontos és első ránézésre is nyilvánvaló, továbbá egy kevesebbet említett, de szintén lényeges tényezőre fókuszálok a vasárnapi, elsöprő ellenzéki győzelmet hozott időközi országgyűlési választás kapcsán. Elemzés.

Választás 2020: Kálló Gergely, az összefogás jelöltje győzött az időközin!

Választás 2020: Kálló Gergely, az összefogás jelöltje győzött az időközin!

2020. február 16. (vasárnap)

Az összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi országgyűlési választást Fejér megye 4-es egyéni választókerületében. Az összes ellenzéki alakulatot maga mögött tudó jelölt magabiztos diadalt aratott – a Fidesz zsinórban harmadszor bukott nagyot Dunaújvárosban.

Választás 2020: adatoktól eredményig (online)

Választás 2020: adatoktól eredményig (online)

2020. február 16. (vasárnap)

Élőben követheti nyomon honlapunk hasábjain az időközi országgyűlési választás legfontosabb tényezőit. Az urnák 6 órakor nyíltak Fejér megye 4-es egyéni választókerületében, 19 órakor fejeződik be a választás – és remény szerint mihamarabb eredményekkel is jövünk!

Időközi választás: Megrázták a gyűlöletfát, és élvezik a gyümölcsét

Időközi választás: Megrázták a gyűlöletfát, és élvezik a gyümölcsét

2020. február 14. (péntek)

Taktikát változtattak a kormánypártok. Az eddig meglehetősen udvarias és visszafogott stílusban zajló időközi választás néhány nappal ezelőtt gyökeresen megváltozott...

Választás: tudnivalók, határidők az időközi előtt

Választás: tudnivalók, határidők az időközi előtt

2020. február 10. (hétfő)

Amint arról már beszámoltunk, hét jelölt száll ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án, azaz vasárnap körzetünkben. Itt az összes fontos információ a választással kapcsolatban – és persze újra megmutatjuk, milyen sorrendben szerepelnek a jelöltek a szavazólapon!

Szabad városok: kiálltak az önkormányzatok önállóságáért

Szabad városok: kiálltak az önkormányzatok önállóságáért

2020. február 10. (hétfő)

Dunaújvárosban találkoztak újra az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok polgármesterei – a szombati tanácskozás végén a szabad városok vezetői közleményt adtak ki az önkormányzatok önállóságáért.

Szabad városok: teázzon együtt három polgármesterrel!

Szabad városok: teázzon együtt három polgármesterrel!

2020. február 06. (csütörtök)

Három ellenzéki polgármester, Dunaújváros, Szeged és Hódmezővásárhely első embere várja közös teázásra a városlakókat a Városháza téren szombaton. Kötetlen beszélgetés  – egy szabad városban kérdezni is szabad.