Hajszál híján bravúr!

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 6. 20:51

Óriási csatában szenvedett egygólos vereséget a bajnoki címvédő Berettyóújfalu elleni hazai találkozón a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A futsal első osztály harmadik fordulójában a bajnoki cím védő, az idei szezonban is egyértelműen aranyesélyes Berettyóújfalu csapatát fogadta a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal együttese. A mieink eddig az átalakult kerettel az első derbijüket az Aramis ellen megnyerték (1-0), majd Szombathelyen beleszaladtak egy nagyarányú vereségbe (8-2). Mai ellenfelünk ennél jobban kezdett, hiszen a brazil játékosokkal megerősített keret a Halit győzte le 7-4-re, majd meglepetésre „csak” ikszelt Debrecenben (3-3). Ezek alapján nem lehetett tudni, melyik arcát mutatja ma a Berettyó, azt viszont tudtuk, hogy annak érdekében, hogy a meccs szoros legyen, a Dunaferr csapatának minden játékosától extra teljesítményre lesz szükség. Főként, hogy a mieink sérülés miatt elvesztették legrutinosabb játékosukat, Németh Péter. Bátran, a nyílt játékot felvállalva kezdett a hazai gárda, akik az első percben két nagyszerű helyzetet is kidolgoztak. Pál tornáztatta meg Mezei kapust, majd Klacsák felső sarokba tartó lövését tenyerelte ki a vendégek hálóőre.

Ez a kezdés a folytatásra nézve bizakodásra adott okot, melyet fokozott Reveland hatalmas védése a hatodik percben. A következő percekben azonban kiegyenlítődött a találkozó, és a ritmust felvevő vendégek egyre többet passzolva többet birtokolták a labdát. Ettől függetlenül Cabrera edző többet várt játékosaitól, így időt is kért, melyet követően Szeghy önfeláldozó blokkolása védte meg kapunkat a kapott góltól. A tízedik percben hatalmas ziccert alakított ki a Dunaferr. Remek védekezés után sikerült megszerezni a labdát, melyet Sáhó egyedül vezethetett Mezeire, de nem tudta eltenni mellette azt. A következő percekben a védekezésre kellett hangsúlyosan figyelniük Fehér Zsolt tanítványainak, melyből minden játékos magát nem kímélve vette ki a részét. A 13. perc ezúttal szerencsét hozott, amikor Fridrich egyéni akció végén vette be Mezei kapuját (1-0). A vezetés megszerzése megtöbbszörözte a fiaink erejét, ez azonban több szabálytalansággal párosult. A Berettyó eközben hatalmas nyomás alatt tartotta kapunkat, de hol Reveland, hol a mögötte álló védők, így például Klacsák mentettek a gólvonalról.

A labda csak másodpercekre volt a hazaiaknál, de amikor náluk volt, remek kontrákat sikerült azokból vezetniük. Így a 18. percben is, amikor Pál előre törése után perdített a kapu bal alsó sarka felé, és bár a labda túljutott Mezein, azt a visszafutó hátvéd a gólvonalról vágta ki az oldalvonalon túlra. Ez az igazi, fegyelmezett csapatjáték eredményezte azt, hogy a szünetre nem csak megőrizte vezetését a Dunaferr, hanem meg is erősítette, hiszen egy másodperccel a dudaszó előtt Klacsák sarokrúgást követően duplázta meg a gólok számát (2-0). A második húsz perc kérdése az volt tehát, hogy ezt a maximális figyelmet sikerül-e fenntartani a végéig. A következő időszakban kizárólag a védekezésre figyelt az újváros, és ha kellett, a labdavesztés elkerülése ellen jó messzire elrugdalták a labdát. A rutinos Trencsényi okozta a legtöbb figyelmet ekkor, aki remekül mozgatta a Berettyóújfalu együttesét. Diece szerezhette volna meg a vendégek szépítő gólját, ám kecsegtető helyzetből nem találta el a kaput. A 26. percben sajnos két percre emberhátrányba kerültünk, és a második sárga lapja után elvesztettük Fridrich Dávidot. Ekkor Reveland védett megint fantasztikusan, de Nagy lövése után már tehetetlen volt (2-1).

Az „egykapuzás” azonban tovább folytatódott annak ellenére is, hogy a kapott gól után kiegyenlítődött a létszám. A Sáhó elleni szabálytalanság utáni szabadrúgás kombináció végén Szeghy került helyzetbe, de lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele egy vendég védő. A túloldalon Nagy bombáját lábbal hárította Reveland, majd érezhetően rákapcsoltak a vendégek. Fokozatosan növelték a kapunkra nehezedő nyomást, miközben egy-egy kontrára futotta a hazaiak erejéből. Nem volt váratlan Diece egyenlítése a 33. percben (2-2), a Dunaferr újabb gólja azonban igen. Egy nem akármilyen tűzijáték végén Horváth vette be a vendég kaput (3-2). Ekkor azonban lankadt a figyelem, melyet a brazil válogatott Diece használt ki (3-3). A folytatásban maximális odafigyeléssel játszott a Dunaferr, de a vége előtt bő egy perccel, egy könnyen odaítélt szabadrúgás kombináció végén Rábl sarokkal tette be a labdát a kapuba (3-4). Ekkor vészkapusos játékra állt át csapatunk, abból azonban nem sikerült előnyt kovácsolnunk. A vége vereség lett, ennek ellenére maximális dicséret illeti a Dunaferrt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – MVFC Berettyóújfalu 3-4 (2-0)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Klacsák 1, Szeghy, Pál, Sáhó. Cserék: Gergely, Cseresnyés – Dorogi, Fridrich 1, Faragó, Danó, Csányi, Németh, Horváth 1. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Diece 2, Nagy I. 1, Rábl 1, Szabó. Cserék: Sándor – Rézműves, Gál, Mauricio, Harmati, Trencsényi, Nagy D., Takács, Sipos. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.