Élvezetes meccsen nyertek a Bikák

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 3. 20:33

A bajnoki rajt előtti utolsó előtti előkészületi mérkőzését a második harmadban mutatott kiváló játékának köszönhetően megérdemelten nyerte a DAB a Hokiklub Budapest ellen.

Mivel a legutóbbi két előkészületi mérkőzését elvesztették az Acélbikák, mindkét esetben egy góllal maradtak alul, így a mai összecsapáson mindenképpen győzelemre készültek. Ez azonban nem tűnt könnyű feladatnak a Hokiklub Budapest ellen, hiszen ez az az időszak, amikor a lábak a sok megterhelés miatt nem úgy mozognak még, mint majd a Liga során. Lendületesen, és egyből emberelőnnyel kezdtek a Bikák. mely idő alatt több lövéssel bemelegítették Kiss kapust. Ez azonban a harmadik percre egalizálódott, mivel Azari is két percet kapott, mellyel a fővárosiak Petres révén élni tudtak (0-1). A gól krónikájához az is hozzátartozik, hogy azt egy hatalmas les előzött meg, melyet a vonalbíró alaposan benézett.

Vuorijärvi ütőjén volt az egyenlítés, aki szólója végén a kapus mamutjába vágta a korongot, majd Azari lövése kerülte el a kaput. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, de igazán veszélyes akciók nélkül. Dansereau egyéni megmozdulása ért tapsot, majd Németh Péter került a büntetőpadra. Ekkor Hugsontól kellett két bravúr ahhoz, hogy ne duplázódjon meg a hátrányunk. A 15. percben Ráduly felső sarok felé tartó korongját kapta le Kiss, majd Szappanos keze emelkedett a magasba gólt jelezve, de azt csak ő látta bent, mivel a pakk a hazai kapus alatt tűnt el. Somogyi után Kovács Erik lövésénél mutatott be szép védést a Hokiklub hálóőre, majd Németh és Mazurek kiállításával kettős emberhátrányba kerültünk.

Azt nem csak kivédekezni sikerült, hiszen kontrákra is futotta a hazaiak erejéből, melyek közül Turcotte megindulása volt gólt érdemlő. Végül maradt az egygólos hátrány, melyet a második harmad elején megpróbált azonnal ledolgozni a DAB. Ez először kapufát, majd Dansereau lövése után már gólt ért (1-1). A következő két percben több helyzetet alakított ki a Dunaújváros, mint az első harmad egészében. Akkora nyomás alá helyezték a fővárosiakat, hogy ők csak keresgélték a korongot. Satek nem bírta ezt a nyomást, aki a büntetőpadon kötött ki, melyet góllal köszöntek meg a Bikák. Egy remek passzjáték végén Somogyi fejezte be eredményesen a támadást (2-1). Emberelőnyt ember hátrány követett, Pinczés ült le két percre, melyet le is töltött, vagyis megúszták kapott találat nélkül a hazaiak. A 31. percben Kovács Bronson próbálta rábeszélni a játékvezetőket az újabb hazai találatra, ez azonban nem jött össze neki, mivel a korong Kiss kapus hátsója alá szorulva lapult a gólvonal előtt. Mazurek bombája még nem, de Kovács Bronson tanítani való csukló mozdulata gólt ért a 35. percben (3-1). Óriási fordulatot hozott tehát a második harmad, de nem csak a gólok, a fordítás, hanem a mutatott játék miatt is, hiszen ebben a szakaszban a DAB esélyt sem adva ellenfelének fordította meg a meccset. A záró húsz perc elejét emberelőnyben játszották a Bikák, de a szépség ezúttal az eredményesség rovására ment.

Vagyis a passzok látványosak voltak, de azokból túl sokat mutattak be lövőhelyzetben is a csatárok, így az előny kihasználatlan maradt. A túloldalon Szappanos hagyott ki nagy ziccert, míg a mieinknél Azari lövését védte fejvédővel Kiss. Élvezetes, lendületes volt a meccs, hiszen a felek, előkészületi meccs révén mindent kiadtak magukból. Szépségdíjas támadásokat láthattunk a DAB-tól, de azért védekezni is kellett, főként Pinczés kiállítása miatt. Viszont eközben a támadásokra is maradt erejük a fiúknak. Előbb Somogyi szólója, majd Baker lövése után védett nagyszerűen a Hokiklub kapusa. Silló akciója után már ő is tehetetlen volt, mivel csatárunk nagy nyugalommal előbb tisztára játszotta magát, majd az üres kapuba emelte a korongot (4-1). Az utolsó percekre is maradtak lövések, így a nagy kedvvel játszó Dansereau és Silló tornáztatta meg Kisst, aki egyébként csapata legjobbja volt. Dansereau pluszban még egy gólpasszal is hozzájárult a négygólos sikerhez, aki emberelőnyben Mazureknek adott remek ütemű korongot (5-1), mely a meccs utolsó találata volt.

Dunaújvárosi Acélbikák – Hokiklub Budapest 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson, Spodniak – Mazurek 1, Silló, Pinzcés O., Hruby, Németh, Dansereau 1, Subotic, Lendak, Weninger, Ráduly, Tamás, Vuorijärvi, Kovács B. 1, Gulácsi, Kovács E., Baker, Dósa, Turcotte 1, Azari, Somogyi 1. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Hokiklub Budapest: Kiss, Gadácsi – Szécsi, Lévai, Horváth, Petres 1, Satek, Lőczi, Bán, Reiter, Pihlquist, Szécsi, Köllő, Rossiquel, Tornyai, Izsák, Albert, Németh, Kedves, Szappanos, Szűcs. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.

Pozitív gondolatok a döntő után

Pozitív gondolatok a döntő után

2021. júl. 30.

Összességében elégedett olimpiai szereplésével a DKSE tornásza, Kovács Zsófia, aki a 14. helyen zárta a tornászok egyéni összetett fináléját Tokióban.

Kovács Zsófia 14. az olimpián

Kovács Zsófia 14. az olimpián

2021. júl. 29.

Nem tudott javítani selejtezős eredményén, így a 14. helyen fejezte be a tokiói olimpia egyéni összetett fináléját a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!