Dunaújváros Hetilap

Térköves járdaszakasz a Martinovicson

2019. szeptember 27. (péntek) 7:25 - Molnár Emese

Mintegy száz méter hosszan megújult a járda a Martinovics utca végén.

Az elkészült munkálatot egy sajtóbejárás keretében szemlézte Vass Ádám, a Fidesz képviselőjelöltje és Csavajda Dávid, a DVZ Zrt. ágazatvezetője. Mint azt Vass Ádám felidézte, ezen járdaszakasz megújítására már korábban is igény volt a lakók részéről. Cserni Béla önkormányzati képviselő kezdte meg az építéshez szükséges tervek beszerzését, az engedélyezési eljárások megkezdését még hónapokkal ezelőtt. Vass Ádám pedig utánajárt a hivatal szakembereinél és koordinálta a megvalósítást.

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mostanra készült el a százkét méteres szakasz felújítása, a Martinovics utca 27-35. előtt térköves burkolatot kapott a járda, szegélyezéssel és megfelelő vízelvezetés kialakításával egyetemben. A beruházás mintegy 6,7 millió forintba került. Vass Ádám arról is beszélt, hogy városszerte újulnak meg buszmegállók, többek között a Római körúton is. Még szükség volt a szakhatóságoknak egyeztetni amiatt, mert nem pont az eredeti helyükre kerülnek majd az új építmények, hanem egy kicsivel előrébb, de most már hamarosan ide is kiteszik a várókat. 

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 04. (szerda)

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 03. (kedd)

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak  – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

2019. december 02. (hétfő)

A közgyűlés döntése nyomán idén is 5 ezer forintos pénzbeli, szociális támogatást nyújt az önkormányzat a város nyugdíjasainak az ünnepek előtt. A feltételekről, valamint az esetleges kérelmek benyújtásának lehetőségéről szól az a közlemény, ami nemrég landolt a DO postaládájában.