Vereség a hibák ára

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 18. 20:58

Hiába vezetett két góllal is, hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Szentlőrinc SE elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A labdarúgó NB III harmadik fordulójában a Dunaújváros hazai pályán a Szentlőrinc SE együttesét fogadta. A hazaiak célja egyértelműen a győzelem megszerzése volt, hiszen ezzel szerették volna feledtetni az Iváncsa elleni, hazai pályán elszenvedett vereséget (1-2). Bár Lőrincz Emil tanítványai idegenben, a Kelen SC ellen győztek (2-0), ezt most hazai közönség előtt kellett megismételni. Nem számíthattunk önnyű meccsre, mivel a Szentlőrinc jobban kezdte a bajnokságot, mint a DPASE (egy győzelem és egy döntetlen), ráadásul csapatuk igen jó fizikummal rendelkező játékosokból áll. Mint az az összeállításból kiderült, a hazai szakvezetés nem számíthatott Busára, aki bokasérülése miatt maradt ki a keretből. Lendületesen kezdett mindkét fél, majd Hleba lökete ment centikkel a hazai kapu fölé. Jó volt látni a mieink agresszív letámadó játékát, ami több labdaszerzést eredményezett. Az első negyed órában igaz helyzetig nem jutottak a felek, de a meccs a tempó miatt élvezetes volt. Kovácsé volt az első gólszerzési lehetőség, aki miután jól lépett meg a védőjétől, remekül lőtt kapura, de a lövést Hajagos bravúrral ütötte ki.

A félidő felénél egy eladott labdából adódott a vendégek első lehetősége, melyet Harsányi hagyott ki, akinek lövését Pokorni vetődve fogta. A 29. percben aztán megszületett az első gól is, melyet a hazaiak szereztek. Kovács Hompóttal játszott össze, aki jól tette középre a labdát, melyet végül egy kisebb kavarodás után Besztercei emelt a kapuba (1-0). A folytatásban is a DPASE irányított, majd a játék átterelődött a hazai térfélre, ám ez nagyobb bajjal nem járt. Fordulás után a Szentlőrinc lépett fel támadóbb szellemben, akik több, mint tizenöt percig járatták úgy a labdát, hogy ahhoz szinte csak pillanatokra értek bele a hazaiak. Több sarokrúgást is elvégeztek, melyek egyikéből az előre futó Keresztes fejelt alig a felső léc fölé. A vendégek lemásolták a DPASE első félidei játékát az agresszív letámadással, a sok labdaszerzéssel. A 62. percben Hleba lőtt húsz méterről a bal kapufa mellé, majd Hompót blokkolta Vajda lövését. Ezek figyelmeztető jelek voltak, hiszen magához tért az álmából csapatunk. Ezt követően több remek kontrát is vezettek, igaz, eredmény nélkül, melyek közül Szepessyé volt a legveszélyesebb, de ő sajnos kapu fölé lőtt. A 71. percben a kontrák meghozták a sikert

Ezúttal Kovács kapott labdát középen, aki nagyon harcosan támadta meg azt, melyet szinte a védővel együtt terelt a hálóba (2-0). Öt perccel később azonban a Juhász harcossága hozta meg a vendégek szépítését, aki egy Pokorniról kivágódó labdát vágott a kapuba (2-1). Ettől izgalmassá vált a végjáték, főként, hogy Dorogi hibáját Vajda használta ki, aki a labdaszerzést követően mattolta Pokornit (2-2). A válaszra volt lehetőség a 83. percben, amikor Kovács tekerte el nagyszerűen a labdát a hosszú sarok felé, de a lövést hihetetlen bravúrral védte Hajagos. Pokornitól is kellett a bravúr egy perc múlva, de azt követő lövést már nem foghatta. Szöglet után Hleba lőtt tiszta helyzetből a kapuba, ezzel megfordítva a meccset (2-3). A vendégek ezzel a találattal, teljesen megérdemelten, a három pontot is bezsebelték.

Dunaújváros PASE – Szentlőrinc SE 2:3 (1:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Besztercei, Puskás, Hompót, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Szentlőrinc: Hajagos – Popadic, Czuczi, Vajda (Forró a 91. percben), Juhász, Hleba, Keresztes, Kondor (Crnojacki a 46. percben), Havas, Aszalós, Harsányi (Pergel a 85. percben). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.