Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök) 8:15 - spigott

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Idén nemcsak a felnőtt csapatot, hanem U21-es együttest is igyekeztek megerősíteni a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. A tavalyi szezonban nyolcadik helyezett gárda nem is kezdte rosszul az új szezont, hiszen eddig három találkozót játszott, s ezekből kettőt sikerült megnyernie. Borbás Gergely és Láng Zoltán tanítványai Debrecenben kezdték az új szezont, s vívtak nagy csatát vetélytársukkal úgy, hogy az 58. percig egálra álltak a felek. A véghajrában azonban Ambrus Ervin és Barna Dávid is bevette a DEAC ketrecét, így a mieink végül 5-3-as győzelemnek örülhettek.

Ezt követte az UTE elleni hazai összecsapás, melynek egyik főszereplője kapusunk, Pinczés Bendegúz volt. a DAB felnőtt együttesének második számú hálóőre ugyanis a ketrecére zúduló negyvenhárom lövés mindegyikét hárítani tudta, s ez remek alapot jelentett az újabb sikerhez. A túloldalon ugyanis a társak négy alkalommal is mattolni tudták az újpesti védelmet, így fiataljaink két mérkőzést követően hat ponttal álltak a tabella élén.

Képek: DO-archív

A harmadik fordulóban a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Akadémia együttese látogatott Dunaújvárosba, s itt azért óriási bravúrt jelentett volna a pontszerzés a dunaújvárosi fiatalok számára. A vendégek sokkal veszélyesebben is játszottak együttesünknél, ám ennek ellenére a mérkőzés derekán még 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A fehérváriak azonban tudtak fokozni a tempón, s még a második harmadban fordítottak, majd a harmadik húsz percben újabb négy gólt szerezve arattak 7-2-es sikert. Az Acélbikák U21-es csapata jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán, s jövő hét hétfőn a nyolcadik DVTK otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.

A rovat további hírei: Sport

Hazai éremeső az uszodában!

Hazai éremeső az uszodában!

2020. július 16. (csütörtök)

Több mint félszáz dobogós helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett utánpótlás versenyen.

Elkészült a sorsolás

Elkészült a sorsolás

2020. július 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a harmadik fordulóban kapcsolódik be a Magyar Kupa küzdelmeibe.

Biztos siker az első edzőmeccsen

Biztos siker az első edzőmeccsen

2020. július 15. (szerda)

Korán jelentős előnyt szerezve aratott magabiztos, 38-28-as sikert az ifjúsági válogatott elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Együtt a siker útján

Együtt a siker útján

2020. július 15. (szerda)

Továbbra is várják a fiatalok jelentkezését a Dragon Steel SE sárkányhajósai, akik augusztusban nyári tábort is szerveznek a sportág kedvelői számára.

Örökrangadóval rajtol a szezon

Örökrangadóval rajtol a szezon

2020. július 15. (szerda)

A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.

Belga siker az E-Sport Kupán

Belga siker az E-Sport Kupán

2020. július 14. (kedd)

A belga válogatottat irányító Zámbó Csaba örülhetett a végső győzelemnek a DUNA FIFA E-SPORT Kupa hétvégén megrendezett második fordulójában.

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

2020. július 14. (kedd)

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában - mondta a szövetségi kapitány.