Zsófi bronzérem korláton!

2019. szeptember 15. (vasárnap) 17:54 - Szárszó Lajos

Kovács Zsófia ezúttal Párizsban, a Világkupa sorozat legújabb állomásán, talajon és felemáskorláton szerepelt az egyéni finálékban.

A tornász világbajnokságra készülő Kovács Zsófia, miután tervezett módon kihagyta a szombathelyi Világkupa versenyt, ezúttal Párizsban versenyzett. Ez volt ugyanis az utolsó felkészülési versenye a közeledő világbajnokság előtt. Amitől azonban ez a Világkupa állomás mégis nehezebb volt, mint az előzőek az annak tudható be, hogy ezt az igazán nagy nevek sem hagyták ki, vagyis nagyon kemény mezőnyben kellett Zsófiának helyt állnia. A szombati selejtezőben Trenka János tanítványa talajon 12.900 pontszámmal ötödikként került a döntőbe, felemáskorláton remek teljesítménnyel a negyedik lett (14.150), ezt követően ugráson 12.850, míg gerendán 12.350 pontot szerzett. A mai finálékban tornászunk felemáskorláton és talajon mutatta be gyakorlatait, ahol végül korláton harmadik, talajon ötödik lett.

Fotó:MATSZ

Kovács Zsófia: Nagyon boldog vagyok, hiszen gyakorlataim pontosak voltak. A korlát harmadik helynek is örülök, de ami fontosabb volt, hogy talajon jobban sikerült a harmadik sorom, mint az országos bajnokságon. Sajnos volt egy kilépésem, amiért három tizedet levontak, de be tudtam bizonyítani, hogy gyakorlataim egyre stabilabbak. Örülök, hogy a lendületem egyre nagyobb, egyre több az erőm a gyakorlat közben, és a gyakorlat végén is.

Trenka János: A tegnapi kvalifikáción sajnos nem úgy sikerült minden gyakorlata, hogy az döntőt érdemelt volna. Ugráson egy gyakorlatot mutatott be, majd korláton, egy aránylag könnyű, de tiszta gyakorlattal a negyedik helyen került a fináléba. Ma is tiszta gyakorlatot mutatott be, és egy hellyel előrébb lépve a harmadik lett. Gerendán tegnap rontott, a végén sajnos leesett, így ott nem lett finalista. Talajon jó pontszámmal ötödikként került a döntőbe. Ma ennél valamivel kevesebb pontszámot kapott, de ez arra írható, hogy tegnap ugráson kicsit megnyomta a lábát. Ma azonban szépen dolgozott, nem volt mély érkezése, de egyszer kilépett. Aminek örülök, hogy a 4,9-es gyakorlatát fel tudtuk vinni 5.1-re, amely fejlődést mutat.

Mint azt a vezetőedző elmondta, hétfőn érkeznek haza, majd edzőtáborba utaznak, hiszen ettől kezdve már csak a szeptember végi világbajnokságra készülnek.

A rovat további hírei: Sport

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

Új edző az Acélbikák élén

Új edző az Acélbikák élén

2020. január 15. (szerda)

Az 51 éves kanadai David Leger a 2014/2015-ös szezon után tér vissza jégkorongozóinkhoz.