Dunaújváros Hetilap

Ilyen az, ha saját magad buktatod le “függetlenként”

doszerk - 2019. szeptember 15. 20:48

Még alig hevertük ki Pintér – a Fényhozó – Tamás képét, máris itt az újabb veszedelem a jobbikos háza tájáról. Ezúttal viszont vérlázító, hogy mennyire hülyének nézik a választópolgárokat. 

Történt ugyanis, hogy P. Tamás nagykorú személy megállapodott Tapaszi Józseffel, hogy induljon független polgármester-jelöltként. A Nagy Ötlet az volt, hogy Tapaszi eljátssza a függetlenként induló polgármester-aspiráns szerepét, ezt pedig nyilván nem Pintér két szeméért tette (és még csak azért sem, mert amúgy mindig színész karrierről álmodott). Azt az olvasó fantáziájára bízom, hogy Tapaszi vajon miért is ment bele abba, hogy a kampányban igen nagy elánnal eljátssza a független induló szerepét, de valószínűleg ugyanarra gondolunk. Szóval megvolt a Nagy Csernabuktató Ötlet, P. Tamás feszülten figyelte háttérből, hogy Tapaszi vajon milyen sikerrel teljesíti küldetését. Emberünk – Nagyonfüggetlen Tapaszi József – pedig először szépen felvette a jelöltíveket, majd elkezdte az aláírásgyűjtést, sőt, közösségi portálokon is posztolt lelkesen, aztán kevésbé lelkesen, végül pedig kétségbeesetten, hogy neki bizony most segítségre van szüksége, mert nehezen gyűlnek azok a fránya aláírások. Az S.O.S. virtuális palackopostás üzenetet néhányan vették is, így aztán vért izzadva, de csak kipréseltek még néhány szignót a helyiektől. Amikor pedig azt hittük volna, hogy majd most elégedetten hátradől és elképzeli magát Dunaújváros első embereként, ő képes volt egy svédcsavarral felülmúlni elképzeléseinket. Mert Tapaszi őszinteségi rohamot kapott (vagy valami hasonlót) és a kampány finiséhez közeledve kiállt a független-objektív Jobbik által pénzelt N1 TV kamerája elé, ahol bűnbánóan arról beszélt, hogy ő azért kapott aláírásokat, mert ezzel akarták szegény P. Tamás nagykorút gyengíteni. Az említett P. Tamás nagykorú személynek pedig ő nem akarna ártani, még véletlenül sem, és milyen szuper, hogy Ő (mármint Tapaszi) átlátott a szitán, és most már nem is akar polgármester lenni. Mert milyen gonosz a világ és benne az emberek… Egyébként pedig a független Tapaszinak P. Tamás az első, és szánja-bánja, hogy egyáltalán el akart indulni. (Ha neki P. Tamás az első, miért is indult függetlenként vajon?) Eddig az Oscar-díjra pályázó előadás, mely leginkább a tragikomédia kategóriájában indulhatna filmes berkekben.

Úgy tűnik, a jobbikos fiúknak elfelejtettek szólni, hogy az ilyen és ehhez hasonló színházi műsor nem csupán az önkormányzati választások kampányába nem való, de amúgy mérhetetlenül sértő a választópolgárokra nézve. Ennyire hülyének mégsem kellene gondolni bennünket. Értjük mi, hogy ő a fényhozó és mi sötétségben leledzünk – ezen még nevettünk is, de ez a legújabb felvonás már olyan szinten problémás, hogy az már nekünk kellemetlen. 

Mert megtéveszteni tudatosan embereket egy polgármester-jelöltnek azért mégiscsak az a kategória, amikor megkérdezzük, hogy hallottak -e választói bizalomról? Nos, nekik ezt sikerült most totál lenullázniuk Dunaújvárosban, hiteltelenné tenni magukat azok szemében, akik bíztak bennük, akik elhitték, hogy ők a fontosak, nem pedig a hatalom, a titulus, a pénz… Az, hogy Tapaszi József átrázta barátait, ismerőseit, kollégáit olyan szintű szegénységi bizonyítvány róla, melyet látva egy normális értékrenddel bíró ember egészen biztosan elfordul tőle. Az, hogy saját maga leplezi le ezt az álságos akciót viszont azt bizonyítja, hogy buta is. Bele sem merek gondolni abba, hogy egy ilyen jellemű és szellemi kvalitásokkal megáldott ember mit tenne, ha hatalom kerülne a kezébe… 

És ha már ennél a gondolatnál járunk, csukjuk be néhány pillanatra a szemünket és képzeljük el azt, ha Pintér lenne a polgármester. Az az ember, akit nem is láttak megválasztása óta a választókerületében, aki az ígéreteiből semmit nem valósított meg eddig, és aki még a szocialistákkal is lepaktált a hatalom megszerzéséért…Annak a pártnak a delegáltja, amely sem Fejér, sem pedig Pest megyében nem tudott önálló listát állítani.

A Jobbik koporsójába most verik a szegeket, ezért aztán menekül a maradék gárda, amerre tud. Semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, minden egyes nap mocskolódó írásokat jelentetnek meg, minden jellemhibás embert megtalálnak, akiket aljas, gusztustalan cselekedetekre vesznek rá csak azért, hogy Ők ne tűnjenek el a süllyesztőbe. Jól látjuk, hogy Pintérnek is a lét a tét, a havi apanázsa, mert a Jobbiknak harangoztak, 2022-ben már be sem kerülnek a parlamentbe. Ezért akar minden képviselőjük polgármester vagy helyi önkormányzati képviselő lenni, nem pedig azért, mert akkora lokálpatrióták lennének. Csak egy hiba csúszott a számításukba: bennünket nem lehet hülyének nézni, megvezetni. Sokan hittek bennük, hogy majd ők képviselik a nemzeti érdeket…aztán látható, hogy magukon kívül semmi mást nem képviselnek, s ahogy a nemzetet, bennünket sem. 

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.