Élvezetes meccsen nyertek a Bikák

2019. szeptember 3. (kedd) 20:33 - Szárszó Lajos

A bajnoki rajt előtti utolsó előtti előkészületi mérkőzését a második harmadban mutatott kiváló játékának köszönhetően megérdemelten nyerte a DAB a Hokiklub Budapest ellen.

Mivel a legutóbbi két előkészületi mérkőzését elvesztették az Acélbikák, mindkét esetben egy góllal maradtak alul, így a mai összecsapáson mindenképpen győzelemre készültek. Ez azonban nem tűnt könnyű feladatnak a Hokiklub Budapest ellen, hiszen ez az az időszak, amikor a lábak a sok megterhelés miatt nem úgy mozognak még, mint majd a Liga során. Lendületesen, és egyből emberelőnnyel kezdtek a Bikák. mely idő alatt több lövéssel bemelegítették Kiss kapust. Ez azonban a harmadik percre egalizálódott, mivel Azari is két percet kapott, mellyel a fővárosiak Petres révén élni tudtak (0-1). A gól krónikájához az is hozzátartozik, hogy azt egy hatalmas les előzött meg, melyet a vonalbíró alaposan benézett.

Vuorijärvi ütőjén volt az egyenlítés, aki szólója végén a kapus mamutjába vágta a korongot, majd Azari lövése kerülte el a kaput. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, de igazán veszélyes akciók nélkül. Dansereau egyéni megmozdulása ért tapsot, majd Németh Péter került a büntetőpadra. Ekkor Hugsontól kellett két bravúr ahhoz, hogy ne duplázódjon meg a hátrányunk. A 15. percben Ráduly felső sarok felé tartó korongját kapta le Kiss, majd Szappanos keze emelkedett a magasba gólt jelezve, de azt csak ő látta bent, mivel a pakk a hazai kapus alatt tűnt el. Somogyi után Kovács Erik lövésénél mutatott be szép védést a Hokiklub hálóőre, majd Németh és Mazurek kiállításával kettős emberhátrányba kerültünk.

Azt nem csak kivédekezni sikerült, hiszen kontrákra is futotta a hazaiak erejéből, melyek közül Turcotte megindulása volt gólt érdemlő. Végül maradt az egygólos hátrány, melyet a második harmad elején megpróbált azonnal ledolgozni a DAB. Ez először kapufát, majd Dansereau lövése után már gólt ért (1-1). A következő két percben több helyzetet alakított ki a Dunaújváros, mint az első harmad egészében. Akkora nyomás alá helyezték a fővárosiakat, hogy ők csak keresgélték a korongot. Satek nem bírta ezt a nyomást, aki a büntetőpadon kötött ki, melyet góllal köszöntek meg a Bikák. Egy remek passzjáték végén Somogyi fejezte be eredményesen a támadást (2-1). Emberelőnyt ember hátrány követett, Pinczés ült le két percre, melyet le is töltött, vagyis megúszták kapott találat nélkül a hazaiak. A 31. percben Kovács Bronson próbálta rábeszélni a játékvezetőket az újabb hazai találatra, ez azonban nem jött össze neki, mivel a korong Kiss kapus hátsója alá szorulva lapult a gólvonal előtt. Mazurek bombája még nem, de Kovács Bronson tanítani való csukló mozdulata gólt ért a 35. percben (3-1). Óriási fordulatot hozott tehát a második harmad, de nem csak a gólok, a fordítás, hanem a mutatott játék miatt is, hiszen ebben a szakaszban a DAB esélyt sem adva ellenfelének fordította meg a meccset. A záró húsz perc elejét emberelőnyben játszották a Bikák, de a szépség ezúttal az eredményesség rovására ment.

Vagyis a passzok látványosak voltak, de azokból túl sokat mutattak be lövőhelyzetben is a csatárok, így az előny kihasználatlan maradt. A túloldalon Szappanos hagyott ki nagy ziccert, míg a mieinknél Azari lövését védte fejvédővel Kiss. Élvezetes, lendületes volt a meccs, hiszen a felek, előkészületi meccs révén mindent kiadtak magukból. Szépségdíjas támadásokat láthattunk a DAB-tól, de azért védekezni is kellett, főként Pinczés kiállítása miatt. Viszont eközben a támadásokra is maradt erejük a fiúknak. Előbb Somogyi szólója, majd Baker lövése után védett nagyszerűen a Hokiklub kapusa. Silló akciója után már ő is tehetetlen volt, mivel csatárunk nagy nyugalommal előbb tisztára játszotta magát, majd az üres kapuba emelte a korongot (4-1). Az utolsó percekre is maradtak lövések, így a nagy kedvvel játszó Dansereau és Silló tornáztatta meg Kisst, aki egyébként csapata legjobbja volt. Dansereau pluszban még egy gólpasszal is hozzájárult a négygólos sikerhez, aki emberelőnyben Mazureknek adott remek ütemű korongot (5-1), mely a meccs utolsó találata volt.

Dunaújvárosi Acélbikák – Hokiklub Budapest 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson, Spodniak – Mazurek 1, Silló, Pinzcés O., Hruby, Németh, Dansereau 1, Subotic, Lendak, Weninger, Ráduly, Tamás, Vuorijärvi, Kovács B. 1, Gulácsi, Kovács E., Baker, Dósa, Turcotte 1, Azari, Somogyi 1. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Hokiklub Budapest: Kiss, Gadácsi – Szécsi, Lévai, Horváth, Petres 1, Satek, Lőczi, Bán, Reiter, Pihlquist, Szécsi, Köllő, Rossiquel, Tornyai, Izsák, Albert, Németh, Kedves, Szappanos, Szűcs. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.