Rendhagyó emléknap a Gárdonyiban

2019. szeptember 21. (szombat) 17:55 - doszerk

Júliusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Hosszú Gábor, vagyis Longi, a Gárdonyi iskola szülői szervezetének egyik legaktívabb tagja. Az ő tiszteletére tartottak pénteken rendhagyó családi emléknapot a suliban.

Különleges családi napra invitálták a szülőket a Gárdonyi Géza Általános Iskolában pénteken kora délután. A program valójában egy megemlékezés volt, méghozzá Hosszú Gábor, alias Longi tiszteletére, aki júliusban hunyt el tragikus hirtelenséggel. Longi kivételesen aktív volt minden rendezvényen, és nem csak a rendezvények szervezéséből vette ki a részét, de elsőként érkezett akkor is, ha segítségre volt szüksége az iskolának. Az ő tiszteletére rendezték a családi napot, a szülői szervezet pedig arra kérte a résztvevőket, hogy a megemlékezésre rendhagyó módon virág helyett festéket hozzanak magukkal. A cél az volt, hogy megvalósítsák Longi terveit az udvaron, így az emléknapból egy közösségi akció kerekedett. Mayer Horváth Zsuzsanna, a szülői szervezet elnöke elmondta, a nap folyamán az udvaron elkészült az ugróiskola, az útvesztő, a malom és az ötödölő is.

Szóládi Zoltán, az iskola igazgatója megemlítette, hogy ez a tanév harmadik nagyobb közösségi akciója, pedig még csak szeptember van, ezért hatalmas köszönet mondott azoknak a lelkes szülőknek is, akik szívükön viselik az iskola sorsát. Az udvarra készülő játékok elkészítésében segédkezett a Rác Klíma is, akik használt gumiabroncsokat hoztak, valamint hozzá festékeket, amikből dekoratív kerti játékok készülhetnek. Az eseményen továbbá részt vett Vass Ádám képviselőjelölt is, aki szintén kivette a részét a munkából és nemzeti színűre festette az iskola előtt elhelyezett szív alakú kupakgyűjtőt.

A rovat további hírei: Oktatás

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

2020. január 22. (szerda)

A dunaújvárosi családokat is érintő fontos változás a közoktatási rendszerben, hogy idén már csak azok a gyermekek maradhatnak hat éves koruk után az óvodában, akiknek szülei kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és akiknek a hivatal megadja az engedélyt. Vészesen közeleg a határidő, figyelmeztet minden érintett családot a Szülői Hang Közösség.

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

2020. január 14. (kedd)

"Így közlekedtek ti!" – ezzel a címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a rendőrség a biztonságos közlekedésért óvodások, alsósok, felsősök 2-3 fős csoportjai részére!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

2019. december 13. (péntek)

Dunaújvárosi diákok is bekapcsolódtak abba a rekordállítási kísérletbe, amely során az ország mindegy hetven középiskolája elevenítette fel Mengyelejev professzor emlékét ma délelőtt a nagy Periódusos Rendszer Performansz keretében. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrejötte, és egyúttal egy Guinness-rekord állítása volt – a Bánkiban a kísérlet fényesen sikerült! Káoszból rend a hajtás után!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tudásmegosztás határon túl

Tudásmegosztás határon túl

2019. november 25. (hétfő)

A közelmúltban rendezték meg a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon azt a módszertani konferenciát, melynek fő témája a mobilitás volt.

Meghosszabbított határidő

Meghosszabbított határidő

2019. november 21. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.