Az újvárosi gittegylet már most összeveszett azon, ki, milyen pozíciót kapjon

2019. október 7. (hétfő) 12:39 - doszerk

Pintér Tamás már győzelmét üli. Olyannyira, hogy információnk szerint a jobbikos vezér csoportosulásában már el is kezdték osztogatni, hogy ki legyen majd a helyére lépő országgyűlési képviselő - írja az Újvárosi Valóság.

Már most osztozkodnak a nemlétező pozícióikon Pintérék, ami már most komoly feszültséget generált a dunaújvárosi ellenzéki gittegyletben. A Jobbik helyi nagyágyúja ugyanis Orosz Csabát szeretné, de a Demokratikus Koalíció erről hallani sem akar, ragaszkodik Huszti Zsolthoz, s az MSZP sem akar kimaradni a sorból, mert ők Magyar Andrást szeretnék. Mindegyik fél ragaszkodik a maga emberéhez. Pintérnek állnia kell a szavát, hiszen forrásaink szerint ezért csatlakozott hozzájuk a celeb-lelkületű volt parancsnok. (Aki nehezen viselte, hogy nincs már laktanya, ahol embereket ugráltathat, s nincs zubbonya, ami mögé bújva színpadra állhat szerepelni, így előbb az MSZP-hez kopogott, majd a DK-nál járt. Mind a két szervezetben vezető tisztséget szeretett volna. Azonban régi bolsevik módszerrel működő szervezetekről van szó, így csak utcáról bejőve nem lehet senki falkavezér.) Számára egyetlen lehetőség maradt, a Jobbik, ami azért személyzetileg eléggé le van gatyásodva. Ő lesz tehát a jobbik üdvöskéje, és itt azért érdemes azt is halkan megjegyezi, hogy Pintérnek semmi esélye sincs Orosz Csaba karrierjét tovább egyengetni, mert a baracsi Mezei Zsolt a háta mögött Gyurcsánnyal húzatja a nótát.

Maradt tehát Huszti Zsolt. Legutoljára az élményfürdő szaunaszeánszait vezényelte, de most újabb karrier-lehetőség után pályázik. Igyekszik is megdolgozni érte, a barátai mesélik róla, hogy a név nélküli gyalázkodást irányító közösségi oldal az ő fényes tekintetéhez köthető. Volt  vezető a szocik városi kormányzása idején a Tourinform iroda elődjénél, de még a saját elvtársainak is sok lett, amit ott csinált, így még Don Szekeres is megelégelte a körülötte lévő problémákat, s kipenderítette a szűrét. Mivel a potenciális helyi politikai karrierje befuccsolt, új reménységet látott Gyurcsány mellett. Pár sikertelen üzlet és elbukott választás kötődik a nevéhez. Barátai szerint hisztis, sértődékeny, igazi feminim vonásokkal terhelt személyiség. Anekdotaként mondják róla, hogy azt mesélte egy ideig magáról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, de szűk baráti körének elmesélte, hogy végül is csak írt levelet az Akadémiának.

Magyar András, az MSZP részéről már csak csakazértis is elindulna az országgyűlési mandátumért. Nem nagyon örült az MSZP a horrorkoalíciónak, de azért a saját arcukat, identitásukat nem adják fel egyik műcelebért sem. Igazolja ezt az is, hogy egyedül Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke képviselte az aradi vértanúk megemlékezésén külön koszorúval a pártjátA többi gittegyesületi tagnak a saját színe és a saját választóinak képviselete már nem számított.

De nem csupán az országgyűlési képviselői helyeket osztogatja Pintér Tamás.

Vállalkozók mesélik, hogy behívatta őket Pintér Zsolt, Tamás bátyja, s már folynak a biznisz-egyeztetések, hogy ki, milyen beruházásokban szeretne majd részt venni, s milyen feltételekkel. Szomorú azonban, hogy Zsolt komoly alkohol-problémával küzd, ez egészen magánügye is lehetne, ha a rockmaraton utolsó napján nem fogták volna meg a rendőrök ittas vezetésen. Olyan mértékben volt alkohol a vérében, hogy azonnal elvették a jogosítványát, s hamarosan bíróság előtt kell elszámolnia tettével. De megjelent a gittegylet környékén a “ki tudja milyen pártban nem voltam még” Illéssy István is, sőt, a volt jegyző, Tóth István is, akinek regnálása idején adták el a vasműs részvényeketbezártak iskolákat, elkótyavetyélték a Zöld Sztk-t. Ott van gyülekezet körül a Lokal munkatársa, Varga Richárd, akinek vállalkozása idén januártól televíziós műsorokat gyárt a Dunaferr ZTR-nekTeljességgel véletlen lehet az, hogy az utóbbi hetekben most ugyanazzal a céggel egy pártújságot is kiad Pintér Tamással a címlapon. Még szerencse, hogy a Vasmű menedzsmentje nyilatkozatban állítja, hogy nem kíván politizálni. Vajon, akkor mi lenne, ha igen? Szerintem, egyáltalán nem lehet ennek köze ahhoz, hogy a Duna szennyezettségét folyamatosan figyeli Pintérék bandája, de a Vasmű levegőszennyezettségére se Pintér, se Mezei, se Tóth nem hívja fel a figyelmet.

Folytatjuk.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Politika

Közbeszerzésekről is döntöttek

Közbeszerzésekről is döntöttek

2019. december 05. (csütörtök)

Összesen tíz napirendi pontról döntött Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a december 5-i rendkívüli ülésen.

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását

2019. november 18. (hétfő)

Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Süli János: a legkorszerűbb blokkok épülnek meg a Paks II. projekt keretében

Süli János: a legkorszerűbb blokkok épülnek meg a Paks II. projekt keretében

2019. november 07. (csütörtök)

A Paks II. projekt keretében a legkorszerűbb blokkok épülnek meg, nemzetközi együttműködésben - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezésért felelős tárca nélküli miniszterrel kedden, a Roszatom vezérigazggatójával tartott közös sajtótájékoztatón Pakson, miután áttekintették a projekt előrehaladását.

EP-választás - Közzétették a végleges eredményeket

EP-választás - Közzétették a végleges eredményeket

2019. október 29. (kedd)

Közzétették a május végi európai parlamenti (EP-) választás végleges eredményeit kedden Brüsszelben, amelyek szerint az átlagos részvételi arány 50,66 százalékos volt a közösségben.

Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában

Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában

2019. október 23. (szerda)

1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

2019. október 21. (hétfő)

A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

2019. október 19. (szombat)

Várakozásokon felül teljesített és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el tavaly a magyar gazdaság – írta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a napokban közzétett jelentésében. Az értékelés szerint a magyar jövedelem szintje látványos felzárkózást mutat a fejlett gazdaságokhoz képest. A munkabérek gyors ütemben növekednek, míg a munkanélküliségi ráta történelmileg alacsony szintre mérséklődött - írja a hirado.hu.