A bajnoki címvédő következik

2019. október 25. (péntek) 8:04 - doszerk

Az idei szezonban még hibátlan Győri AUDI ETO KC elleni szekszárdi mérkőzésen nem a Kohász kézilabdázói számítanak az esélyesnek.

Hat fordulót követően két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel áll a K&H női kézilabda liga hetedik helyén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia  felnőtt együttese, melyre talán a szezon legnehezebb találkozója vár pénteken este hat órától. György László tanítványai ugyanis a bajnoki és kupacímvédő, valamint Bajnokok Ligája-győztes Győri AUDI ETO KC ellen lépnek pályára Szekszárdon, egy olyan mérkőzésen, melyen egyértelműen a zöld-fehérek számítanak a favoritnak.

A bajnoki címvédő győriek az idei szezont is pazar formában kezdték, a Bajnokok Ligájában mindhárom meccsüket óriási fölénnyel nyerték, s a K&H női kézilabda ligában eddig lejátszott hét meccsüket is simán nyerték, egyedül talán a Siófok elleni hazai találkozón kellett megizzadnia a Rába-partiaknak.

Kép: DO-archív

Tisztában van az esélyekkel együttesünk vezetőedzője, György László is, aki szerint a győriek elleni mérkőzés jó erőfelmérőt és felkészülési lehetőséget jelenthet a csapat előtt álló fontosabb összecsapások előtt.

- Nem kell bemutatni a győrieket senkinek, kiemelkednek a mezőnyből, csapatként is remekelnek, s emellett egyénileg is kiváló játékosokból állnak, egyértelműen ők a péntek esti találkozó esélyesei. Ugyanakkor nekünk előre kell tekintenünk, s fel kell használnunk ezt a mérkőzést is arra, hogy megmaradjon a kialakított jó formánk, s ezt tovább tudjuk vinni a következő mérkőzéseinkre, melyek azért a bajnokság végeredménye szempontjából nekünk fontosabbnak számítanak. A közelmúltban sérüléssel bajlódó játékosaink közül Triscsuk Krisztinára már a Mosonmagyaróvár elleni kupameccsen számíthattunk, Ferenczy Fruzsina ugyanakkor még mindig küzd korábbi sérülésével, de bízom abban, hogy ma már ő is bevethető lesz.

A rovat további hírei: Sport

Lezárultak a nevezések

Lezárultak a nevezések

2020. július 12. (vasárnap)

Összesen ötvenkilenc együttes nevezett a labdarúgók harmadosztályú bajnokságába!

Tornával emlékeztek a focisták

Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap)

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2020. július 11. (szombat)

Az SZP-Asztalos gárdája nyerte a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit.

Győzelemmel kezdett a DPASE

Győzelemmel kezdett a DPASE

2020. július 11. (szombat)

Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Alakul a csapat

Alakul a csapat

2020. július 11. (szombat)

Újabb öt játékosával hosszabbított szerződést a közelmúltban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

2020. július 10. (péntek)

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület, írja az MTI.

Enyhítést fontolgatnak a japánok

Enyhítést fontolgatnak a japánok

2020. július 10. (péntek)

A japán kormány fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a jövőre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.