Dunaújváros Hetilap

Milliárdos fejlesztések valósulnak meg Óvárosban

Molnár Emese - 2019. szeptember 12. 10:27

Egy bemutatkozó és körzetfejlesztési témában meghirdetett lakossági fórumra hívta a 10-es választókerületben élőket Mészáros László, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

Az eseménynek a Pentelei szakképző iskola adott otthont. Cserna Gábor polgármester is ellátogatott a fórumra, amelyen pártjuk jelöltjét ajánlotta a választópolgárok figyelmébe. Mint mondta, a 10-es számú választókerület területileg és a lakosság számában is a legnagyobb körzetünk a városban. Összetett, hiszen magába foglalja a Béke II városrészt, Óvárost és Pálhalmát, éppen ezért, az itt élők problémái is összetettek, más-más igény jelentkezik a területeken. – Egy célunk van, hogy azt a munkát, amelyet kilenc évvel ezelőtt elkezdtünk, a kormány támogatása mellett folytathassuk, amennyiben ismét megtisztelnek minket bizalmukkal a választópolgárok- mondta Cserna Gábor. Arról is szólt, hogy akár a személyes tapasztalat akár az emberek bejelentése alapján felmerülő problémákat meg kell oldani. Abban van jelentősége egy képviselőnek, hogy felmérje az adott városrész kisebb-nagyobb problémáit, igényeit, és folyamatosan kapcsolatban legyen az ott élőkkel. – Dunaújváros még soha nem fejlődött ennyit, mint az elmúlt években. Ott van például az egykori zöld SZTK, amelynek épületét felújítottuk, és egy modern közigazgatási központként működik. Hétfőn délelőtt megkezdjük a teljesen megújult sportuszodánk terheléses próbaüzemét ifjú sportolókkal, délután pedig mindenki számára nyitott lesz (ingyenesen)- vázolta a polgármester. Hozzátette azt is, hogy bőven van még feladat a városban, amelyet folytatni szeretnének a város fejlődése érdekében, az „előttünk a város, mögöttünk a kormány” jelmondattal.

A közösségért való tenniakarás vitte a politika irányába Mészáros Lászlót, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét, amelyet bemutatkozásában is hangsúlyozott. Bár a szomszédos településen, Perkátán született, 1973 óta él Dunaújváros él. Itt alapított családot, dolgozott az óragyárban, a vendéglátás területén, jelenleg pedig a kórházban üzemeltetési és vagyonvédelmi vezető.

- Milliárdos fejlesztések valósulnak meg Óvárosban, kezdve a Szalkisziget rehabilitációjától a közösségi házak felújítását át a csatornázásig. Az a célom, hogy a jelenleg is zajló, illetve a még előttünk álló beruházások megvalósulását is segítsem- mondta Mészáros László.

A fórumon arról is beszélt többek között, hogy új helyszínre, egy Magyar úti ingatlanba költöztetnék át az orvosi rendelőt, hogy jól megközelíthető legyen mindenkinek, és biztosíthassák az akadálymentesítést is. Gondolkodnak egy ipari komposztáló megoldásán is a kertes házaknál felgyülemlő zöld hulladék hasznosítása érdekében. Tárgyaltak a buszközlekedési társasággal is alternatív járatok kialakítása miatt. A fórumon jelen volt a hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője, Markóth Béla, aki a csatornázási projekttel kapcsolatban válaszolt a felmerült kérdésekre. Módosították az eredeti, 2012-es engedélyezési terveket olyan szempontból, hogy a löszös talajba épülő vezeték kiépítése még biztonságosabb legyen- de mindezekről egy teljeskörű tájékoztató fórumot is szerveznek majd a közeljövőben.  Mészáros László kiemelte, a lakók jelzéseinek, igényeinek mentén szeretné végezni a képviselői munkát, folytatva mindazon fejlesztéseket, törekvéseket, amelyet Hingyi László is végzett a körzetben, ehhez kéri a választók támogatását.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.