Zsófi bronzérem korláton!

2019. szeptember 15. (vasárnap) 17:54 - Szárszó Lajos

Kovács Zsófia ezúttal Párizsban, a Világkupa sorozat legújabb állomásán, talajon és felemáskorláton szerepelt az egyéni finálékban.

A tornász világbajnokságra készülő Kovács Zsófia, miután tervezett módon kihagyta a szombathelyi Világkupa versenyt, ezúttal Párizsban versenyzett. Ez volt ugyanis az utolsó felkészülési versenye a közeledő világbajnokság előtt. Amitől azonban ez a Világkupa állomás mégis nehezebb volt, mint az előzőek az annak tudható be, hogy ezt az igazán nagy nevek sem hagyták ki, vagyis nagyon kemény mezőnyben kellett Zsófiának helyt állnia. A szombati selejtezőben Trenka János tanítványa talajon 12.900 pontszámmal ötödikként került a döntőbe, felemáskorláton remek teljesítménnyel a negyedik lett (14.150), ezt követően ugráson 12.850, míg gerendán 12.350 pontot szerzett. A mai finálékban tornászunk felemáskorláton és talajon mutatta be gyakorlatait, ahol végül korláton harmadik, talajon ötödik lett.

Fotó:MATSZ

Kovács Zsófia: Nagyon boldog vagyok, hiszen gyakorlataim pontosak voltak. A korlát harmadik helynek is örülök, de ami fontosabb volt, hogy talajon jobban sikerült a harmadik sorom, mint az országos bajnokságon. Sajnos volt egy kilépésem, amiért három tizedet levontak, de be tudtam bizonyítani, hogy gyakorlataim egyre stabilabbak. Örülök, hogy a lendületem egyre nagyobb, egyre több az erőm a gyakorlat közben, és a gyakorlat végén is.

Trenka János: A tegnapi kvalifikáción sajnos nem úgy sikerült minden gyakorlata, hogy az döntőt érdemelt volna. Ugráson egy gyakorlatot mutatott be, majd korláton, egy aránylag könnyű, de tiszta gyakorlattal a negyedik helyen került a fináléba. Ma is tiszta gyakorlatot mutatott be, és egy hellyel előrébb lépve a harmadik lett. Gerendán tegnap rontott, a végén sajnos leesett, így ott nem lett finalista. Talajon jó pontszámmal ötödikként került a döntőbe. Ma ennél valamivel kevesebb pontszámot kapott, de ez arra írható, hogy tegnap ugráson kicsit megnyomta a lábát. Ma azonban szépen dolgozott, nem volt mély érkezése, de egyszer kilépett. Aminek örülök, hogy a 4,9-es gyakorlatát fel tudtuk vinni 5.1-re, amely fejlődést mutat.

Mint azt a vezetőedző elmondta, hétfőn érkeznek haza, majd edzőtáborba utaznak, hiszen ettől kezdve már csak a szeptember végi világbajnokságra készülnek.

A rovat további hírei: Sport

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett eddig a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

Az Érd következik

Az Érd következik

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Negyedik felkészülési mérkőzését játssza pénteken délelőtt tizenegy órától Érden a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Több mint tíz forgatókönyv van az elnök szerint

Több mint tíz forgatókönyv van az elnök szerint

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Tíz felett van a forgatókönyvek száma a jégkorong Erste Liga idényével kapcsolatban Szőke Álmos szerint.

Újabb hazai meccs vár a vízilabdázókra

Újabb hazai meccs vár a vízilabdázókra

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Ismét zárt kapuk mögött kell medencébe ugrania a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának a Magyar Kupa csoportkörében.

Döntetlen a Haladás ellen

Döntetlen a Haladás ellen

2020. augusztus 05. (szerda)

Jó iramú mérkőzést játszott szombathelyi ellenfelével a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy spanyol játékossal erősítette meg játékoskeretét.

Fradi-Újpest a Szuperkupáért

Fradi-Újpest a Szuperkupáért

2020. augusztus 05. (szerda)

Szeptember 4-én a Ferencváros és az Újpest jégkorongcsapata játszhat a magyar Szuperkupáért a hazai szövetség (MJSZ) tervei szerint.