Dunaújváros Hetilap

Sajtóközlemény - Aquantis Látogatóközpont kialakítása

doszerk - 2019. szeptember 10. 7:55

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az Aquantis Látogatóközpont fejlesztését tervezi. Az infrastrukturális fejlesztésre 900,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.1.4-16 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című felhíváson.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az Aquantis Látogatóközpont fejlesztését tervezi. Az infrastrukturális fejlesztésre 900,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.1.4-16 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című felhíváson. Az „Aquantis Látogatóközpont kialakítása” megnevezésű, TOP-6.1.4-16-DU1-2018-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Az Aquantis Látogatóközpont fejlesztése a Modern Városok Program keretében megvalósuló fürdőhotel fejlesztésével párhuzamosan futó, részben azt megelőző projekt. A két projekt ugyanabban az épületblokkban kap helyet, Dunaújváros turizmusának stratégiai helyszínén, a város legnagyobb vonzerővel bíró attrakciója (élményfürdő) közvetlen szomszédságában. A projektfejlesztés, megvalósítás és üzemelés során a látogatóközpont és a szálloda projekt összes folyamata (tervezés, közbeszerzés, kivitelezés, stb.) szakaszolással különül el.

Az új építéssel megvalósuló Aquantis Látogatóközpont funkciói: interaktív bemutatótér, ahol a látogatók élményszerűen kapcsolódhatnak egy római kori fürdő életéhez és Dunaújváros történelmi múltjához; többfunkciós helyiségek (rendezvény-; kiállítótér) kapcsolódó háttérterületekkel (mosdók, irodák); kávézó és melegítőkonyha – mely szűk kínálattal akár nagyobb létszámot is ki tud szolgálni a fürdő és a hotel metszetében.

Az Aquantis Látogatóközpont elhelyezkedésénél fogva stratégiai szerepet tölt be Dunaújváros turisztikai életében, működése az egyéb már meglévő turisztikai attrakciókhoz és folyamatban lévő attrakciófejlesztésekkel (Dunai LIMES GINOP, Intercisa Múzeum fejlesztése, Látogatóközpont kialakítása a Mondbach kúriában, Élményfürdő felújítása) szinergikus kapcsolatban valósul meg.

Az „Aquantis Látogatóközpont kialakítása” elnevezésű, TOP-6.1.4-16-DU1-2018-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019.01.01 - 2021.10.31. között valósul meg.

További információ kérhető:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft
e-mail cím:ugyfelszolgalat@v41.hu

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.