Rendhagyó emléknap a Gárdonyiban

doszerk - 2019. szeptember 21. 17:55

Júliusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Hosszú Gábor, vagyis Longi, a Gárdonyi iskola szülői szervezetének egyik legaktívabb tagja. Az ő tiszteletére tartottak pénteken rendhagyó családi emléknapot a suliban.

Különleges családi napra invitálták a szülőket a Gárdonyi Géza Általános Iskolában pénteken kora délután. A program valójában egy megemlékezés volt, méghozzá Hosszú Gábor, alias Longi tiszteletére, aki júliusban hunyt el tragikus hirtelenséggel. Longi kivételesen aktív volt minden rendezvényen, és nem csak a rendezvények szervezéséből vette ki a részét, de elsőként érkezett akkor is, ha segítségre volt szüksége az iskolának. Az ő tiszteletére rendezték a családi napot, a szülői szervezet pedig arra kérte a résztvevőket, hogy a megemlékezésre rendhagyó módon virág helyett festéket hozzanak magukkal. A cél az volt, hogy megvalósítsák Longi terveit az udvaron, így az emléknapból egy közösségi akció kerekedett. Mayer Horváth Zsuzsanna, a szülői szervezet elnöke elmondta, a nap folyamán az udvaron elkészült az ugróiskola, az útvesztő, a malom és az ötödölő is.

Szóládi Zoltán, az iskola igazgatója megemlítette, hogy ez a tanév harmadik nagyobb közösségi akciója, pedig még csak szeptember van, ezért hatalmas köszönet mondott azoknak a lelkes szülőknek is, akik szívükön viselik az iskola sorsát. Az udvarra készülő játékok elkészítésében segédkezett a Rác Klíma is, akik használt gumiabroncsokat hoztak, valamint hozzá festékeket, amikből dekoratív kerti játékok készülhetnek. Az eseményen továbbá részt vett Vass Ádám képviselőjelölt is, aki szintén kivette a részét a munkából és nemzeti színűre festette az iskola előtt elhelyezett szív alakú kupakgyűjtőt.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.

DSTV: Szakmák Napja a Rudasban

DSTV: Szakmák Napja a Rudasban

2024. már. 01.

Idén is megrendezte legnagyobb diákcsalogató programját a Rudas, derül ki a DSTV összegzéséből. A pályaorientációs eseménysor keretében a közgazdasági technikum kínálta lehetőségekkel ismerkedhettek az érdeklődők. Hangkép.
 

DSTV: Szülői klub a Vasváriban

DSTV: Szülői klub a Vasváriban

2024. feb. 29.

Szülői klubot szerveztek a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. A rendezvényen a nagycsoportos óvodások szülei mindent megtudhattak a beiskolázásról, az iskolai életről  – és persze választ kaphattak az iskolával kapcsolatos kérdéseikre is. Hangkép.

Ismerkedni hívnak az óvodák – nyitott napokra várják a kicsiket és nagyokat

Ismerkedni hívnak az óvodák – nyitott napokra várják a kicsiket és nagyokat

2024. feb. 26.

Közeleg az ovimustra: a korábbi évekhez hasonlóan a dunaújvárosi tagóvodák idén is megnyitják kapuikat a szülők és a gyermekek előtt. Menetrend és fontos tudnivalók itt!