Zsófi bronzérem korláton!

2019. szeptember 15. (vasárnap) 17:54 - Szárszó Lajos

Kovács Zsófia ezúttal Párizsban, a Világkupa sorozat legújabb állomásán, talajon és felemáskorláton szerepelt az egyéni finálékban.

A tornász világbajnokságra készülő Kovács Zsófia, miután tervezett módon kihagyta a szombathelyi Világkupa versenyt, ezúttal Párizsban versenyzett. Ez volt ugyanis az utolsó felkészülési versenye a közeledő világbajnokság előtt. Amitől azonban ez a Világkupa állomás mégis nehezebb volt, mint az előzőek az annak tudható be, hogy ezt az igazán nagy nevek sem hagyták ki, vagyis nagyon kemény mezőnyben kellett Zsófiának helyt állnia. A szombati selejtezőben Trenka János tanítványa talajon 12.900 pontszámmal ötödikként került a döntőbe, felemáskorláton remek teljesítménnyel a negyedik lett (14.150), ezt követően ugráson 12.850, míg gerendán 12.350 pontot szerzett. A mai finálékban tornászunk felemáskorláton és talajon mutatta be gyakorlatait, ahol végül korláton harmadik, talajon ötödik lett.

Fotó:MATSZ

Kovács Zsófia: Nagyon boldog vagyok, hiszen gyakorlataim pontosak voltak. A korlát harmadik helynek is örülök, de ami fontosabb volt, hogy talajon jobban sikerült a harmadik sorom, mint az országos bajnokságon. Sajnos volt egy kilépésem, amiért három tizedet levontak, de be tudtam bizonyítani, hogy gyakorlataim egyre stabilabbak. Örülök, hogy a lendületem egyre nagyobb, egyre több az erőm a gyakorlat közben, és a gyakorlat végén is.

Trenka János: A tegnapi kvalifikáción sajnos nem úgy sikerült minden gyakorlata, hogy az döntőt érdemelt volna. Ugráson egy gyakorlatot mutatott be, majd korláton, egy aránylag könnyű, de tiszta gyakorlattal a negyedik helyen került a fináléba. Ma is tiszta gyakorlatot mutatott be, és egy hellyel előrébb lépve a harmadik lett. Gerendán tegnap rontott, a végén sajnos leesett, így ott nem lett finalista. Talajon jó pontszámmal ötödikként került a döntőbe. Ma ennél valamivel kevesebb pontszámot kapott, de ez arra írható, hogy tegnap ugráson kicsit megnyomta a lábát. Ma azonban szépen dolgozott, nem volt mély érkezése, de egyszer kilépett. Aminek örülök, hogy a 4,9-es gyakorlatát fel tudtuk vinni 5.1-re, amely fejlődést mutat.

Mint azt a vezetőedző elmondta, hétfőn érkeznek haza, majd edzőtáborba utaznak, hiszen ettől kezdve már csak a szeptember végi világbajnokságra készülnek.

A rovat további hírei: Sport

Haladás-öröm a sportcsarnokban

Haladás-öröm a sportcsarnokban

2019. november 22. (péntek)

Hiába vezetett két góllal is, végül 5-2-es vereséget szenvedett a Haladás elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Magabiztos siker a megyei rangadón

Magabiztos siker a megyei rangadón

2019. november 22. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a második harmadban biztosították be győzelmüket a Fehérvári Titánok elleni Erste liga mérkőzésen.

A város az akadémia mellett áll

A város az akadémia mellett áll

2019. november 22. (péntek)

Több fontos kérdésre is választ kaphattunk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sajtótájékoztatóján, melyen bemutatkozott a DKKA új ügyvezetője, Mátyás Gábor, illetve a város vezetése is megerősítette, hogy a felnőtt csapat és az akadémia mellett áll.

Eb-pótselejtezők - Bulgáriában kezd a magyar válogatott

Eb-pótselejtezők - Bulgáriában kezd a magyar válogatott

2019. november 22. (péntek)

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.

Szegedre is a három pontért utaznak

Szegedre is a három pontért utaznak

2019. november 22. (péntek)

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az OB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában ezúttal idegenben, a Szeged otthonában száll medencébe.

Győzni kell a Titánok ellen!

Győzni kell a Titánok ellen!

2019. november 22. (péntek)

Hazai környezetben csak a győzelem lehet a célja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak a Titánok elleni ma esti bajnokin.

Helyi játékosok a futsal válogatottban

Helyi játékosok a futsal válogatottban

2019. november 21. (csütörtök)

Hatalmas eredmény a Dunaferr DUE Dutrade Futsal Club számára, hogy U17-es korosztályos csapatukból két játékos is lehetőséget kapott, hogy a magyar válogatott tagjaként mutassa meg tudását.