Dunaújváros Hetilap

Légy szíves! a Béke városrészben is

2019. szeptember 19. (csütörtök) 14:38 - Molnár Emese

A Béke városrész is gazdagodott egy szív alakú kupagyűjtővel, amelyet a Március 15. téren állítottak fel. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, nagy sikere van ezen gyűjtőknek, és több lakó kérte, legyen náluk is.

A Római és a Barátság városrész, valamint Újtelep után immár a Béke városrészben is van egy szív alakú kupakgyűjtő. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, nagy sikere van ezen gyűjtőknek, és több lakó kérte, legyen náluk is. Azért a Március 15. teret választották, mert itt van a közelben bölcsőde, óvoda, iskola, így a gyerekek szempontjából központi helyen van.

A DVG Zrt. szakemberei csütörtökön délelőtt helyezték ki, és rögzítették az új kupakgyűjtőt. Közben pedig érkeztek a szomszédos Napsugár Tagóvoda nagycsoportosai, és mindegyikük beledobott egy-egy kupakot.

Ebben az oviban is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a környezet védelmére, a környezettudatos életmódra neveljék az apróságokat, így ezt a kupakgyűjtő szivecskét akár a mindennapjaikba is beépíthetik, hiszen ha behoznak majd a gyerekek kupakokat, akkor közösen lesétálnak, és beledobják. Mivel a gyerekek zöme itt lakik a Béke városrészben, így szüleikkel együtt is vihetik.

Sztankovics László elmondta, vannak még folyamatban lévő fejlesztések a körzetben, például a Hold utcánál közvilágítás kiépítése. A közelmúltban újították fel az Alkotás utcai orvosi rendelőt, de a tervek között szerepel még további munkálat is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

2019. október 18. (péntek)

Drámapedagógusok kaptak képzést a gimiben, a Ványa Bácsi nemzetközi sikerei - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Még olcsóbb lett a benzin

Még olcsóbb lett a benzin

2019. október 18. (péntek)

Ismét változtak az üzemanyagárak: a benzin literenkénti ára 3 forinttal csökkent, míg a gázolajé változatlan maradt.

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.