Rendhagyó emléknap a Gárdonyiban

2019. szeptember 21. (szombat) 17:55 - doszerk

Júliusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Hosszú Gábor, vagyis Longi, a Gárdonyi iskola szülői szervezetének egyik legaktívabb tagja. Az ő tiszteletére tartottak pénteken rendhagyó családi emléknapot a suliban.

Különleges családi napra invitálták a szülőket a Gárdonyi Géza Általános Iskolában pénteken kora délután. A program valójában egy megemlékezés volt, méghozzá Hosszú Gábor, alias Longi tiszteletére, aki júliusban hunyt el tragikus hirtelenséggel. Longi kivételesen aktív volt minden rendezvényen, és nem csak a rendezvények szervezéséből vette ki a részét, de elsőként érkezett akkor is, ha segítségre volt szüksége az iskolának. Az ő tiszteletére rendezték a családi napot, a szülői szervezet pedig arra kérte a résztvevőket, hogy a megemlékezésre rendhagyó módon virág helyett festéket hozzanak magukkal. A cél az volt, hogy megvalósítsák Longi terveit az udvaron, így az emléknapból egy közösségi akció kerekedett. Mayer Horváth Zsuzsanna, a szülői szervezet elnöke elmondta, a nap folyamán az udvaron elkészült az ugróiskola, az útvesztő, a malom és az ötödölő is.

Szóládi Zoltán, az iskola igazgatója megemlítette, hogy ez a tanév harmadik nagyobb közösségi akciója, pedig még csak szeptember van, ezért hatalmas köszönet mondott azoknak a lelkes szülőknek is, akik szívükön viselik az iskola sorsát. Az udvarra készülő játékok elkészítésében segédkezett a Rác Klíma is, akik használt gumiabroncsokat hoztak, valamint hozzá festékeket, amikből dekoratív kerti játékok készülhetnek. Az eseményen továbbá részt vett Vass Ádám képviselőjelölt is, aki szintén kivette a részét a munkából és nemzeti színűre festette az iskola előtt elhelyezett szív alakú kupakgyűjtőt.

A rovat további hírei: Oktatás

A gárdonyisok is péknek álltak

A gárdonyisok is péknek álltak

2019. október 17. (csütörtök)

Tizennyolc éve ünnepeljük a kenyér világnapját október 16-án. Ez alkalomból szerte a világon különböző programok várják a kicsiket és a nagyokat is. Városunkban többek közt a Gárdonyi iskolában süthettek a diákok saját kenyeret.

Megkezdődött az utolsó felvételi, amihez még nem kell nyelvvizsga

Megkezdődött az utolsó felvételi, amihez még nem kell nyelvvizsga

2019. október 17. (csütörtök)

Megkezdődött az idei keresztféléves felsőoktatási felvételi, a ponthatárokat 2020. január 20-án hirdetik ki. A februárban induló képzések választéka jóval szűkebb az őszi kínálatnál, alapszakokat például kizárólag fizetős formában érhetnek el a felvételizők - írja a Magyar Nemzet.

Jubilál a Dózsa iskola

Jubilál a Dózsa iskola

2019. október 16. (szerda)

A mostani tanév az ünnep jegyében fog telni a Dózsa iskolában. Rengeteg kisebb és nagyobb programmal készülnek a jelenlegi és az egykori diákok számára.

Változnak a felvételi pontok

Változnak a felvételi pontok

2019. október 15. (kedd)

Alacsonyabb pontszámokkal fognak bekerülni 2020-tól a felsőoktatásba a fiatalok, mert a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele miatt a többség elesik a pluszpontjainak jó részétől. Vannak azonban kiskapuk, amelyeket kihasználhatnak a felvételizők, továbbá megúszhatják a szigorítást azok is, akik még idén novemberben beadják jelentkezésüket a keresztféléves képzésekre - írja a Magyar Nemzet.

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

2019. október 15. (kedd)

A Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola az idei tanévben is csatlakozott a Világ Legnagyobb Tanórája, azaz a „Project Everyone” kampányához.

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

2019. október 15. (kedd)

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzéséhez, illetve fokozásához szükség van változtatásokra az oktatásban, a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (ITM) az Európai Szakképzési Hét magyarországi megnyitóján.

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

2019. október 04. (péntek)

Augusztusban 13 millió tankönyvet szállítottak ki több mint 4000 iskolába, a tanévkezdés rendben zajlott - erről a köznevelésért felelős államtitkár számolt be.