Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap) 19:58 - Szárszó Lajos

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.

A labdarúgó NB III hetedik fordulójában a Dunaújváros a Dabas-Gyón FC együttesét fogadta. Izgalmas, éles meccsre számíthattunk a két hétponttal rendelkező csapat összecsapásán, melyen abban bíztunk, hogy a DPASE végre hazai pályán is győzni tud. Ez azonban nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a mai ellenfél győztes szériában érkezett újvárosba, mivel legutóbbi két meccsét megnyerte. Villámrajtot vett a hazai csapat, hiszen egy remek akció végén Kovács a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát (1-0). A 11. perc elején megrúghatta volna Tóth a másodikat is, aki Kovács passza után külsővel tekert el a kapu mellett. A folytatásban is a hazaiak voltak mezőnyfölényben, melyet Puskás távoli lövése mutatott legjobban, majd a második gólunk. Ez a huszadik percben Busa harcosságából született, aki nem ismerve elveszett labdát helyezett a kapuba (2-0).

Ennek azonban nem sokáig örülhettünk, mivel egy védelmi hibát kihasználva Soós szépített (2-1). A következő percek is lendületes, élvezetes, de gólhelyzetek nélküli játékot hoztak. Az első félóra végén Pokorni védett nagyot az előre törő Ablonczy fejese után, majd Steer vetődve tolta oldalra Csendes lövését. A 37. percben Hompót ívelt jól a hosszú sarok felé, melyre Kis érkezett, akinek fejese alig ment el a kapu mellett. A szünetig a mezőnyben folyt a játék, újabb helyzetek nélkül. A térfélcsere után jól kezdett az újváros, hiszen egyből Hompót került helyzetbe, de lövését blokkolták a védők. Az 52. percben szép baloldalon futó akciót vezetett Busa, aki el is vállalta a lövést, az azonban a kapufán csattant. Nagy tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt három perccel később, végül azonban Steer le tudta húzni a labdát.

A következő időszak a vendégcsapaté volt, hiszen percekig nem tudott kijönni a DPASE saját térfeléről. Ekkor Pokornitól jött a bravúr, aki Varga lövését ütötte ki. A fölényt érezve kettős cserét hajtott végre a hazai csapat, Tapiska és Szepessy érkeztek, mindketten csatár posztra. Ez látható lendületet hozott csapatunk játékába, de azért Pokornitól is kellett bravúr, aki Popovics szabadrúgását védte. A következő negyed óra kiegyenlített küzdelmet hozott, majd Szepessy puskázta el a meccslabdát a vége előtt hét perccel. Ami hihetetlen volt az az a védelmi hiba, melyet Csendes és Kis hoztak össze, akik tizenegyeshez juttatták a vendégeket. A büntetőt Soós végezte el, aki pontosan, nagy erővel tette a labdát a kapufa mellé (2-2). Az utolsó percekben mindkét fél megpróbálta eldönteni, de újabb gól nem született. A DPASE így hazai pályán továbbra sem tud győzni.

Dunaújváros PASE – Dabas-Gyón FC 2:2 (2:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa (Szepessy a 67. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Beszterczei (Tapiska a 67. percben), Puskás, Hompót, Kovács, Tóth (Al-Sherai a 89. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Dabas-Gyón FC: Steer – Sallay, Szabó (Molnár a 82. percben), Popovics, Bodnár, Ablonczy, Soós, Varga (Nagy a 72. percben), Gaszner, Grabant, Zsivoczky-Pandel (Kürti a 46. percben). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.