Az újvárosi gittegylet már most összeveszett azon, ki, milyen pozíciót kapjon

2019. október 7. (hétfő) 12:39 - doszerk

Pintér Tamás már győzelmét üli. Olyannyira, hogy információnk szerint a jobbikos vezér csoportosulásában már el is kezdték osztogatni, hogy ki legyen majd a helyére lépő országgyűlési képviselő - írja az Újvárosi Valóság.

Már most osztozkodnak a nemlétező pozícióikon Pintérék, ami már most komoly feszültséget generált a dunaújvárosi ellenzéki gittegyletben. A Jobbik helyi nagyágyúja ugyanis Orosz Csabát szeretné, de a Demokratikus Koalíció erről hallani sem akar, ragaszkodik Huszti Zsolthoz, s az MSZP sem akar kimaradni a sorból, mert ők Magyar Andrást szeretnék. Mindegyik fél ragaszkodik a maga emberéhez. Pintérnek állnia kell a szavát, hiszen forrásaink szerint ezért csatlakozott hozzájuk a celeb-lelkületű volt parancsnok. (Aki nehezen viselte, hogy nincs már laktanya, ahol embereket ugráltathat, s nincs zubbonya, ami mögé bújva színpadra állhat szerepelni, így előbb az MSZP-hez kopogott, majd a DK-nál járt. Mind a két szervezetben vezető tisztséget szeretett volna. Azonban régi bolsevik módszerrel működő szervezetekről van szó, így csak utcáról bejőve nem lehet senki falkavezér.) Számára egyetlen lehetőség maradt, a Jobbik, ami azért személyzetileg eléggé le van gatyásodva. Ő lesz tehát a jobbik üdvöskéje, és itt azért érdemes azt is halkan megjegyezi, hogy Pintérnek semmi esélye sincs Orosz Csaba karrierjét tovább egyengetni, mert a baracsi Mezei Zsolt a háta mögött Gyurcsánnyal húzatja a nótát.

Maradt tehát Huszti Zsolt. Legutoljára az élményfürdő szaunaszeánszait vezényelte, de most újabb karrier-lehetőség után pályázik. Igyekszik is megdolgozni érte, a barátai mesélik róla, hogy a név nélküli gyalázkodást irányító közösségi oldal az ő fényes tekintetéhez köthető. Volt  vezető a szocik városi kormányzása idején a Tourinform iroda elődjénél, de még a saját elvtársainak is sok lett, amit ott csinált, így még Don Szekeres is megelégelte a körülötte lévő problémákat, s kipenderítette a szűrét. Mivel a potenciális helyi politikai karrierje befuccsolt, új reménységet látott Gyurcsány mellett. Pár sikertelen üzlet és elbukott választás kötődik a nevéhez. Barátai szerint hisztis, sértődékeny, igazi feminim vonásokkal terhelt személyiség. Anekdotaként mondják róla, hogy azt mesélte egy ideig magáról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, de szűk baráti körének elmesélte, hogy végül is csak írt levelet az Akadémiának.

Magyar András, az MSZP részéről már csak csakazértis is elindulna az országgyűlési mandátumért. Nem nagyon örült az MSZP a horrorkoalíciónak, de azért a saját arcukat, identitásukat nem adják fel egyik műcelebért sem. Igazolja ezt az is, hogy egyedül Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke képviselte az aradi vértanúk megemlékezésén külön koszorúval a pártjátA többi gittegyesületi tagnak a saját színe és a saját választóinak képviselete már nem számított.

De nem csupán az országgyűlési képviselői helyeket osztogatja Pintér Tamás.

Vállalkozók mesélik, hogy behívatta őket Pintér Zsolt, Tamás bátyja, s már folynak a biznisz-egyeztetések, hogy ki, milyen beruházásokban szeretne majd részt venni, s milyen feltételekkel. Szomorú azonban, hogy Zsolt komoly alkohol-problémával küzd, ez egészen magánügye is lehetne, ha a rockmaraton utolsó napján nem fogták volna meg a rendőrök ittas vezetésen. Olyan mértékben volt alkohol a vérében, hogy azonnal elvették a jogosítványát, s hamarosan bíróság előtt kell elszámolnia tettével. De megjelent a gittegylet környékén a “ki tudja milyen pártban nem voltam még” Illéssy István is, sőt, a volt jegyző, Tóth István is, akinek regnálása idején adták el a vasműs részvényeketbezártak iskolákat, elkótyavetyélték a Zöld Sztk-t. Ott van gyülekezet körül a Lokal munkatársa, Varga Richárd, akinek vállalkozása idén januártól televíziós műsorokat gyárt a Dunaferr ZTR-nekTeljességgel véletlen lehet az, hogy az utóbbi hetekben most ugyanazzal a céggel egy pártújságot is kiad Pintér Tamással a címlapon. Még szerencse, hogy a Vasmű menedzsmentje nyilatkozatban állítja, hogy nem kíván politizálni. Vajon, akkor mi lenne, ha igen? Szerintem, egyáltalán nem lehet ennek köze ahhoz, hogy a Duna szennyezettségét folyamatosan figyeli Pintérék bandája, de a Vasmű levegőszennyezettségére se Pintér, se Mezei, se Tóth nem hívja fel a figyelmet.

Folytatjuk.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Politika

Városháza: távozott a jegyző!

Városháza: távozott a jegyző!

2020. január 16. (csütörtök)

Rendkívüli sajtóközleményben tudatta Pintér Tamás polgármester, hogy megszűnt dr. Sürü Renáta jegyzői munkaviszonya. Betűhív közlés!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

2020. január 13. (hétfő)

Heten szállnak ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án; a választási bizottság sorsoláson határozta meg a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét a napokban.

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

2020. január 07. (kedd)

Molnár Tibor független jelöltet, Iváncsa polgármesterét támogatja a Fidesz a február 16-án esedékes dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson, jelentette be Dorkota Lajos, a kormánypárt választókerületi elnöke.

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

2020. január 07. (kedd)

Több pontatlanságot is tartalmaz a Magyar Nemzet hétfőn megjelent cikke, Dunaújvárosról – az önkormányzat a város hivatalos weboldalán reagált az írásra. A téma fontosságára tekintettel a tíz pontba szedett cáfolatot betűhíven közli a DO – íme!

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

2020. január 06. (hétfő)

Az országos nyilvánosság egyre többet foglalkozik a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás témájával, a nem NER-kompatibilis felületek tartalmainak végkicsengése egyértelmű: a 2018-as országgyűlési és a tavaly őszi helyhatósági választás ellenzéki győzelme után újra méreteset bukhat a Fidesz. Esélylesés a hajtás után.

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

2019. december 25. (szerda)

A kormány december 23-ai ülésén döntött a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá, a korábban már kifizetett több mint 700 millió így hiányzik a város költségvetéséből. Negatív opcionálódás a hajtás után – kösz, Orbán!

Önkormányzati közlemény a közgyűlés alakuló ülése kapcsán

Önkormányzati közlemény a közgyűlés alakuló ülése kapcsán

2019. december 16. (hétfő)

Közleményben reagált a Dunaújvárosi Hírlap mai számában megjelent, a közgyűlés alakuló ülésével kapcsolatos írásra a város önkormányzata. Betűhív közlés a hajtás után.