A bajnoki címvédő következik

2019. október 25. (péntek) 8:04 - doszerk

Az idei szezonban még hibátlan Győri AUDI ETO KC elleni szekszárdi mérkőzésen nem a Kohász kézilabdázói számítanak az esélyesnek.

Hat fordulót követően két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel áll a K&H női kézilabda liga hetedik helyén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia  felnőtt együttese, melyre talán a szezon legnehezebb találkozója vár pénteken este hat órától. György László tanítványai ugyanis a bajnoki és kupacímvédő, valamint Bajnokok Ligája-győztes Győri AUDI ETO KC ellen lépnek pályára Szekszárdon, egy olyan mérkőzésen, melyen egyértelműen a zöld-fehérek számítanak a favoritnak.

A bajnoki címvédő győriek az idei szezont is pazar formában kezdték, a Bajnokok Ligájában mindhárom meccsüket óriási fölénnyel nyerték, s a K&H női kézilabda ligában eddig lejátszott hét meccsüket is simán nyerték, egyedül talán a Siófok elleni hazai találkozón kellett megizzadnia a Rába-partiaknak.

Kép: DO-archív

Tisztában van az esélyekkel együttesünk vezetőedzője, György László is, aki szerint a győriek elleni mérkőzés jó erőfelmérőt és felkészülési lehetőséget jelenthet a csapat előtt álló fontosabb összecsapások előtt.

- Nem kell bemutatni a győrieket senkinek, kiemelkednek a mezőnyből, csapatként is remekelnek, s emellett egyénileg is kiváló játékosokból állnak, egyértelműen ők a péntek esti találkozó esélyesei. Ugyanakkor nekünk előre kell tekintenünk, s fel kell használnunk ezt a mérkőzést is arra, hogy megmaradjon a kialakított jó formánk, s ezt tovább tudjuk vinni a következő mérkőzéseinkre, melyek azért a bajnokság végeredménye szempontjából nekünk fontosabbnak számítanak. A közelmúltban sérüléssel bajlódó játékosaink közül Triscsuk Krisztinára már a Mosonmagyaróvár elleni kupameccsen számíthattunk, Ferenczy Fruzsina ugyanakkor még mindig küzd korábbi sérülésével, de bízom abban, hogy ma már ő is bevethető lesz.

A rovat további hírei: Sport

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2019. december 07. (szombat)

A Brassó elleni szoros vereség után ma már Gyergyószentmiklóson húznak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Gól nélkül nem megy

Gól nélkül nem megy

2019. december 06. (péntek)

Idei harmadik mérkőzését is elveszítette a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 06. (péntek)

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.