Az újvárosi gittegylet már most összeveszett azon, ki, milyen pozíciót kapjon

2019. október 7. (hétfő) 12:39 - doszerk

Pintér Tamás már győzelmét üli. Olyannyira, hogy információnk szerint a jobbikos vezér csoportosulásában már el is kezdték osztogatni, hogy ki legyen majd a helyére lépő országgyűlési képviselő - írja az Újvárosi Valóság.

Már most osztozkodnak a nemlétező pozícióikon Pintérék, ami már most komoly feszültséget generált a dunaújvárosi ellenzéki gittegyletben. A Jobbik helyi nagyágyúja ugyanis Orosz Csabát szeretné, de a Demokratikus Koalíció erről hallani sem akar, ragaszkodik Huszti Zsolthoz, s az MSZP sem akar kimaradni a sorból, mert ők Magyar Andrást szeretnék. Mindegyik fél ragaszkodik a maga emberéhez. Pintérnek állnia kell a szavát, hiszen forrásaink szerint ezért csatlakozott hozzájuk a celeb-lelkületű volt parancsnok. (Aki nehezen viselte, hogy nincs már laktanya, ahol embereket ugráltathat, s nincs zubbonya, ami mögé bújva színpadra állhat szerepelni, így előbb az MSZP-hez kopogott, majd a DK-nál járt. Mind a két szervezetben vezető tisztséget szeretett volna. Azonban régi bolsevik módszerrel működő szervezetekről van szó, így csak utcáról bejőve nem lehet senki falkavezér.) Számára egyetlen lehetőség maradt, a Jobbik, ami azért személyzetileg eléggé le van gatyásodva. Ő lesz tehát a jobbik üdvöskéje, és itt azért érdemes azt is halkan megjegyezi, hogy Pintérnek semmi esélye sincs Orosz Csaba karrierjét tovább egyengetni, mert a baracsi Mezei Zsolt a háta mögött Gyurcsánnyal húzatja a nótát.

Maradt tehát Huszti Zsolt. Legutoljára az élményfürdő szaunaszeánszait vezényelte, de most újabb karrier-lehetőség után pályázik. Igyekszik is megdolgozni érte, a barátai mesélik róla, hogy a név nélküli gyalázkodást irányító közösségi oldal az ő fényes tekintetéhez köthető. Volt  vezető a szocik városi kormányzása idején a Tourinform iroda elődjénél, de még a saját elvtársainak is sok lett, amit ott csinált, így még Don Szekeres is megelégelte a körülötte lévő problémákat, s kipenderítette a szűrét. Mivel a potenciális helyi politikai karrierje befuccsolt, új reménységet látott Gyurcsány mellett. Pár sikertelen üzlet és elbukott választás kötődik a nevéhez. Barátai szerint hisztis, sértődékeny, igazi feminim vonásokkal terhelt személyiség. Anekdotaként mondják róla, hogy azt mesélte egy ideig magáról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, de szűk baráti körének elmesélte, hogy végül is csak írt levelet az Akadémiának.

Magyar András, az MSZP részéről már csak csakazértis is elindulna az országgyűlési mandátumért. Nem nagyon örült az MSZP a horrorkoalíciónak, de azért a saját arcukat, identitásukat nem adják fel egyik műcelebért sem. Igazolja ezt az is, hogy egyedül Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke képviselte az aradi vértanúk megemlékezésén külön koszorúval a pártjátA többi gittegyesületi tagnak a saját színe és a saját választóinak képviselete már nem számított.

De nem csupán az országgyűlési képviselői helyeket osztogatja Pintér Tamás.

Vállalkozók mesélik, hogy behívatta őket Pintér Zsolt, Tamás bátyja, s már folynak a biznisz-egyeztetések, hogy ki, milyen beruházásokban szeretne majd részt venni, s milyen feltételekkel. Szomorú azonban, hogy Zsolt komoly alkohol-problémával küzd, ez egészen magánügye is lehetne, ha a rockmaraton utolsó napján nem fogták volna meg a rendőrök ittas vezetésen. Olyan mértékben volt alkohol a vérében, hogy azonnal elvették a jogosítványát, s hamarosan bíróság előtt kell elszámolnia tettével. De megjelent a gittegylet környékén a “ki tudja milyen pártban nem voltam még” Illéssy István is, sőt, a volt jegyző, Tóth István is, akinek regnálása idején adták el a vasműs részvényeketbezártak iskolákat, elkótyavetyélték a Zöld Sztk-t. Ott van gyülekezet körül a Lokal munkatársa, Varga Richárd, akinek vállalkozása idén januártól televíziós műsorokat gyárt a Dunaferr ZTR-nekTeljességgel véletlen lehet az, hogy az utóbbi hetekben most ugyanazzal a céggel egy pártújságot is kiad Pintér Tamással a címlapon. Még szerencse, hogy a Vasmű menedzsmentje nyilatkozatban állítja, hogy nem kíván politizálni. Vajon, akkor mi lenne, ha igen? Szerintem, egyáltalán nem lehet ennek köze ahhoz, hogy a Duna szennyezettségét folyamatosan figyeli Pintérék bandája, de a Vasmű levegőszennyezettségére se Pintér, se Mezei, se Tóth nem hívja fel a figyelmet.

Folytatjuk.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Politika

Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában

Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában

2019. október 23. (szerda)

1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

2019. október 21. (hétfő)

A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

2019. október 19. (szombat)

Várakozásokon felül teljesített és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el tavaly a magyar gazdaság – írta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a napokban közzétett jelentésében. Az értékelés szerint a magyar jövedelem szintje látványos felzárkózást mutat a fejlett gazdaságokhoz képest. A munkabérek gyors ütemben növekednek, míg a munkanélküliségi ráta történelmileg alacsony szintre mérséklődött - írja a hirado.hu.

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

2019. október 16. (szerda)

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre (csok), mintegy 8 milliárd forint értékben.

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

2019. október 15. (kedd)

Egyre erősödő kihívásokkal terhelt világgazdasági környezetben várakozásokon felül teljesített, és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el 2018-ban a magyar gazdaság - állapította meg az IMF küldöttsége a tagsági szerződés négyes cikkelye alapján végzett felülvizsgálat eredményét összefoglaló jelentése.

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

2019. október 14. (hétfő)

A gazdaság kedvező számai alapján kijelenthető, hogyha nem következik be váratlan esemény, akkor teljesülnek a kormány által kitűzött gazdaságpolitikai célok ‒ közölte a Költségvetési Tanács elnöke a Rádió Orienten. Kovács Árpád elmondta, hogy a következő években a nemzetközi helyzet bizonytalansága ellenére is hozható a 3 százalék feletti növekedés.

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

2019. október 13. (vasárnap)

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében. Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is.