A litvánok ellen kezdik a sorozatot a magyarok

doszerk - 2019. szeptember 24. 13:02

A magyar válogatott szerdán a Litvánia elleni, érdi mérkőzéssel kezdi a jövő decemberi női kézilabda Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

Idei utolsó hazai meccsére készül a magyar csapat, amely a Japánban sorra kerülő decemberi világbajnokság előtt a Koreai Köztársaságban vesz részt felkészülési tornán. A könnyűnek ígérkező mérkőzés ellenére Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak nincs egyszerű dolga, ugyanis csupán bő két nap áll rendelkezésére, ráadásul néhányan hiányoznak a keretből. A műtét után gyógyuló Planéta Szimonetta, valamint Kovács Anna és Mészáros Rea sem gyakorol a magyar női kézilabda-válogatottal Budaörsön, Tóth Gabriella pedig betegeskedik. A selejtezősorozat első fordulójában ennek ellenére magabiztos hazai siker várható, ugyanis a magyar és a litván együttes nincs azonos súlycsoportban. A balti állam csapata 1996-ban szerepelt először és eddig utoljára a kontinenstornán, a magyarok célja viszont a kijutás mellett az olimpiai kvalifikáció lesz a közeljövőben.

A két csapat eddigi négy találkozóját kivétel nélkül a magyarok nyerték. A hétfő délutáni edzés után Rasmussen kapitány emlékeztetett, hogy a válogatott több mint három hónappal ezelőtt játszotta legutóbbi mérkőzését, ezért a játékosok nem mindenre emlékeznek a korábban gyakoroltakból. Ráadásul ezúttal is több fiatalt hívott be a keretbe, nekik pedig még részletesebben kell elmagyarázni a feladatokat. "Nagyon türelmes vagyok a fiatal, tehetséges játékosokkal. Persze, ehhez idő kell, de ezúttal sajnos csak két nap áll rendelkezésünkre, ez nehezíti a feladatunkat. Egy kicsit tartok tőle, hogy fog kinézni a játékunk szerdán, de most nem kaphattuk meg a játékosokat előbb a klubjaiktól, ebből a két napból kell kihoznunk a legjobbat. Itt az idő arra is, hogy kiválasszam azt a 16 embert, aki majd Japánba utazik a világbajnokságra. Ezen a héten győznünk kell mindkét meccsünkön, és a saját stílusunkban kell kézilabdáznunk" - nyilatkozta a dán edző.

A Ferencváros balszélsője, Schatzl Nadine elárulta, hogy Rasmussen ezen az összetartáson is a védekezés stabilizálását tartja a legfontosabbnak. A magyar-litván Európa-bajnoki selejtező szerdán 19 órakor kezdődik Érden. A magyar csapat vasárnap Olaszország vendégeként Lignanóban lép pályára. A csoportnak Montenegró a negyedik tagja, a jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra az első két helyezett jut ki.

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HÁMORI Konszuéla (Váci NKSE), KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EUbility Group Békéscsabai ENKSE)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.