A bajnoki címvédő következik

doszerk - 2019. október 25. 8:04

Az idei szezonban még hibátlan Győri AUDI ETO KC elleni szekszárdi mérkőzésen nem a Kohász kézilabdázói számítanak az esélyesnek.

Hat fordulót követően két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel áll a K&H női kézilabda liga hetedik helyén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia  felnőtt együttese, melyre talán a szezon legnehezebb találkozója vár pénteken este hat órától. György László tanítványai ugyanis a bajnoki és kupacímvédő, valamint Bajnokok Ligája-győztes Győri AUDI ETO KC ellen lépnek pályára Szekszárdon, egy olyan mérkőzésen, melyen egyértelműen a zöld-fehérek számítanak a favoritnak.

A bajnoki címvédő győriek az idei szezont is pazar formában kezdték, a Bajnokok Ligájában mindhárom meccsüket óriási fölénnyel nyerték, s a K&H női kézilabda ligában eddig lejátszott hét meccsüket is simán nyerték, egyedül talán a Siófok elleni hazai találkozón kellett megizzadnia a Rába-partiaknak.

Kép: DO-archív

Tisztában van az esélyekkel együttesünk vezetőedzője, György László is, aki szerint a győriek elleni mérkőzés jó erőfelmérőt és felkészülési lehetőséget jelenthet a csapat előtt álló fontosabb összecsapások előtt.

- Nem kell bemutatni a győrieket senkinek, kiemelkednek a mezőnyből, csapatként is remekelnek, s emellett egyénileg is kiváló játékosokból állnak, egyértelműen ők a péntek esti találkozó esélyesei. Ugyanakkor nekünk előre kell tekintenünk, s fel kell használnunk ezt a mérkőzést is arra, hogy megmaradjon a kialakított jó formánk, s ezt tovább tudjuk vinni a következő mérkőzéseinkre, melyek azért a bajnokság végeredménye szempontjából nekünk fontosabbnak számítanak. A közelmúltban sérüléssel bajlódó játékosaink közül Triscsuk Krisztinára már a Mosonmagyaróvár elleni kupameccsen számíthattunk, Ferenczy Fruzsina ugyanakkor még mindig küzd korábbi sérülésével, de bízom abban, hogy ma már ő is bevethető lesz.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.